Close

Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 137

Domyślnie

Widze ze z moim egzemplarzem chyba jest wszystko ok. Do tej pory robilem zdjecia ze tak powiem w "studio" wiec z mala czestotliwoscia. Lampa po prostu nie miala okazji sie zagrzac. Teraz na imprezie robilem zdjecia troche czesciej i w sumie to przegrzanie połączone bylo z rozladowaniem akumulatorow... Widocznie tak moze byc ze jak slabe aku to i lampa bardziej sie meczy
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-01-2009 o 11:39 Powód: orto. ("egzemplazem")
    D300 + MB-D10 \ N18-200VR \ N50 1.8 \ T11-16 \ SB-900

Domyślnie

ja już dawno wyłączyłem sprawdzanie... lampa się grzeje jak chce, raz po 100 zdjeciach, raz po 20 wyskakuje i sie czeka pół dnia.... powiem wam ze odgłos czujnika na slubie - bezcenne ;] wiec lepiej być pewnym zdjęć niż pewnym lampy...
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishes79 Zobacz posta
    Widocznie tak moze byc ze jak slabe aku to i lampa bardziej sie meczy

niestety nie zgodze sie z tym , mialem 5 kompletow aku i na kazdym dzialo sie to samo , bo chyba nikt nie powie mi ze po 15-20 fotkach aku sa puste ?

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    dwa błędy w jednym wyrazie

w temacie : w wątku o SB900 ktoś pisał o możliwości wyłączenia zabepieczenia lampy przed przegrzaniem, oczywiście na własne ryzyko
    zawsze wolalem matematyke
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-01-2009 o 11:38 Powód: proszę używać multicytatów.
    D40| Tamron 28-75 2,8 | N55-200 4-5,6 | SB 900 | blog | checi i plany....

Domyślnie

a moze sie da poprostu wyłaczyc czujnik temperatury a wrazie spalenia wlaczyc go ponownie i tak oddac na gwarancji... wiem kombinuje no ale jak by sie nie grzala to pewnie nawet o tym bym nie pomyslal...
    D300 + MB-D10 \ N18-200VR \ N50 1.8 \ T11-16 \ SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deejay3x Zobacz posta
    .. palnik ustawiany w roznych pozycjach na wprost i do gory pod katami itp . Zalozona nakladka rozpraszajaca.

Sala duza wysoka sciany zolte sufit na wysokosci okolo 5-7 metrow bialy dosyc goraco
    lampa waliła na pełnej mocy. Nie zmuszajcie lampy do tak dużych wydatków energii. Jak sufit jest na 7 metrach to zapomnijcie o odbijaniu od sufitu.
    Można ewentualnie gdy się podniesie znacząco czułość (D700, D3 na ISO 3200, 1600) i używając jasnych stałek, otwartych.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    lampa waliła na pełnej mocy. Nie zmuszajcie lampy do tak dużych wydatków energii. Jak sufit jest na 7 metrach to zapomnijcie o odbijaniu od sufitu.
    Można ewentualnie gdy się podniesie znacząco czułość (D700, D3 na ISO 3200, 1600) i używając jasnych stałek, otwartych.
    Jacek bylem juz tak zdesperowany ze probowalem wszystkiego co mozliwe :/ walac na wprost napewno nie jechala z pelna moca a i tak grzala sie co troszke.
    D40| Tamron 28-75 2,8 | N55-200 4-5,6 | SB 900 | blog | checi i plany....

Domyślnie

W sobotę zrobiłem ok 600 fot. z lampa. Użyłem trzech. kpl. aku. lampa zagotowała się raz przy zabawie stroboskopem. W sumie od zakupu w listopadzie to trzeci raz mi się zagotowała. Więc nie jest tak źle, chociaż za pierwszym razem byłem wkurzony, ale po przeanalizowaniu fotek wyszło że powodem były długie ogniskowe. Raczej wina użytkownika niż sprzętu.

Domyślnie

A czy ktoś pomyślał o sztucznym suficie? Przy takiej wysokości jak 5 do 7 m to aż prosi się by założyć lumiquest MidiBouncer (LQ-110) i można go zrobić z własnych materiałów...biały karton czy co tam komu do głowy przyjdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishes79 Zobacz posta
    Widocznie tak moze byc ze jak slabe aku to i lampa bardziej sie meczy
    Błądzisz.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

nikt nie mówił ze studniówka to proste zadanie normalne w sb900 , to ma chronic palnik przed zjaraniem , imo zlych parametrow uzyles do naswietlania sceny dlatego tak sie stalo (btw powinienes miec drugi aprat z druga lampa) acha ktos mowil ze upgrejt softu troche pomaga z tym
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów