tol2di - na ul. Podstępu chciałeś powiedzieć. Dla mnie oddanie sprzętu do "Servis" Nikon Polska to jak utrata honoru przez samuraja. Jedyne wyjście w takiej sytuacji to sepuku...
Szukaj
tol2di - na ul. Podstępu chciałeś powiedzieć. Dla mnie oddanie sprzętu do "Servis" Nikon Polska to jak utrata honoru przez samuraja. Jedyne wyjście w takiej sytuacji to sepuku...
to twoja opinia jak masz możliwość z skorzystania z serwisu w Niemczech to czemu nie ale jak ja miałem 3 raz dawać aparat do serwisu bo mi hot piksel wyskoczył po powrocie z 2 wizyty to po prostu sprzedałem aparat odpowiednio opuszczając cenę i poszedłem i kupiłem nowy
no ale dobra to nie miejsce na pogawedki na temat serwisu na jakieś tam ulicy
tol2di... więc jaka jest Twoja rada, co do mojego problemu?
bo dziecinnie mówiąc, oczywiście język i bateria też były ;p no i niefajne uczucie![]()
...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...
no cóż najlepiej pożyczyć od kogoś naładowaną i sprawną baterie i włożyć do aparatu jeśli to nic nie da to raczej coś się stało z aparatem mógł się spalić bezpiecznik w korpusie ja sam nieraz zapomniałem i zostawiłem włączony aparat nawet parę razy zdjąłem przez omyłkę obiektyw na wałczonym korpusie czy wyjąłem kartę i nic się nie stało z aparatem
ps nawet słaba bateria cie uszczypie w język ( a niefajne uczucie to jest jak cie kopnie napięcie żedu 2000 V z cewki zapłonowej w samochodzie) tak więc to żaden test najlepiej było by zmierzyć napięcie na baterii bo może się okazać że ładowarka jest skopana i wcale nie ładuje
Ostatnio edytowane przez tol2di ; 07-03-2009 o 23:18
A spróbuj jeszcze zrobić tak, że po tym jak zobaczysz że dioda świeci się światłem ciągłym wyciągnij wtyczkę ładowarki z sieci ale baterii nie ruszaj. Ja mam podobnie z ładowarką do aku NiMH. Niekiedy, nie zawsze po włożeniu aku do ładowarki i do sieci po kilku minutach pokazuje że naładowane, pomimo że są rozładowane do zera. Dopiero wyjęcie i ponowne włożenie do gniazdka sieciowego powoduje, że zaczyna się porządnie ładować. Może to nic nie da ale spróbować można, nie zaszkodzi. A najprościej podpiąc inną baterię. Można też zmierzyć napięcie na baterii ale to może byc mało mówiąca informacja. Powodzenia
![]()
nabijam posty aby osiągnąć magiczną liczbę i móc coś sprzedać na giełdzie
Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 09-03-2009 o 00:44
...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...
carinio - bateria nie służy do lizania jak tu niektórzy sugerują. To, że poczujesz prąd na języku nie znaczy, że ten prąd uruchomi elektronikę aparatu, język to nie woltomierz.
W d40x miałem podobny problem i skończyło się na awarii układu podnoszącego lustro![]()
Nikon D7000 | Nikkor 35 f/1.8 G| Nikkor 50 f/1.8 D| Nikkor 18-70 G |Nikkor 70-300 G | Kenko extension tube set | Nissin Di622 Mark II | Velbon Sherpa 600 |
Skontaktuj się z nami