Close

Strona 35 z 79 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 786
    puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    hackermuz 29 dzień marzeń o papierosie?
    Przemuś, on rzuci i nie będzie palił a Ty biedaku dalej będziesz kopcił jak lokomotywa i zazdrościł że jemu się udało a Tobie woli nie wystarczyło - bo przecież Ty palisz, prawda ? .
    A nawet jak mu się łapa powinie to i tak będzie wygrany - próbował raz - nie wyszło, uda się następnym razem. Trzeba mieć żelazne jaja żeby rzucić palenie - nie każdy je ma.
    "Palę bo lubię" - śmiech na sali

hackermuz - trzymaj się chłopie - już masz bliżej jak dalej
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-01-2009 o 01:10 Powód: łapa się może powinąć, a nie "podwinąć" ;)

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Przemuś, on rzuci i nie będzie palił a Ty biedaku dalej będziesz kopcił jak lokomotywa i zazdrościł że jemu się udało a Tobie woli nie wystarczyło - bo przecież Ty palisz, prawda ? .
    Próbowałem już wszystkiego, poza bioenergoterapią i innymi tajskimi metodami Żadne zybany, tabeksy i inne gówna nie pomogły, niestety
    Trzeba mieć żelazne jaja żeby rzucić palenie
    Nieprawda
    "Palę bo lubię" - śmiech na sali
    Zawsze to powtarzam. Bo zazwyczaj lubi się jednak palić
    hackermuz - trzymaj się chłopie - już masz bliżej jak dalej
    Ale bliżej czego ma?

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Próbowałem już wszystkiego, poza bioenergoterapią i innymi tajskimi metodami Żadne zybany, tabeksy i inne gówna nie pomogły, niestety
    A wola? Próbowałeś silnej woli?

Nieprawda
    Ano niestety prawda.

Zawsze to powtarzam. Bo zazwyczaj lubi się jednak palić
    nie, lubi się na początku. Później to tylko człowiek się usprawiedliwia przed samym sobą.

Ale bliżej czego ma?
    Bliżej dnia kiedy jego organizm będzie czysty. Kiedy mózg już nie będzie potrzebował nikotyny i nie będzie się jej domagał. I będzie wolny od tego gówna.

pebees
    Gość

Domyślnie

A wola? Próbowałeś silnej woli?
    Nie miałem od kogo pożyczyć
    Bliżej dnia kiedy jego organizm będzie czysty. Kiedy mózg już nie będzie potrzebował nikotyny i nie będzie się jej domagał. I będzie wolny od tego gówna.
    Czyli bliżej nigdy?

Domyślnie

Panowie co to za dyskusje jak mnie nie ma? Nie nigdy, nie nigdy przez te 29 dni miałem tylko 3 kiedy mnie łamało...ostatnie próby kończyły się po 3, 4 dniach jak zacznę palić znowu (czyli nigdy) to tam przyjadę do Płocka na szluga a jak nie zapale przez najbliższe 3 lata to na piwo :P

pebees
    Gość

Domyślnie

hackermuz

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Nie miałem od kogo pożyczyć
    ćwicz własną

Czyli bliżej nigdy?
    po 2 miesiącach zanika głód - stopniowo ale zanika. Organizm radzi sobie bez. Po 3-5 lat oczyszcza się na tyle że parametry wydechowe są nie do odróżnienia z człowiekiem który nigdy nie palił. W tym roku miałem badania - coś a'la spirometria - wyniki w normie - jak u osoby nigdy nie palącej. W grudniu minęło 6 lat od chwili gdy rzuciłem. To działa.

pebees
    Gość

Domyślnie

ćwicz własną
    Nie mam takiej
    Poza tym silna wola oznacza, że z czymś walczysz. Jeśli z czymś walczysz, to jest trudniej niż jeśli się do tego podejdzie tak, że Ci zwisa

Domyślnie

hackermuz, trzymaj się i nie daj się moderatorowi

Jeśli zaś chodzi o mnie, to za jakieś 2-3 tygodnie miną u mnie 2 (słownie: dwa) lata bez "fajki" w zębach

Po x-próbach (przy czym nigdy nie korzystałem z żadnych tabexów, niquitinów, nicoretów i innych tym podobnych środków) skutecznym okazał się sposób dość niekonwencjonalny: znajoma przeglądając gazetę trafiła na zdjęcie z kampanii "rzuć palenie" na którym były czarne płuca w postaci gąbki przesiąkniętej smołą. O ile sam wcześniej widziałem wielokrotnie to zdjęcie i nie zrobiło ono na mnie żadnego wrażenia (tak jak napisy na pudełkach "palenie zabija" czy "minister zdrowia ostrzega"), to dopiero dotarło do mnie, jak wspomniana znajoma stwierdziła, że "na pewno też mam takie czarne płuca". Mniej więcej tydzień później rzuciłem to w cholerę Tak jest do dzisiaj, szczerze wszystkim niezdecydowanym polecam taki stan Mało tego, okazało się, że nawet piwo w knajpie można wypić bez fajki

edit:
    A jeśli ktoś ma słabą silna wolę, to może warto pomyśleć jaki obiektyw moglibyście mieć za pieniądze puszczone z dymem. Albo po prostu rzucić papierosy w cholerę, zacząć odkładać na 28-70/2,8 czy 17-35/2,8 i za kilka miesięcy po prostu sobie kupić jedno z tych szkieł
    Ostatnio edytowane przez ray_knox ; 30-01-2009 o 03:05 Powód: post scriptum
    Baw się świetnie absolutnie bez powodu.

Strona 35 z 79 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów