Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: D300 pytanie

Domyślnie

Mój jak kupowałem miał jakieś 10 klatek.. które sam w sklepie strzeliłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basbas Zobacz posta
    sprawdzic ilosc zrobionych fot onandą
    "Onanda" mnie rozwaliła! Powstaje pytanie - dla kogo to jest program?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Uważajcie koledzy i koleżanki na te przebiegi. Nie wiem czy opowiadalem ten przypadek, ale technicznie rzecz ujmując mam już drugiego D300 w swoich rękach

Sprawa wygląda tak, że kiedy kupiłem swojego pierwszego D300 (nowy, sklep, tradycyjnie- żadne e-zakupy) coś mnie cknęło, żeby ot tak sobie sprawdzić przebieg...

12 tysięcy klatek.

Wyobrażacie sobie ten dym w sklepie?
    No, ale przynajmniej mam teraz torbę nikona, czytnik i fajną kartę za które nie zapłaciłem

Nie mogę pojąć Twojego podejścia do cyt."....żadne e-zakupy...". Właśnie gdybyś kupił w sklepie internetowym to w terminie 10 dni mógł byś zwrócić sprzęt bez podania przyczyny. Często dokonuję zakupów sprzętu w sklepach internetowych, komunikuję się dodatkowo telefonicznie i proszę by sprzęt został sprawdzony przed wysyłką czy nie nosi sladów używania, rozpakowywania, grzebania itp, informuję że jestem upierdliwym klientem i nie chciał bym odsyłać sprzętu ze względu na brak zgodności z zamówieniem .
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Zwróciłby, albo i nie - pewnie musiałby się napocić żeby udowodnić że te 12 tys klatek zostały wypstrykane zanim dostał aparat. (Oczywiście da się, ale mogłoby z tym być trochę zachodu gdyby e-sklep się zparł że body od nich wyszło z licznikiem "0").

Szczerze pisząc ja też nie uznaję e-zakupów powyżej pewnej wartości, a jeśli to z odbiorem osobistym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Zwróciłby, albo i nie - pewnie musiałby się napocić żeby udowodnić że te 12 tys klatek zostały wypstrykane zanim dostał aparat. (Oczywiście da się, ale mogłoby z tym być trochę zachodu gdyby e-sklep się zparł że body od nich wyszło z licznikiem "0").

Szczerze pisząc ja też nie uznaję e-zakupów powyżej pewnej wartości, a jeśli to z odbiorem osobistym.

Ja jestem bardzo wymagający i stanowczy, znam swoje prawa jako konsument. Niedawno kupiłem autko żonie, po tygodniu stwierdziłem że dealer sprzedał mi samochód z malowanymi drzwiami. Powiadomiłem o tym fakcie dealera, złożyłem reklamację na piśmie popartą opinią biegłego sądowego rzeczoznawcy. Salon sprawę "olał", ale kiedy następne pismo dostał już od Rzecznika Praw Konsumenta , szybko zmienił zdanie i przystał na moją propozycję obniżki ceny o 10%. O swoje trzeba walczyć. Ze sklepem inernetowym również dał bym sobie radę. Rzecznik Praw Konsumenta to bardzo dobra i skuteczna instytucja /jeżeli kupujemy towar prywatnie a nie jako firma, bo wtedy nie obowiązuje już prawo konsumenckie a inne/
    pozdrawiam
    Yaro
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 30-11-2008 o 01:23 Powód: literówka
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

basbas - jestem fotoreporterem. Kupilem D300 w poniedzialek. Do dzis zrobilem 8 tys klatek... Sprawdz tego swojego Opandą no i pamietaj - nowy d300 to 4170 zł brutto...
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

>Yaro: Pozostaje mi pogratulować - bardzo słusznego i skutecznego podejścia. Jak widać wszystko do załatwienia - kwestia znajomości prawa i profesjonalnego podejścia do sprawy.

Domyślnie

ja pierdziele co ty chlopie robisz?
    mam d300 od grudnia 2007 i jeszcze nie przekroczylem 10tys a pracuje na nim nie bawie sie!
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    ja pierdziele co ty chlopie robisz?
    mam d300 od grudnia 2007 i jeszcze nie przekroczylem 10tys a pracuje na nim nie bawie sie!
    olo
    filmy kolego, filmy kreci

Domyślnie

a to tak!!! zwracam honor!
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów