Close

Strona 13 z 44 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 469

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrzania Zobacz posta
    hmmm

oddalam aparat z moja wiecznie swiecaca dioda karty pamieci .. nie pomogly resetowania, rozladowywania, wymiany kart itp..
    aparat oddalam do serwisu.. jak tak czytam to chyba podpisuje sie pod teoria stykowo-czytnikowa
    lub w przypadku błędu F--........styków styków obiektywu

Domyślnie proponuję prawidłowe trzymanie aparatu

Aby opisywany w wątku problem nie występował może wystarczy odpowiednio trzymać aparat? nie za samo body, tylko poddtrzymywać lewą ręką obiektyw. cała historia moim zdaniem dotyczy nie d90 tylko wszystkich lustrzanek, szczególnie z podpiętymi ciężkimi obiektywami - trzymanie za samo body bez poddtrzymania obiektywu może powodować brak styku między obiektywem a aparatem. Szczególnie przy cięższych obiektywach.

Poddtrzymywanie obiektywu nie jest jakąś bardzo upierdliwą sprawą. A trzymanie lustrzanki zawieszonej na szyi, ze zwisającym w dół teleobiektywem musi doprowadzić do rozluzowania.

Pozdrawiam.

Domyślnie

to prawda ale w przypadku D90 większość ludzi ma obiektyw kitowy 18-105 (tak mi się wydaje) i nie zaliczyłbym go kategorii "ciężkich obiektywów". a skoro coś luzuje się na stykach z tym obiektywem to co będzie jak się podepnie prawdziwy teleobiektyw ??

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Tak się zastanawiam, jak ja trzymałem aparat z dwukilowym tele? Nie pamiętam...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Pewnie ręką. od spodu

Domyślnie

czy są jakieś nowe opinie, ktoś jeszcze oddawał do serwisu i czy wiadomo coś nowego??

Domyślnie

Ja oddawałem ostatnio na serwis.
    Pojawiała mi się informacja o podłączeniu obiektywu bez procesora lub nie podłączeniu żadnego obiektywu, podczas pracy z kitem 18-105.
    Czasem też komunikat o podłączeniu lampy nie obsługującej trybu TTL podczas pracy bez lampy.
    Czasem pojawiały się jednocześnie.
    1,5 miesiąca bez aparatu i znów się ciesze foceniem :P
    Na razie wszystko działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez St Tomas Zobacz posta
    Ja oddawałem ostatnio na serwis.
    Pojawiała mi się informacja o podłączeniu obiektywu bez procesora lub nie podłączeniu żadnego obiektywu, podczas pracy z kitem 18-105.
    Czasem też komunikat o podłączeniu lampy nie obsługującej trybu TTL podczas pracy bez lampy.
    Czasem pojawiały się jednocześnie.
    1,5 miesiąca bez aparatu i znów się ciesze foceniem :P
    Na razie wszystko działa.
    Cieszymy się razem z Tobą, ale chcielibyśmy też wiedzieć co serwis stwierdził/naprawił ? Co jest przyczyną błędów ?
    Ostatnio edytowane przez harryt ; 27-02-2009 o 07:15
    D90//N35//N18-200//SB-600//MB-D80

Domyślnie

Dokładnie tak. Co stwierdził serwis??

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Witam. To mój pierwszy post i żałuje że go pisze akurat w tym temacie :/
    D90ke mam od miesiaca, obiektyw kitowy 18-105, karta SD Ultra II. Problem z "ERR" i "F--" pojawił mi sie juz na następny dzien po zakupie. Zawiesza sie wtedy jak "mu" sie spodoba. Chciałem oddać go na gwarancje do MM gdzie był kupiony ale widze że póki co w odpowiedzi dostane że z aparatem jest wsio "ok".
    Pozdrawiam

Strona 13 z 44 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów