Close

Strona 136 z 2397 PierwszyPierwszy ... 36861261341351361371381461862366361136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Fakt, nie wiedziałem, że można też zoomować pierścieniem. Niemniej jednak jest to chyba nadal elektroniczne sterowanie, mam rację?
    Z tego co czytam, to widze, ze ma pierscien sterujacy z podwojnym dzialaniem i moze byc sterowany zoomem, gdy mamy ustawiony automatyczny AF, lub manualna regulacja ostrosci MF, specjalnie dla filmu, to chyba dobrze, nie?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    na chwilę obecną na rynku liczy się tylko EX1 i NEX6. Oczywiście tylko w moim odczuciu, ale przeglądając różne fora tak właśnie wychodzi...
    EX1? Ten od Samsunga? To chyba jakiś żart?

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Z tego co czytam, to widze, ze ma pierscien sterujacy z podwojnym dzialaniem i moze byc sterowany zoomem, gdy mamy ustawiony automatyczny AF, lub manualna regulacja ostrosci MF, specjalnie dla filmu, to chyba dobrze, nie?
    @Mekano

Dla Ciebie to będzie jednak dobry wybór nex 6 Mam nadzieje, że AF będzie porównywalny jak te z OMD. Masz wizjer, fajna sprawa kiedy słońce ostro daje, z tego co czytałem ma być troche lepszy jak w nexie 7 (coś takiego jak w a99)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcus777 Zobacz posta
    @Mekano

Dla Ciebie to będzie jednak dobry wybór nex 6 Mam nadzieje, że AF będzie porównywalny jak te z OMD. Masz wizjer, fajna sprawa kiedy słońce ostro daje, z tego co czytałem ma być troche lepszy jak w nexie 7 (coś takiego jak w a99)
    Doskonale wiem o tym ze nex-6 bylby dla mnie dobry, ale to kolejna nowosc i drogo kosztuje.. chociaz nie wiem czy do konca nie wolalabym -7 ma dwa kolka..
    nie wiem czy nie lepsza byla by w nim ergonomia porownujac ten -6?
    a 5N teraz jest smiesznie tani, bo samo body kosztuje 350 €

Tymczasem zeby d90 nie lezal na polce postanowilam go wykorzystac do timelapse, ciekawe na ilu probach sie to skonczy..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    EX1? Ten od Samsunga? To chyba jakiś żart?

jak się na szybko piszę to tak później wychodzi. Chodziło mi oczywiście o wspaniale zapowiadającego się X-E1.. Fuji.

Domyślnie

Wyskoczyłem z 25$ i zanabyłem toylensa CCTV Fujian 35/1.7, przyszedł rano pachnący jeszcze kaczką w pięciu smakach. Kupa zabawy. Oczywiście zestawianie tego obiektywu z "normalnymi" nie ma sensu, bo to jedna gigantyczna wada optyczna jest, ale czuję, że radochę będę miał niesamowitą. Obrazki jak po grzybkach.

Zagięcie hiperprzestrzeni najlepiej widać przy ostrzeniu na większy dystans przy otwartej przysłonie:

Przymknięcie do f5.6 prostuje rzeczywistość...

Dając akceptowalnie ostry obrazek...

Choć dalej z widocznym falowaniem świata (crop 1:1)

Falujący świat widać też przy próbie portretowania, choć użyteczność tu moim zdaniem będzie wysoka.

Z bonusem w postaci grzybkowego bokehu.

Sensowniejsze zdjęcia zrobię później, jeżeli będzie zainteresowanie, dzisiaj rzeczywistość mi skrzeczała.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    podobne mam
    Nie Helios przypadkiem?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Bokeh szalony! Fajnie wygląda krzywizna GO, ciekawe szkiełko. Czekam na więcej fotek.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

też na H, Hexanon 50 f/1.4

Strona 136 z 2397 PierwszyPierwszy ... 36861261341351361371381461862366361136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów