Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: D300 pytanie

Witusch
    Gość

Domyślnie

Migawka sie zaciela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    Migawka sie zaciela
    E tam.. poprostu systematyka - wychodzi ponad 200 zdjęć dziennie
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

Uważać na tzw.okazje ja kupiłem 1,5 roku temu d80 nowy do głowy by mi nie przyszło sprawdzenie a kolega sprawdził i okazało sie ze licznik wskazywał 1100 strzałów niby mało ale jednak ktos sie nim bawił albo strzelił sobie jakis slubik
    nikon d-300 sb-900 SB-800 nikkor 28-70 f 2,8 nikkor 10.5 f2.8 sigma 15-30 f 3,5-4,5

Domyślnie

Ja raczej nie strzelam na prawo i lewo, takze mysle ze te 9000 fot w moim przypadku zajeło by nieco wiecej czasu niz poł roku
    no ok sprawdzic ilosc zrobionych fot onandą, nie wiem czy uda mi sie na miejscu sprawdzic wszystkie ustawienia,
    biore na wszelki wypadek kumpla ktory tez ma d300...sugerujecie czy dodadkowo na cos zwrocic uwagę?
    ..

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Zabrać poza kumplem jasne szkło f1,4 ale takie względnie pewne i sprawdzić fabryczne ustawienie ogniskowania AF co by Ci potem zakresu nie zabrakło jak zapniesz jakąś sigmę 30mm albo tamrona 17-50
    AAaaaaaaa zwróć uwagę jaki soft ma nowa sztuka D300 , tak dla mojej ciekawości.
    Dzięki
    ----------------------------------------------------------------
    Cytat Zamieszczone przez banan1955 Zobacz posta
    Uważać na tzw.okazje ja kupiłem 1,5 roku temu d80 nowy do głowy by mi nie przyszło sprawdzenie a kolega sprawdził i okazało sie ze licznik wskazywał 1100 strzałów niby mało ale jednak ktos sie nim bawił albo strzelił sobie jakiś slubik
    Albo jakiś klient włożył nie formatowaną kartę i dane o ilości fotek przeniosły się z innego aparatu. Na ślubie nie robi się tak dużo zdjęć

wojteh
    Gość

Domyślnie

u mnie 1 mecz w sezonie to około 600 zdjęć - jeśli robię i ręczna i kosza - to średnio w tygodniu mam 2-3 mecze to 1200-1800 zdjęć tylko na meczach - wiec wcale się nie dziwię...

9000 klatek to właściwie niewiele - dotarty sprzęt i nie padnie za parę dni - bałbym się takiego co po pół roku ma 1000 zdjęć ....

Domyślnie

jakas 50/1,4 sie znajdzie - dzięki
    ..

Domyślnie

aparat jest ok!
    dzieki za frekwencje w temacie...
    ..

Domyślnie

Uważajcie koledzy i koleżanki na te przebiegi. Nie wiem czy opowiadalem ten przypadek, ale technicznie rzecz ujmując mam już drugiego D300 w swoich rękach

Sprawa wygląda tak, że kiedy kupiłem swojego pierwszego D300 (nowy, sklep, tradycyjnie- żadne e-zakupy) coś mnie cknęło, żeby ot tak sobie sprawdzić przebieg...

12 tysięcy klatek.

Wyobrażacie sobie ten dym w sklepie?
    No, ale przynajmniej mam teraz torbę nikona, czytnik i fajną kartę za które nie zapłaciłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Uważajcie koledzy i koleżanki na te przebiegi. Nie wiem czy opowiadalem ten przypadek, ale technicznie rzecz ujmując mam już drugiego D300 w swoich rękach

Sprawa wygląda tak, że kiedy kupiłem swojego pierwszego D300 (nowy, sklep, tradycyjnie- żadne e-zakupy) coś mnie cknęło, żeby ot tak sobie sprawdzić przebieg...

12 tysięcy klatek.

Wyobrażacie sobie ten dym w sklepie?
    No, ale przynajmniej mam teraz torbę nikona, czytnik i fajną kartę za które nie zapłaciłem
    A aparat zamienili na nowy? Bo jak nie to imho wątpliwy interes. 12 k klatek to jednak całkiem sporo (jeżeli to nie jest jakiś fake elektroniki).
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów