Close

Strona 94 z 95 PierwszyPierwszy ... 448492939495 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    hm, a ty może po prostu dajże żyć i nie napominaj mnie po co drugim poście, bo to nudne. akustyk ma prawo mieć swoje oczekiwania, ja mam prawo miec swoje. kto pierwszy lekceważąco napisał, że oczekiwania "drugiego" go mało obchodzą - zdaje sie jest jasne. tyle, że trzeba by się wysilić i poczytać.
    Adamie, a gdzie ja Cię w co drugim poście napominam?

Akustyk nie napisał "g... mnie obchodzą Twoje racje" tylko Ty. On wcześniej napisał porównanie z motoryzacją, ale nie ma tam wprost stwierdzenia, że g... go obchodzą Twoje racje, czy kogokolwiek innego, tylko że w danym momencie g... go interesują określone parametry - drobra różnica.

Co innego uważać daną cechę aparatu za niepotrzebną, a co innego pisać, że czyjeś zdanie jest gówniane, bo się nie zgadza z moim.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Adamie, a gdzie ja Cię w co drugim poście napominam?

Akustyk nie napisał "g... mnie obchodzą Twoje racje" tylko Ty. On wcześniej napisał porównanie z motoryzacją, ale nie ma tam wprost stwierdzenia, że g... go obchodzą Twoje racje, czy kogokolwiek innego, tylko że w danym momencie g... go interesują określone parametry - drobra różnica.

Co innego uważać daną cechę aparatu za niepotrzebną, a co innego pisać, że czyjeś zdanie jest gówniane, bo się nie zgadza z moim.
    uprawiasz bardzo mętną kazuistykę. nie napisałem, że mnie, Adama T., g... interesują preferencje akustyka. nigdzie, poczytaj, zachęcam. i dajże już spokój, wątek dotyczy 5d2, nie mnie, akustyka i g..

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Spokojnie...

Pamietajcie o 2 rzeczach - to iso6400 [do tego fota poruszona, wiec warunki na pewno byly ciezkie], do tego to 21mpx - to jednak sporo

Lukasz zwrocil uwage na kolory, a te przy tak wysokim iso sa [przynajmniej dla mnie] bardzo przyjemne w odbiorze.

Poza tym:
    a) jedni potrzebuja iso6400 takiego jak iso100
    b) drudzy potrzebuja iso6400 takiego jak tu [tzn takie jak tu im wystarczy, zeby z niego korzystac]
    c) trzeci chca jeszcze czegos innego

Wazne zeby zadna z grup nie wskakiwala drugiej na plecy bo ta ma inne zdanie Papka czy nie - niech kazdy to indywidualnie rozpatrzy i nie wnika co drugi na ten temat sadzi bo to glownie z tego powodu [roznica zdan] sa potem jakies problemy/bitwy/wojny/niewiadomo co
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 06-11-2008 o 12:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Spokojnie...

Pamietajcie o 2 rzeczach - to iso6400 [do tego fota poruszona, wiec warunki na pewno byly ciezkie], do tego to 21mpx - to jednak sporo

Lukasz zwrocil uwage na kolory, a te przy tak wysokim iso sa [przynajmniej dla mnie] bardzo przyjemne w odbiorze.

Poza tym:
    a) jedni potrzebuja iso6400 takiego jak iso100
    b) drudzy potrzebuja iso6400 takiego jak tu [tzn takie jak tu im wystarczy, zeby z niego korzystac]
    c) trzeci chca jeszcze czegos innego

Wazne zeby zadna z grup nie wskakiwala drugiej na plecy bo ma ta inne zdanie Papka czy nie - niech kazdy to indywidualnie rozpatrzy i nie wnika co drugi na ten temat sadzi bo to glownie z tego powodu [roznica zdan] sa potem jakies problemy/bitwy/wojny/niewiadomo co
    Dobrze ujęte i proponuję na tym zamknąć tą niezręczną dyskusję.
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

uprawiasz bardzo mętną kazuistykę. nie napisałem, że mnie, Adama T., g... interesują preferencje akustyka. nigdzie, poczytaj, zachęcam. i dajże już spokój, wątek dotyczy 5d2, nie mnie, akustyka i g..
    Adam jak Cie złapią z ręką w czyjejś kieszeni to też krzycz, że to nie Twoja ręka (to tylko przykład, aby nie było że mówię że kradniesz) i że to czyjaś mętna kazuistyka.

Co do ISO 6400 w 5D II - zobaczymy jak to wygląda w rzeczywistości jak będzie gdzie, bo jak do tej pory to przyzwyczailiśmy się już, że sample samplami, testy testami, a potem i tak wychodzi inaczej. I to również w przypadku Nikona, gdzie dużo ludzi zawiodło się na AWB, a na zdjęciach prezentowanych przez fotografów (między innymi również ślubnych) w trudnych warunkach miało być taaaaaaak idealnie. Wybacz pragmatyzm, ale uwierzę jak zobaczę, jak obrobię parę fotek z danego sprzętu.

BTW Jak do tej pory wciąż czekamy na przykłady różnic w klaach aparatów (bodajże dwie klasy), które miałeś kiedys pokazać. Tak więc wybacz ale całe Twoje gadanie jest nic nie warte, bo jest tylko biciem piany.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

lepiej, lepiej. ale wtedy jeszcze bardziej odwróciłbym np Twoją uwagę od faktu, że sample są zajeb...
    Adamie nosisz bieliznę pod habitem? Nie ustajesz w swej działalności misyjnej i należy Ci się uznanie
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie

Ja prosze o zaprzestanie dyskusji o personach, poglądach osób itp, bo to prowadzi w prostej linii do zamknięcia wątku. Szkoda, że nie ma więcej plików, bo nie ma o czym gadać. Więc może pomilczymy? aż do czasu gdy body pojawi się na rynku i będzie wysyp plików?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tudzież warto zastosować się do mądrej reguły selekcjonera Łazarka, by z koniem się nie próbować kopać: bo i kopyta ... i większe doświadczenie w kopaniu ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Jak do tej pory wciąż czekamy na przykłady różnic w klaach aparatów (bodajże dwie klasy), które miałeś kiedys pokazać. Tak więc wybacz ale całe Twoje gadanie jest nic nie warte, bo jest tylko biciem piany.
    ty jesteś modem???

wydawało mi się, że rola moda - prócz normalnego udziału w forumowym zyciu, to łagodzenie spięć, dyskretne tonowanie dyskusji. ty je zaogniasz, prowokujesz, rozdrapujesz dawno zabliźnione kontrowersyjne tematy z zupełnie innych wątków.

- nie ja pisałem o dwóch klasach różnicy. przeczytaj kto o tym pisał. prowokujesz, wkładasz mi w usta nie moje słowa, zaczepiasz mnie, ale tym razem nie dam się sprowokować.
    - nigdy i nigdzie nie napisałem, że pokaże jakiekolwiek sample. zacytuj, bo inaczej znowu wciskasz mi w usta nie moje słowa i prowokujesz.
    - moje gadanie jest warte tyle, że wiem o czym mówię. ty ciut mniej. ale jak widzę w stopce masz teraz masę czasu, masz marzenia no i niemało agresji.

przeczytaj co napisałem, wróć do wątku o 5d i d3, potem zdobądź sie na minute refleksji, sprawdź definicję flejmu i trolowania i przemyśl co robisz, bo to jest wątek o 5d2 i ja w przeciwieństwie do ciebie tryzmam sie tematu, nie ciebie, jak ty mnie.

zaprawde, zaprawde powiadam ci - modzie Erie, nie idź tą drogą!

Domyślnie

oj Adam i po co ten post?
    każdy chce mieć ostatnie słowo.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 94 z 95 PierwszyPierwszy ... 448492939495 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów