Close

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 185
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayem Zobacz posta
    robin: tak z ciekawości, próbowałeś takiego myku z wizytą osobistą?
    Tak próbowałem i dopiero w ten sposób maiłem D300 z którego byłem zadowolony. Niestety trza być upartym i konsekwentnym. Ja nie odpuszczam

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    robin, nie chce sie z Toba sprzeczac, ...
    Witek
    No ja też ani trochę bo spokojnego żeru człek jestem Nikogo odchęcać, ani zachęcać do kupna tego fajnego aparatu nie muszę i nie trzeba, każdy ma swój rozum. Pisze tylko na podstawie własnych doświadczeń i jak emocje trochę opadły bo wkur... nie mnie straszne na Nikon wzięło. Wim, że Oni cały czas coś tam kombinują softem aby to poprawić 3 poprawki chyba do D300 były, a np do D700 ani jednej chyba , że coś przegapiłem. I żeby jasność była D300 przy dzisiejszej cenie to dla mnie w sumie genialny aparat, niestety jak dla mnie przy tej konstrukcji legł mit świetnego AF jaki zawsze Nikon miał. Można by dywagować, czy dużo tych korpusów kulawych jest czy mało. miałem z 10 sztukami wnikliwszy kontakt i stwierdziłem, ze jest tego za dużo. Czasem nawet w poszukiwaniu zapasowej puszki rozważam zakup znów D300, no właśnie ale......
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 18-01-2009 o 19:05

Domyślnie

Ja raczej tez im nie odpuszczę Chyba umówię się z nimi na odbiór osobisty z serwisu
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

ayem, coś mi się obiło o uszy (nie jestem na 100% pewny), że jeśli serwis 3x z rzędu nie poprawi tej samej usterki to można się domagać zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowy model w sklepie. Jeśli masz body jeszcze na gwarancji może warto by spróbować którejś z tych opcji?
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

Robinie jeszcze nie wiem , kusi mnie jeden i drugi w piatce lepsza jakosc obrazu , mozliwosc wykonania wiekszego powiekszenia , w C zoomy tak sobie , 24-70 od 24 do 36 przy 2,8 jest mydlany ... w C kusza ceny szkiel , nieco tansze niz N , D700 na pewno bedzie znakomitym wyborem , ergonomia na 6 , jakosc obrazka bardziej niz dobra , natomiast przerazaja mnie ceny starych srubokretow ... 135 f2 kosztuje z 3500 .... , gdzie takiego samego USM w super stanie kumpel kupil na Forum canona za 1900 zl .... , pisales cos o Back up do D700 , D300 z jego manierycznoscia mnie wkurza ale ja osobiscie myslalem nad S5pro ... tani i chyba niezly

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    ....ja osobiscie myslalem nad S5pro ... tani i chyba niezly
    Też o tym myślałem, ale tu do rawów trza by używać ich wywoływarki, a dla mnie to już ten teges za duże zamieszanie bo korpus by nie tylko leżał w torbie ale na zmianę lub razem z D700 robił foty, więc najprawdopodobniej na jakieś 10-12 miesięcy przestane jeść i odłożę na drugi D700 chyba, że znów podrożeje
    A co do Twego wyboru to zgryza Panie masz konkretnego. Ślubne szkiełka się mi wydaje, że są lepsze u Canona bo i szybsze i wybór większy i któreś tam jaśniejsze, któreś też tańsze, ale ten opluty kanonowski AF to mnie od razu by pewnie o zawał przyprawił. Choć jakby to było tak ja w D300 to w sumie spoko idzie przywyknąć chyba
    Mnie na ślubie boli śruba, czyli jak by nie patrzeć AF trochę wolny szczególnie w tańcu. Jak te same szkła zapiać do F100 to i niektóre AF-Sy mogą wysiąść.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 18-01-2009 o 20:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sztolcman Zobacz posta
    ayem, coś mi się obiło o uszy (nie jestem na 100% pewny), że jeśli serwis 3x z rzędu nie poprawi tej samej usterki to można się domagać zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowy model w sklepie. Jeśli masz body jeszcze na gwarancji może warto by spróbować którejś z tych opcji?
    Przeglądałem warunki gwarancji na tym żółtym świstku i nie ma nic takiego niestety. Będę się martwił jak teraz nie wyjdzie. Od jutra zaczynam się z milusińskimi umawiać na odbiór aparatu osobiście.

Co do zmiany systemu. Wszystko fajnie, ale nie chcę sprzedawać komuś walniętej puszki, to jakoś nie w moim stylu. Także dlatego będę ich naciskał do skutku. Chcę sprawny aparat który z czystym sumieniem będę mógł polecić przy odsprzedaży.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Poniekąd jestem na bieżąco z problemami AFa i moja rada jest taka: nalać miodu, natrzeć czosnkiem i wygrzać pod własną kołderką ze dwie noce, ewentualnie na trzy zdrowaśki do pieca i powinno się poprawić.

A serio, to bardzo współczuję i uważam, że o swoje prawa walczyć trzeba, trzymam kciuki.
    Napisz ayem co zdziałałeś, bardzo jestem ciekawa.
    Sorry za OT.

Domyślnie

MIałem to samo i mam chyba trochre nadal.
    Focus wariował i był strasznie niecelny i słaby - okazało się że jedno pole AF nie działa prawidłowo i przez to psuje wszystko (jeżeli używamy wszystkich w automacie).
    Wysyłka do serwisu - wymieniony moduł AF.
    Testy na FF/BF - +20 za mało na nikkorze 17-55 2.8 inne podobnie stary 18-70 żadnej korekty.
    Wysyłak do serwisu ponownie w sumie żadnej poprawy - może miałem wrażenie że na +20 już jest OK
    Potem zorientowałem się ze jest różnica czy wprowadzam korektę dla pojedynczego obiektywu czy dla wszystkich. Jeżeli ogólna to +12;jżeli dla pojedynczych to właśnie np +20
    Po jakimś czasie pojawił się nowy soft - bez wielkich zmian trochę wartośc korekty sie pozmieniały - i teraz na ogólnej jakieś +10 no i na indywidualnej poniżej 20 - ale nigdy nie zszedłem poniżej 10
    Ostatnio edytowane przez achpiotr ; 19-01-2009 o 14:21

Domyślnie

zaraz się okaże ze to legendarne D300 to straszna kicha jest
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayem Zobacz posta
    zaraz się okaże ze to legendarne D300 to straszna kicha jest
    No niestety wymaga trochę pogrzebania w kalibratorze AF... prawdę mówiąc, też mnie to rozczarowało, jak musiałem pozbyć się Tamrona 17-50, który z D80 chodził super, jeszcze bardziej się rozczarowałem jak podpiąłem N17-55 i okazało się, że z korektą ok. +15 (dokładnie nie pamiętam) jest dobrze do kilkunastu metrów, a dalej też niekoniecznie , no ale w moim przypadku sprawę załatwiła Tokina 16-50, która przy -8 śmiga aż miło Dla wyrównania szans 300-tki - 18-70 nie działał mi prawidłowo z D80, a tu korekta na -5 i poezja - błyskawicznie i super celnie, aż chciałem nim zastąpić ww. Tokinę

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów