Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Problem z D40

Domyślnie Problem z D40

Aparat kupiłem w sierpniu 2008 r.,zrobiłem nim dokładnie 5994 zdjęcia i się popsuł.Nigdy nie było z nim najmniejszych problemów.W czwartek robiłem nim zdjęcia i wszystko było w porządku,pooglądałem zdjęcia,wyłączyłem i schowałem.Wczoraj chciałem go włączyć a tu nic,nie włącza się ekran LCD,nie da się robić zdjęć, tylko zamigała zielona kontrolka od karty i to wszystko.Po spojrzeniu przez okular wizjera w lewym dolnym rogu miga ikonka,że jest wyładowana bateria,więc włożyłem drugą naładowaną i to samo .Pożyczyłem baterie od kumpla też nie chodzi,a jego D40 na moich bateriach chodzi.Co może być przyczyną,jakieś zwarcie,proszę o jakieś porady.
    Ostatnio edytowane przez Łukasz P ; 02-03-2009 o 16:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz P Zobacz posta
    Aparat kupiłem w sierpniu 2008 r.,zrobiłem nim dokładnie 5994 zdjęcia i się popsuł.Nigdy nie było z nim najmniejszych problemów.W czwartek robiłem nim zdjęcia i wszystko było w porządku,pooglądałem zdjęcia,wyłączyłem i schowałem.Wczoraj chciałem go włączyć a tu nic,nie włącza się ekran LCD,nie da się robić zdjęć, tylko zamigała zielona kontrolka od karty i to wszystko.Po spojrzeniu przez okular wizjera w lewym dolnym rogu miga ikonka,że jest wyładowana bateria,więc włożyłem drugą naładowaną i to samo .Pożyczyłem baterie od kumpla też nie chodzi,a jego D40 na moich bateriach chodzi.Co może być przyczyną,jakieś zwarcie,proszę o jakieś porady.

Spróbuj:

1. przeczyścić styki w aparacie (w komorze akumulatora)
    2. zrobić reset aparatu

jeśli ww. czynności nie odniosą pozytywnego skutku >> serwis
    D300s, N 17-55/2.8, N 70-210/4-5.6, SB-800

Domyślnie

Styki czyszczone,reset zrobiony.Nic nie pomaga.

Domyślnie

Moze spiecie...?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

a jak zgrywałes zdjęcia z karty - podpinałeś kablem do PCta czy karta+czytnik?

Domyślnie

zmień kartę

Domyślnie

Co się martwisz, masz gwarancję Niech się w serwisie martwią...
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Karta jest w porządku,u kumpla chodzi.Gdy wyciągne karte też się nie włancza,tylko pokazuje rozładowaną baterie.Jutro idzie do serwisu tak,że miesiąc pewnie sobie poodpoczywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz P Zobacz posta
    włancza

Włącza
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

D40 poszła dzisiaj do serwisu,napiszę później co i jak.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów