Close

Strona 26 z 33 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 330

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    Tymancjo i jaki wniosek z porównania tych 4ech puszek?
    Wiesz, ja mam takie porównania na co dzień, bo tak pracuję ja - nikon Mariusz - Canon, i już dawno nie widzę (Mariusz też) jakiejś wielkiej przepaści miedzy jednymi i drugimi. Muszę tylko przyznać że ani Mariusz ani ja nie używamy pracy w jpg-ach zupełnie a wsio wołamy w LR2.

jak sie to komus przyda to proszę:

Canon (5DmkII) | Nikon (d700)

Canon (5DmkII)* | Nikon (d700)*

*) Prześliczne cienie pochodzą od LEDowskiej superlampki kamerzysty

A jak ktoś ma ochotę i zacięcie to tutaj cały materiał w sumie z 4rech wymienionych wcześniej aparatów (tylko mnienie pytajcie które z którego bo poza paroma przypadkami nie pamiętam)

http://phts.pl/...komunia17maj

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

tymancjo, calosc materialu objerzymy bo nie jestesmy zalogowani itepe

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    Mariusz ani ja nie używamy pracy w jpg-ach zupełnie a wsio wołamy w LR2...
    Czyli C1 jednak poszedł w odstawkę po pierwszym zachwycie, czy może za wolny do przemysłówki
    Parę słów od siebie dorzucę co do kolorów z D700 i D300 po jakimś już czasie używania tych apartów. Są jakie są. Najpierw wielki ból i zgrzytanie zębami na zażółcenia które są i nie ma za bardzo co pod dywan zamiatać, na kulawy WB też zgrzytanie zębami, ale teraz mam to w nosie. Ludzie tego nie widzą ja już też coraz rzadziej dostrzegam, a jak ktoś poddaje swoje zdjęcia mocnej obróbce kolorystycznej jak to większość w dobie komputerografii robi temat chyba należało by zakopać, znaczy się temat kolorów z Nikona i z Canona choć pewnie są dziedziny fotografii gdzie może mieć to znaczenie.

ps
    Właśnie skończyłem 300 zdjęć ze ślubu i ani na jednym suknia biała, nie jest biała bo taki zamysł miałem to gdzie sens wojny o WB się podział.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 12-08-2009 o 17:51

Domyślnie

Już któryś raz z kolei obróbkę ślubniaków zaczynam od testu. Wywołuję kilka przykładowych zdjęć w LR2 i NX2. I już któryś raz z kolei nie mogę uzyskać kolorów z LR2 takich, jak udaje mi się zrobić w NX2. Widzę, że większość "woła" rafy w LR, ja nie wiem, u mnie te zdjęcia w porównaniu z NX2 takie płaskie, wyblakłe, mało kontrastowe, po prostu brzydsze.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ufffff nie mam tego problemu. Nie wywołałem ślubnego rawa ani jednego w NX ale należy Ci wierzyć, też wyczytałem w zeznaniach kolegi STIGa, że NX jednak pozwala na więcej, ale wolniej niestety. STIG podobno zarzucił inne programy i tylko na NX pracuje, no ale On młody jest ma czas

Domyślnie

NX zdecydowanie jest wolniejszy. Robin może lepiej nie wywołuj i nie porównuj
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

heh, jest to najnudniejszy watek jaki kiedykolwiek przeczytalem na tym forum. co to sie wyrabia na swiecie
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    tymancjo, calosc materialu objerzymy bo nie jestesmy zalogowani itepe
    Przepraszam, moja wina

jeżeli ktos jednak chce to tak wygląda moj cały "selektor" wybaczcie, że nie mam tych zdjęć w jakiejś rozsądnej galeryjnej formie a tylko w systemie zamawiania odbitek.

Komunia 17 maja

wystarczy wpisać cokolwiek do okna po prawej klepnąć "Dalej" i winno ruszyć.

Sorry za zamieszanie i pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    heh, jest to najnudniejszy watek jaki kiedykolwiek przeczytalem na tym forum. co to sie wyrabia na swiecie
    Tak to jest, jak się rozmawia o wadach w zasadzie idealnego aparatu
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    Ciekawe jak hohoho... pierdoły takie że uszy więdną, i wiem co mówię robiłem w tym roku 2 komunie razem z Mariuszem pracując w sumie na 4ry puszki C5D C5DmkII D300 i D700 i żadna z nich nie robiła takich "gupot".

Tego typu pierdołkowe dyskusje przypominają mi jedną dawną dyskusje o wpływie kondensatorów w zasialaczu (ich marki) na oddanie dołu pasma przez wzmacniacz... na końcu ktoś zapytał tylko "czy towarzystwo zdaje sobie sprawę o ile większy wpływ na odbiór dźwięku ma wizyta u laryngologa i wyczyszczenie sobie uszu niz zmiana na najbardziej wyuzdane kondziole baterii w zasialczu".

ale faktem jest, kupił ktoś aparat za circa 7kPLN i on mu sam z siebie "dobrze nie robi" - dramat.

Amen.
    pospisuję się pod powyższym, IMHO z tych puszek (d700, c5d) w podobnych warunkach mozna otrzymać aptekarsko różniące się obrazki.
    Mam d700(dłużej) i s5pro od niedawna (c5d używałem chwilę). AWB w s5pro także się myli dość często (pewnie jak każdy awb). Na dziś dzień chyba lepiej radzę sobie z rawami z d700 i to co z tej puszki otrzymuję pasuje mi DUŻO bardziej. Na żółcie są gotowe sposoby (profile). W 3 sekundy 90% przypadków jest do rozwiązania.

Strona 26 z 33 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów