Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: nikon d60 ?

Domyślnie

Ja uwazam ze kupno nikona d60 jest raczej błędem. Lepiej kupic d40 albo dolozyc do d80. I mam pytanko, czy d60 wspolpracuje z sb800 i 900 czy tylko z 600 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alex004 Zobacz posta
    Ja uwazam ze kupno nikona d60 jest raczej błędem. Lepiej kupic d40 albo dolozyc do d80.
    Ja z kolei tego nie rozumiem. D60 ma czujnik oka, czyszczenie matrycy, możliwość ustawienia ciemniejszego menu .... Szczególnie przy ostatnich cenach uważam go za dobrą propozycję. Kupno D40x to jest nieopłacalne.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunia248 Zobacz posta
    Dziekuję za rady!!! wlasnie kupiłam D60...
    Autorka tematu już zakupiła to body a temat dalej się rozwija... Nawet mała giełda się pojawia ;]

Domyślnie

i cos czuje w kosciach, ze moze zniaknac rownie szybko i spontanicznie jak sie pojawila.

A do tematu - gratuluje wyboru D60. Popstrykasz, zakochasz sie i bedziecie zyli dlugo i szczesliwie, az do zakupu wyzszego modelu.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

No moze troche przesadzilem, sam mam d60
    Powtorze:
    czy d60 wspolpracuje z sb800 i 900 czy tylko z 600 ?

autograf
    Gość

Domyślnie

Współpracuję.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Ale bodajże nie obsługuje wszystkich funkcji.... Prawdę piszę? (Body mam na myśli)

autograf
    Gość

Domyślnie

D40/40x/60 nie mają trybu Commander/Sterowonik błysku - czyli nie wyzwolisz bezprzewodowo lampy w trybie remote.

Domyślnie

Witam.

Niedawno kupiłem ten model nikona z obiektywem 18-55 mm F/3,5-5,6G AF-S VR DX.

I mam problem gdyż aparat niedokładnie odzwierciedla kolor fioletowy (nie jego wszystkie odcienie, przy fiolecie wpadającym w bordo lub z odcieniem czerwonym problem nie występuje), przy użyciu lampy lub na dworze gdy pada na ten kolor światło słoneczne. Kolor fioletowy na zdjęciu jest wtedy niebieski, jedynie w pomieszczeniu przy słabym oświetleniu i nieużywaniu lampy aparat potrafi dopiero go w sposób odpowiedni odzwierciedlić.

Moje pytanie brzmi czy to jest typowa wada tego modelu? czy po prostu problem tkwi w czymś innym. Próbowałem robić zdjęcia w różnych trybach i niestety nic to nie dało.

Domyślnie

a może po prostu masz zły balans bieli? I tu tkwi Twój problem? Sprawdź..
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów