Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.
Szukaj
Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.
opisalem warunki wykonania testu, ktory mnie interesuje, bo dalby mi poglada na to co taka puszka
reprezentuje z mojego punktu widzenia.
ale ja temu nie zaprzeczam, tylko tak sie sklada, ze mnie takie zmydlenie szczegolow nie interesuje,
bo jest nieakceptowalne. koniec i kropka.
dla mnie to jest troche jak przekonywanie, ze jedno auto sportowe jest lepsze od drugiego, bo lepiej sie
trzyma gorskich drog zwirowych. fajnie, tylko ja potrzebuje auto sportowe do jazdy po plaskim, gdzie
g... mnie obchodzi czy "jakos" sie trzyma, bo kluczowa jest predkosc![]()
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Myślę Panowie ze mnie,Adamowi i wielu innym wysokie ISO z 5D MKII będzie się podobać tak samo jak tym samym osobą podoba się wysokie ISO z D3 bądz D700. Jeśli się nie podoba,pozostaje robić zdjęcia z lampką lub ze statywu z mniejszym ISO.Jestem pewien po obejrzeniu tych kilku RAWów (link do nich zamieszczony kilkanaście postów wyżej) wynika ze niskie ISO i 21mpx będzie wymiatać.
Adamie racz pohamować się odrobinę... Akustyka napisał co potrzebuje i ma dokładnie takie samo prawo mieć swoje oczekiwania względem aparatu jak i Ty. Ty chcesz mieć określoną jakość przy wysoim ISO, on przy niskim podobnie jak inni co robią np. zdjęcia produktów czy też zdjęcia studyjne jak Jacek_Z.
Przy czym on przynajmniej nie obraża osób, które mają inne zdanie.
niekoniecznie dobre wysokie ISO oznacza, że w niskim aparat będzie wymiatać, o czym przekonaliśmy się w D3 i D700, gdzie jest dobrze, ale wcale niekoniecznie tak dobrze jak było za czasów CCD, które moim zdaniem miały LEPSZE niskie ISO niż CMOSy
szkoda, że to już nie to samo forum...
Przecież Akustyk męczył temat wysokiego ISO które wg niego jest kiepskie. Oczywiście ma takie prawo i tego nie neguję....każdy ma inny poziom akceptacji tego co otrzymuje.Zapewniam ze niskie ISO z 5D MKII będzie powalające pod względem szumu jak i szczegółów. Jak już wcześniej napisałem RAWy z linku który był załączony wcześniej pokazują ze niskie ISO (tam było akurat najniższe 160) daje gładki i szczegółowy obraz. Tak wiec o co chodzi Panowie?
hm, a ty może po prostu dajże żyć i nie napominaj mnie po co drugim poście, bo to nudne. akustyk ma prawo mieć swoje oczekiwania, ja mam prawo miec swoje. kto pierwszy lekceważąco napisał, że oczekiwania "drugiego" go mało obchodzą - zdaje sie jest jasne. tyle, że trzeba by się wysilić i poczytać.
Skontaktuj się z nami