Szukaj
Aby opisywany w wątku problem nie występował może wystarczy odpowiednio trzymać aparat? nie za samo body, tylko poddtrzymywać lewą ręką obiektyw. cała historia moim zdaniem dotyczy nie d90 tylko wszystkich lustrzanek, szczególnie z podpiętymi ciężkimi obiektywami - trzymanie za samo body bez poddtrzymania obiektywu może powodować brak styku między obiektywem a aparatem. Szczególnie przy cięższych obiektywach.
Poddtrzymywanie obiektywu nie jest jakąś bardzo upierdliwą sprawą. A trzymanie lustrzanki zawieszonej na szyi, ze zwisającym w dół teleobiektywem musi doprowadzić do rozluzowania.
Pozdrawiam.
to prawda ale w przypadku D90 większość ludzi ma obiektyw kitowy 18-105 (tak mi się wydaje) i nie zaliczyłbym go kategorii "ciężkich obiektywów". a skoro coś luzuje się na stykach z tym obiektywem to co będzie jak się podepnie prawdziwy teleobiektyw ??
Tak się zastanawiam, jak ja trzymałem aparat z dwukilowym tele? Nie pamiętam...![]()
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Pewnie ręką. od spodu![]()
czy są jakieś nowe opinie, ktoś jeszcze oddawał do serwisu i czy wiadomo coś nowego??
Ja oddawałem ostatnio na serwis.
Pojawiała mi się informacja o podłączeniu obiektywu bez procesora lub nie podłączeniu żadnego obiektywu, podczas pracy z kitem 18-105.
Czasem też komunikat o podłączeniu lampy nie obsługującej trybu TTL podczas pracy bez lampy.
Czasem pojawiały się jednocześnie.
1,5 miesiąca bez aparatu i znów się ciesze foceniem :P
Na razie wszystko działa.
Dokładnie tak. Co stwierdził serwis??
Witam. To mój pierwszy post i żałuje że go pisze akurat w tym temacie :/
D90ke mam od miesiaca, obiektyw kitowy 18-105, karta SD Ultra II. Problem z "ERR" i "F--" pojawił mi sie juz na następny dzien po zakupie. Zawiesza sie wtedy jak "mu" sie spodoba. Chciałem oddać go na gwarancje do MM gdzie był kupiony ale widze że póki co w odpowiedzi dostane że z aparatem jest wsio "ok".
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami