Migawka sie zaciela![]()
Szukaj
Migawka sie zaciela![]()
Uważać na tzw.okazje ja kupiłem 1,5 roku temu d80 nowy do głowy by mi nie przyszło sprawdzenie a kolega sprawdził i okazało sie ze licznik wskazywał 1100 strzałów niby mało ale jednak ktos sie nim bawił albo strzelił sobie jakis slubik
nikon d-300 sb-900 SB-800 nikkor 28-70 f 2,8 nikkor 10.5 f2.8 sigma 15-30 f 3,5-4,5
Ja raczej nie strzelam na prawo i lewo, takze mysle ze te 9000 fot w moim przypadku zajeło by nieco wiecej czasu niz poł roku
no ok sprawdzic ilosc zrobionych fot onandą, nie wiem czy uda mi sie na miejscu sprawdzic wszystkie ustawienia,
biore na wszelki wypadek kumpla ktory tez ma d300...sugerujecie czy dodadkowo na cos zwrocic uwagę?
..
Zabrać poza kumplem jasne szkło f1,4 ale takie względnie pewne i sprawdzić fabryczne ustawienie ogniskowania AF co by Ci potem zakresu nie zabrakło jak zapniesz jakąś sigmę 30mm albo tamrona 17-50
AAaaaaaaa zwróć uwagę jaki soft ma nowa sztuka D300 , tak dla mojej ciekawości.
Dzięki
----------------------------------------------------------------
Albo jakiś klient włożył nie formatowaną kartę i dane o ilości fotek przeniosły się z innego aparatu. Na ślubie nie robi się tak dużo zdjęć![]()
u mnie 1 mecz w sezonie to około 600 zdjęć - jeśli robię i ręczna i kosza - to średnio w tygodniu mam 2-3 mecze to 1200-1800 zdjęć tylko na meczach - wiec wcale się nie dziwię...
9000 klatek to właściwie niewiele - dotarty sprzęt i nie padnie za parę dni - bałbym się takiego co po pół roku ma 1000 zdjęć ....
aparat jest ok!
dzieki za frekwencje w temacie...![]()
![]()
..
Uważajcie koledzy i koleżanki na te przebiegi. Nie wiem czy opowiadalem ten przypadek, ale technicznie rzecz ujmując mam już drugiego D300 w swoich rękach
Sprawa wygląda tak, że kiedy kupiłem swojego pierwszego D300 (nowy, sklep, tradycyjnie- żadne e-zakupy) coś mnie cknęło, żeby ot tak sobie sprawdzić przebieg...
12 tysięcy klatek.
Wyobrażacie sobie ten dym w sklepie?
No, ale przynajmniej mam teraz torbę nikona, czytnik i fajną kartę za które nie zapłaciłem![]()
Skontaktuj się z nami