Szukaj
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Doskonale wiem o tym ze nex-6 bylby dla mnie dobry, ale to kolejna nowosc i drogo kosztuje.. chociaz nie wiem czy do konca nie wolalabym -7 ma dwa kolka..
nie wiem czy nie lepsza byla by w nim ergonomia porownujac ten -6?
a 5N teraz jest smiesznie tani, bo samo body kosztuje 350 €
Tymczasem zeby d90 nie lezal na polce postanowilam go wykorzystac do timelapse, ciekawe na ilu probach sie to skonczy..![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Wyskoczyłem z 25$ i zanabyłem toylensa CCTV Fujian 35/1.7, przyszedł rano pachnący jeszcze kaczką w pięciu smakach. Kupa zabawy. Oczywiście zestawianie tego obiektywu z "normalnymi" nie ma sensu, bo to jedna gigantyczna wada optyczna jest, ale czuję, że radochę będę miał niesamowitą. Obrazki jak po grzybkach.
Zagięcie hiperprzestrzeni najlepiej widać przy ostrzeniu na większy dystans przy otwartej przysłonie:
Przymknięcie do f5.6 prostuje rzeczywistość...
Dając akceptowalnie ostry obrazek...
Choć dalej z widocznym falowaniem świata (crop 1:1)
Falujący świat widać też przy próbie portretowania, choć użyteczność tu moim zdaniem będzie wysoka.
Z bonusem w postaci grzybkowego bokehu.
Sensowniejsze zdjęcia zrobię później, jeżeli będzie zainteresowanie, dzisiaj rzeczywistość mi skrzeczała.
podobne mam
Bokeh szalony! Fajnie wygląda krzywizna GO, ciekawe szkiełko. Czekam na więcej fotek.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
to be a rock and not to roll
Skontaktuj się z nami