Masz rację. Dość szybko wypuścili aktualizację - to może być przyczyna.
Szukaj
Masz rację. Dość szybko wypuścili aktualizację - to może być przyczyna.
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
To i tak będzie bzyk bzyk jak się przestawia zoom ręcznie.
Jakoś myślę, że w kościele takie "bzykanie" to nie przystoi?![]()
Może i nie.
Z mojego doświadczenia wiem, że tak szybkie wypuszczenie nowego firmware, świadczy o jakimś poważniejszym błędzie, a nie tylko estetycznej korekcie. Poprawka może się tyczyć całkiem czego innego.
Mogę się mylić, trza poszukać co poprawili.
Znalazłem: poprawka tyczy się czego innego.
Do współpracy z D90 nie jest wymagana!
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Po zakupie sb900 i zrobiłem małe testy bacznie obserwując wskaźnik temperatury. Używam akumulatorów Sony Ni-MH 2700 mAh. Lampa na manual, pełna moc i błyskam. Zrobiłem ok 100 zdjęć, czujnik temperatury bez żadnej reakcji, baterie lekko cipłe jak wyciągałem z lampy. Wsadziłem zwykłe baterie alkaiczne Duracel-a. Zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć, czujnik lekko podskoczył, wyciągam baterie i ... baterie gorące. Poza tym wyraźnie widać że na zwykłych bateriach lampa łąduję się dłużej. Może jest to poniekąd wina słabszej jakości baterii/akumulatorów?
Poprawka jest wypuszczona do lampy, aktualizując oprogramowanie (w lampie) poprawiasz jej działanie. Aparat d90 ma najnowsze oprogramowanie za pomocą którego jest możliwości aktualizacji softu lampy (tak samo jak d700). W aparatch D3 i D300 należy najpierw zaktualizować soft aparatu do wymaganej wersji, a później dopiero aktualizować soft lampy.
Ostatnio edytowane przez szymony ; 10-02-2009 o 01:26
kupiłem lampę i próbowałem ją zagrzać - napstrykałem zdjęć z 50 większość seriami i nic... czujnik się nie podniósł... Zaznaczam, że mam soft w SB-900 5.01 więc jest już nowszy i nie jest to wina softu..
nowy jest 5.02![]()
Ostatnio edytowane przez szymony ; 10-02-2009 o 01:26
Skontaktuj się z nami