Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: Problem z D40

Domyślnie

tol2di - na ul. Podstępu chciałeś powiedzieć. Dla mnie oddanie sprzętu do "Servis" Nikon Polska to jak utrata honoru przez samuraja. Jedyne wyjście w takiej sytuacji to sepuku...

Domyślnie

to twoja opinia jak masz możliwość z skorzystania z serwisu w Niemczech to czemu nie ale jak ja miałem 3 raz dawać aparat do serwisu bo mi hot piksel wyskoczył po powrocie z 2 wizyty to po prostu sprzedałem aparat odpowiednio opuszczając cenę i poszedłem i kupiłem nowy

no ale dobra to nie miejsce na pogawedki na temat serwisu na jakieś tam ulicy
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

tol2di... więc jaka jest Twoja rada, co do mojego problemu?

bo dziecinnie mówiąc, oczywiście język i bateria też były ;p no i niefajne uczucie
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Domyślnie

jeśli poczułaś wyraźnie na języku to znaczy, że bateria naładowana...
    dla potwierdzenia musisz włożyć inną baterię.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

no cóż najlepiej pożyczyć od kogoś naładowaną i sprawną baterie i włożyć do aparatu jeśli to nic nie da to raczej coś się stało z aparatem mógł się spalić bezpiecznik w korpusie ja sam nieraz zapomniałem i zostawiłem włączony aparat nawet parę razy zdjąłem przez omyłkę obiektyw na wałczonym korpusie czy wyjąłem kartę i nic się nie stało z aparatem

ps nawet słaba bateria cie uszczypie w język ( a niefajne uczucie to jest jak cie kopnie napięcie żedu 2000 V z cewki zapłonowej w samochodzie ) tak więc to żaden test najlepiej było by zmierzyć napięcie na baterii bo może się okazać że ładowarka jest skopana i wcale nie ładuje
    Ostatnio edytowane przez tol2di ; 07-03-2009 o 23:18
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

A spróbuj jeszcze zrobić tak, że po tym jak zobaczysz że dioda świeci się światłem ciągłym wyciągnij wtyczkę ładowarki z sieci ale baterii nie ruszaj. Ja mam podobnie z ładowarką do aku NiMH. Niekiedy, nie zawsze po włożeniu aku do ładowarki i do sieci po kilku minutach pokazuje że naładowane, pomimo że są rozładowane do zera. Dopiero wyjęcie i ponowne włożenie do gniazdka sieciowego powoduje, że zaczyna się porządnie ładować. Może to nic nie da ale spróbować można, nie zaszkodzi . A najprościej podpiąc inną baterię. Można też zmierzyć napięcie na baterii ale to może byc mało mówiąca informacja. Powodzenia
    nabijam posty aby osiągnąć magiczną liczbę i móc coś sprzedać na giełdzie

Domyślnie

no to fakt... parę razy w życiu dostałem prądem z kabla do świecy
    ale faktycznie. Najpewniej włożyć inną baterię. Wyjaśni to wszystko.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

w takim razie nie pozostaje mi nic innego... musze dorwać działającą, dobrą baterię... ehh... oby to nie było nic strasznego, tylko bateria, bądź ładowarka...

Cytat Zamieszczone przez cezzar Zobacz posta
    A spróbuj jeszcze zrobić tak, że po tym jak zobaczysz że dioda świeci się światłem ciągłym wyciągnij wtyczkę ładowarki z sieci ale baterii nie ruszaj. Może to nic nie da ale spróbować można, nie zaszkodzi Powodzenia
    niestety cezzar, to nic nie dało (
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 09-03-2009 o 00:44
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Domyślnie

carinio - bateria nie służy do lizania jak tu niektórzy sugerują. To, że poczujesz prąd na języku nie znaczy, że ten prąd uruchomi elektronikę aparatu, język to nie woltomierz.

Domyślnie

W d40x miałem podobny problem i skończyło się na awarii układu podnoszącego lustro
    Nikon D7000 | Nikkor 35 f/1.8 G| Nikkor 50 f/1.8 D| Nikkor 18-70 G |Nikkor 70-300 G | Kenko extension tube set | Nissin Di622 Mark II | Velbon Sherpa 600 |

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów