Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Problem z D40

Domyślnie

okoterroru, jak czytałeś uważnie to zauważyłeś, że jestem kompletnym laikiem... to moja pierwsza lustrzanka... dlatego piszę do mądrzejszych od siebie... a niestety nie jestem cudotwórcą... nie umiem wyłapać "co poeta miał na mysli"...

p.s.
    a z bateria spróbuje w poniedziałek, dziękuje
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Domyślnie

carinio - ale... jaki poeta? Po prosu unikaj Servis Nikon Polska jak ognia bo tam jest diabeł.

Domyślnie

oki tylko nie znam się na serwisach, bo odpukać nigdy nie były mi potrzebne...a d40 jest mym pierwszym Nikonem.. wiec nie wiem co masz na myśli pisząc o polskim serwisie ale teraz wiem, ze lepiej tam aparatu nie oddawać dzięki za przestroge

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Acha! Carinio, jak po kilku próbach nic z tego nie wyjdzie, to odpuść sobie. Trudno powiedzieć co się stanie po zbyt wielu próbach ładowania naładowanej lub zepsutej baterii. Teoretycznie, jak ładowarka jest OK, to nic się nie powinno stać... ale nie wiemy co się zepsuło.

PS
    Oko jest przewrażliwiony na punkcie serwisu (ja trochę też). Póki co, największy problem z serwisem, to jest ich fatalnie długie przetrzymywanie sprzętu w naprawie. Ankieta to pokazuje czarno na białym. Jeśli idzie o ich fachowość, to nie jest chyba tak źle.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 07-03-2009 o 18:00
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

hmm... odpuscialam wiesz, bo kurcze, po 2 mignięciach światło jest ciągłe... i zero ciepła... może jutro spróbuje jeszcze raz... ale odwiedziny sklepu zaklepane na poniedziałek... w poniedziałkowy wieczór napisze, co sie okazało

Domyślnie

Napisz, ciekawa sprawa. Jak bateria nie pomoże, to niech Ci w sklepie podepną body (nie twoje tylko aparat) do zasilacza sieciowego. Jeżeli nie wystartuje na sieciówce to już pewny serwis (tylko nie w Polsce!)

Domyślnie

zrobiłam notatki z dziejszego dnia z Wami dziękuje bardzo za wszystkie posty i czas poświęcony, no to do poniedziałku Panowie :*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    Napisz, ciekawa sprawa. Jak bateria nie pomoże, to niech Ci w sklepie podepną body (nie twoje tylko aparat) do zasilacza sieciowego. Jeżeli nie wystartuje na sieciówce to już pewny serwis (tylko nie w Polsce!)
    przestań tak straszyć tym serwisem bo to już jest nudne!

a to czy bateria jest naładowana można sprawdzić też... organoleptycznie... kto z nas nie przykładał języka do kwadratowej bateryjki albo tej dużej płaskiej
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    przestań tak straszyć tym serwisem bo to już jest nudne!
    Aż strach robić zdjęcia...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Panowie ładowarka jest mikroprocesorowa i jeśli wykrywa stan napięcia mniejszy niż krytyczny to uznaje że bateria uległa uszkodzeniu i nie będzie jej ładowała dlatego aparat w pewnym momencie blokuje spust i każe naładować baterie aby nie przekroczyć tej granicy kiedy jeszcze jest właściwe napięcie na baterii. Jeśli już się tak stało to można spróbować zrobić tak jak SlaWasII lub podładować delikatnie inna ładowarką ale to już jest ryzyko że wykończymy baterie

ps oko terroru aleś się zawziął na ten serwis odpuść trochę wszyscy wiedzą że mamy serwis na ulicy postępu do ( , ) ale czasami niema innego wyjścia no chyba że wysyłka sprzętu do Niemiec
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów