Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: D300 pytanie

Domyślnie D300 pytanie

Witam
    Mam okazje kupic calkiem niedrogo body nikona d300, aparat jest na gwarancji europejskiej, ok 9000 zrobionych fot
    jego poprzednim wlascicielem byl fotoreporter...
    jestem umowiona na spotkanie i obejzenie sprzetu, co mi radzicie na co mam zwrocic uwage testujac aparat?
    Bede wdzieczna za kazdą konstruktywną radę
    Pozdrawiam
    basbas
    ..

Domyślnie

Zobacz pomocną dłoń z terenu Poznania, może ktoś będzie chciał zobaczyć ten sprzęt razem z Tobą i popatrzy na D300 bez podniecania się. Zawsze wtedy łatwiej się rozmawia ze sprzedającym.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Dobrze miec laptopa z opanda. Bedzie wiadomo ile naprawde zrobil fot.

Domyślnie

a jaka jest cena bo może niekoniecznie atrakcyjna
    pzdr
    Yaro
    foto, jazz & more .....

Domyślnie ilosc zdjec

Ile wg was nikon d300 moze zrobic zdjec zanim nie padnie migawka ?, czy sa jakies wytyczne?
    ..

Domyślnie

wg Nikona testowana do 150 tys klatek

Domyślnie

dzisiaj widziałem D 300 w sklepie za 4200 zł.
    Cena powinna byc dużo niższa.
    Zacznij od sprawdzienia wszystkich przycisków, gniazd, gum, czy wejść na kable. Sprawdź stan gorącej stopki, Pooglądaj czy nie ma rys na wyświetlaczu. Tona początek. Potem bagnet lustro, matówka. Ślady rys czy paluchów nie powinny tam się znajdować. Warto dobrze pooglądać wkręty czy przypadkiem nie są pomalowane po odkręcaniu lub nosza ślady odkręcania. Potem to już zabawa w funkcje, warto podpiąć swoje szkło by zobaczyć jak dział af. Mówiąc ściślej warto faktycznie pomocną dłoń poprosić.
    A tak z ciekawości ile ten fotoreporter sobie ceni?
    Dodam że 9000 tysięcy to nic dla tej maszyny. Lecz lepiej opandą to zweryfikować.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Witam
    I ja kupując D300 brałem ze sobą laptopa z opandą, aparat był nowiusienki, więc nie za bardzo było co sprawdzać, tylko poprzez oględziny, mojego pozbyłem dziewictwa osobiście - fota nr 1. Obecnie mam go ponad miesiąc i już ma przebieg ponad 9 tys. fotek, spisuje się fantastycznie i wciąż się go uczę.
    Pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darek_D80 Zobacz posta
    Witam
    I ja kupując D300 brałem ze sobą laptopa z opandą, aparat był nowiusienki, więc nie za bardzo było co sprawdzać, tylko poprzez oględziny, mojego pozbyłem dziewictwa osobiście - fota nr 1. Obecnie mam go ponad miesiąc i już ma przebieg ponad 9 tys. fotek, spisuje się fantastycznie i wciąż się go uczę.
    Pozdrawiam
    Darek
    9 tysięcy, nie jest mało jak na 1 miesiąc. Ale potwierdzam jest to wytrzymały sprzęt, mimo to w bardzo trudnych warunkach wolę go nie testować bo mnie serce sciska jak czytam na jaki męki wystawiane są puszki przez niektórych ( woda morska, piaski pustynne itp. ) ale z drugiej strony po to jest aparat, aby go wszędzie zabierać.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darek_D80 Zobacz posta
    Obecnie mam go ponad miesiąc i już ma przebieg ponad 9 tys...
    Darek
    To nie może być prawda
    może lepiej było kupić D90

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów