Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: nikon d60 ?

bogunia248
    Gość

Smile nikon d60 ?

WITAM!
    Zastanawiam sie nad zakupem pierwszej lustrzanki ktorą mialby byc NIKON D60, Obiektyw AF-S 18-55mm F/3,5-5,6GII ED oraz Obiektyw AF-S VR DX Zoom Nikkor 55-200mm F/4.5-5.6G IF-ED VR chcialabym takze pojsc na kurs fotograficzne i na dobre zacząc przygodę z fotografią. Czy ten model aparatu jest trafnym wyborem??? Czy taki zestaw nadaje sie do robienia zdjęć np. weselnych?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunia248 Zobacz posta
    WITAM!
    Zastanawiam sie nad zakupem pierwszej lustrzanki ktorą mialby byc NIKON D60, Obiektyw AF-S 18-55mm F/3,5-5,6GII ED oraz Obiektyw AF-S VR DX Zoom Nikkor 55-200mm F/4.5-5.6G IF-ED VR chcialabym takze pojsc na kurs fotograficzne i na dobre zacząc przygodę z fotografią.
    swietnie! witamy na forum

Czy ten model aparatu jest trafnym wyborem???
    Czy taki zestaw nadaje sie do robienia zdjęć np. weselnych?
    do np. weselnych jako gosc jak najbardziej jak kazdy inny.
    Do powaznego focenia slubow niekoniecznie, ze wzgledu na ciemne szkla przede wszystkim,
    poczytaj troszke wiecej forum a zobaczysz czym ludzie robia sluby.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Witam,

Nie chce byc nieuprzejmy wiec na poczatku powiem ze na poczatek to dobry aparat, a potem polece opcje szukaj, bo sa tony materialow tutaj na ten temat.
    Z drugiej strony widze tendencje ze nowo zarejestrowane osoby pytaja czesto wlasnie o takie rzeczy - pieniadze wiadomo dla niektorych i 500 pln to duzo wiec zapytac zawsze warto ale czy nie lepiej poczytac najpierw ??
    Mowie naprawde bez krzty sarkazmu - d60 tez moze robic ladne zdjecia a do slubow to zostanie Ci polecony Tamron 17-50 2.8, 50 1.8 (400 PLN) ale za waska po cropie, i bezwzglednie lampa SB800 (dziala), sb 600 (tez dobra) i SB900 najnowsza.

Z grubsza tyle.
    Witamy na forum, dzbanek kawy i czytaj, czytaj i czytaj - aha i rob zdjecia duuuuuzo zdjec.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

nikon D60?Broń Cię Boże!Wiem to z autopsji.Dlaczego?Robi bardzo dobre zdjęcia,ale 3-punktowy AF i brak śrubokręta dopadnie Cię szybciej niż myślisz.Szczególnie jeżeli będziesz chciał dokupić tani,ale bardzo dobry 50mm 1.8.A będziesz chciał jeżeli chcesz się bardziej związać z fotografią.
    D601855VR 35 1.8G S1020

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starogard Gdański

Domyślnie

D60 to dobry sprzęt w dobrych rękach!!! Oprócz szkła które dają w zestawie, nie przejmuj sie brakiem silnika bo większość szkieł juz go ma! Sigma ma bardzo dużą oferte takich obiektywów. Co ważniejsze jeszcze D60 jest wyposażony w mechanizm samooczyszczania matrycy. Dobry sprzęt za niewielkie PLN.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunia248 Zobacz posta
    WITAM!
    Zastanawiam sie nad zakupem pierwszej lustrzanki ktorą mialby byc NIKON D60, Obiektyw AF-S 18-55mm F/3,5-5,6GII ED oraz Obiektyw AF-S VR DX Zoom Nikkor 55-200mm F/4.5-5.6G IF-ED VR chcialabym takze pojsc na kurs fotograficzne i na dobre zacząc przygodę z fotografią. Czy ten model aparatu jest trafnym wyborem??? Czy taki zestaw nadaje sie do robienia zdjęć np. weselnych?
    D60 jest dobrym aparatem, początkowo też zamierzałem go kupić. Ostatecznie jednak pokusiłem się na D80 i jestem bardzo zadowolony. Chociaż teraz, kiedy upłynęło już nieco czasu od mojego zakupu i kiedy zaczynam rozumieć na czym polega fotografia, chciałbym mieć np. D300. Tak to już jest - w miarę jedzenia apetyt rośnie, a w przypadku fotografii zazwyczaj pojawia się pragnienie posiadania lepszego body i fajniejszego szkła od tego, które się ma,(chybaże ma się kasę na spełnienie wszystkich marzeń). Nie odradzam Ci kupna D60, ani do niego nie namawiam. Kup aparat, który spełni Twoje oczekiwania i na pewien czas wyznaczy przed Tobą jakąś perspektywę rozwoju. Jeżeli jesteś pewna, że fotografia jest Twoją pasją i chcesz na niej zarabiać, np. robiąc reportaż ślubny, musisz jeszcze odłożyć trochę kasy, bo zestaw, który chcesz zakupić jest niestety zbyt słaby, co nie oznacza, że nie nadaje się do robienia zdjęć na tego typu imprezach (wszystko zależy od warunków). Nie wiem jakie masz doświadczenia jeżeli chodzi o foto... Na pewno D60 jest fajnym sprzętem, jeżeli chcesz się uczyć, ale jeżeli chodzi o rozwój, to... Zdanie musisz dokończyć sobie sama... Ja wybrałem D80. Pozdrawiam!
    ZF, Z6II, S24/1.4A, N28-75/2.8, N50/1.8S, S85/1.4A, S135/1.8A, SB-910, SB-700, SB-600

Domyślnie

D80 + Tamron 17-50 i basta!
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Witam i pozdrawiam. Jestem pierwszy raz na Tym Forum. Mam kilka pytań do użytkowników d60, gdyż zastanawiam się nad jego kupnem. 1) Jak radzi sobie AF (sprawność) ? Wiem że ma tylko 3 punkty AF, ale wydaje mi się, że w 98% będę używał centralnego. 2) Czy aparat ma blokadę AF i blokadę ekspozycji aby móc przekadrować ? 3) Czy jako kit AF-S DX 18-70 mm f/3.5-4.5 czy raczej AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6 VR DX ED ? Jeśli pytania wydają się banalne z góry przepraszam.

Domyślnie

d60 ma tylko 3 punkty? serio....???
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hallucinogen Zobacz posta
    d60 ma tylko 3 punkty? serio....???
    tak, ale jakoś mi to np. nie przeszkadza
    -=amon=-

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów