Szukaj
Adam jak Cie złapią z ręką w czyjejś kieszeni to też krzycz, że to nie Twoja ręka (to tylko przykład, aby nie było że mówię że kradniesz) i że to czyjaś mętna kazuistyka.
Co do ISO 6400 w 5D II - zobaczymy jak to wygląda w rzeczywistości jak będzie gdzie, bo jak do tej pory to przyzwyczailiśmy się już, że sample samplami, testy testami, a potem i tak wychodzi inaczej. I to również w przypadku Nikona, gdzie dużo ludzi zawiodło się na AWB, a na zdjęciach prezentowanych przez fotografów (między innymi również ślubnych) w trudnych warunkach miało być taaaaaaak idealnie. Wybacz pragmatyzm, ale uwierzę jak zobaczę, jak obrobię parę fotek z danego sprzętu.
BTW Jak do tej pory wciąż czekamy na przykłady różnic w klaach aparatów (bodajże dwie klasy), które miałeś kiedys pokazać. Tak więc wybacz ale całe Twoje gadanie jest nic nie warte, bo jest tylko biciem piany.
szkoda, że to już nie to samo forum...
ty jesteś modem???
wydawało mi się, że rola moda - prócz normalnego udziału w forumowym zyciu, to łagodzenie spięć, dyskretne tonowanie dyskusji. ty je zaogniasz, prowokujesz, rozdrapujesz dawno zabliźnione kontrowersyjne tematy z zupełnie innych wątków.
- nie ja pisałem o dwóch klasach różnicy. przeczytaj kto o tym pisał. prowokujesz, wkładasz mi w usta nie moje słowa, zaczepiasz mnie, ale tym razem nie dam się sprowokować.
- nigdy i nigdzie nie napisałem, że pokaże jakiekolwiek sample. zacytuj, bo inaczej znowu wciskasz mi w usta nie moje słowa i prowokujesz.
- moje gadanie jest warte tyle, że wiem o czym mówię. ty ciut mniej. ale jak widzę w stopce masz teraz masę czasu, masz marzenia no i niemało agresji.
przeczytaj co napisałem, wróć do wątku o 5d i d3, potem zdobądź sie na minute refleksji, sprawdź definicję flejmu i trolowania i przemyśl co robisz, bo to jest wątek o 5d2 i ja w przeciwieństwie do ciebie tryzmam sie tematu, nie ciebie, jak ty mnie.
zaprawde, zaprawde powiadam ci - modzie Erie, nie idź tą drogą!
oj Adam i po co ten post?
każdy chce mieć ostatnie słowo.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nie w tym rzecz Jacku. drugi raz w przeciagu dwóch tygodni mod wdaje się w ciągnięcie brutalnego flejma ze mną w tle. nie zaczepiany, nie prowokowany, bez jakiegokolwiek punktu zaczepienia z tamtym wątkiem Erie wyciąga stary wątek, przedstawia mnie w nieuczciwym kontekście i wciska mi w usta nie moje słowa. byłbyś spokojny?
zaprawdę zaprawdę powiadam Ci drogi Adamie, że upomniałem Cię za atak na akustyka (jako mod mogłem Ci dać warna, ale wówczas to pewnie by się skończyło kolejną pieśnią o uciskanych, a dalsza dyskusja była wynikiem Twojej odpowiedzi
co do stopki to się bardzo mylisz - czasu mam stosunkowo mało, mimo iż jestem na przymusowym urlopie, tak więc proszę nie oceniaj czegoś o czym nie wiesz NIC
akurat na temat obróbki obrazu, jego powstawania i przetwarzania przez oprogramowanie aparatu/ innych urządzeń sądzę, że trozkę wiem (i to podejrzewam że dużo więcej od Ciebie, ale licytować się nie będę), więc docinki w stylu "wiem o czym mówię. ty ciut mniej" możesz sobie darować
ach... byłbym zapomniał - przecież jak się jest modem to już nie można wogóle mieć własnego zdania, bo mod jest tylko od sprzątania
Pisałeś do Erie, ale na otwartym forum więc pozwolę sobie zauważyć, że jesteś bufonem i w dodatku mało inteligentnym. Z pewnych kwestii nie powinno się czynić tematu do drwin, ale czy tak mało rozumny człowiek jak ty, ale tak bardzo w siebie zapatrzony może, to pojąć?
Niech jednak nie należy ono do misjonarza Adama Trzcionki. Zawsze się zastanawiam jaki dorobek stoi za takimi ludźmi. Zrozumiałbym zarozumiałość i przeświadczenie o swojej wielkości jeśli taka persona osiągnęłaby tytuł profesora do trzydziestki. Może się w głowie pozmieniać, ale tylko dlatego, że się robi poprawne zdjęcia ślubne? Trzeba być pozbawionym nie tylko wyczucia, ale i instynktu samozachowawczego.
Przepraszam Jacku za ostrość wypowiedzi, ale tolerujecie jego zachowanie więc mam nadzieję, że i mi się upiecze.
Ostatnio edytowane przez th3big ; 06-11-2008 o 14:31
...dwie stopki rozmiar 43...
Th3big jeżeli dobrze zrozumiałem Twoje intencje to nie ma potrzeby polemizować z Adamem o tej akurat sprawie, praca się znajdzie (notabene aktualnie już jestem w trakcie rozkręcania czegoś). Nie zawsze mamy wpływ na działenie innych - firma w której pracowałem zostałą przejęta przez inną (większą) i tyle - pozbyli się 60% załogi. Adamowi trochę brak wyczucia, ale mam nadzieję, że nigdy nie będzie musiał stanąć w takiej sytuacji.
Mój błąd, że wpadłem na pomysł wpisać to w stopce - zaraz to zniknie, więc radosnych dobrze zarabiających nie będzie kłuło w oczy.
Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 06-11-2008 o 14:55
Skontaktuj się z nami