Close

Strona 93 z 95 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 950

Domyślnie

Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    Jak dla mnie super. Choć uważam, że d700 ma również używalne 6400, oczywiście trzeba poświęcić plikowi parę minut. Kwestia upodobań. Sam używam jeszcze D70s i z powodzeniem korzystam z iso 1600 a wiadomo, że szumi jak pacyfik.
    D700 i jego 6400 jest REWELACJA....szczegóły i brak kolorowej papki to duży +.
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Co miałeś na myśli pisząc uczciwy....tańszy,bardziej dostępny dla mas? Koleś robi zdjęcia ''L'' stałkami wiec czego jeszcze oczekiwać?
    opisalem warunki wykonania testu, ktory mnie interesuje, bo dalby mi poglada na to co taka puszka
    reprezentuje z mojego punktu widzenia.

Jak dla mnie takie ISO 6400 jest naprawdę na bdb poziomie co świadczy że Canon wykonał kawał dobrej roboty osiągając to z matrycy w której natywne ISO zaczyna się od 100 a kończy właśnie na 6400. Nie oczekujmy po matrycy 21mpx by ISO 6400 było gładkie jak pupka niemowlaczka....tak jak napisał Adam każdy inaczej odbiera szum i się nim przejmuje
    ale ja temu nie zaprzeczam, tylko tak sie sklada, ze mnie takie zmydlenie szczegolow nie interesuje,
    bo jest nieakceptowalne. koniec i kropka.

dla mnie to jest troche jak przekonywanie, ze jedno auto sportowe jest lepsze od drugiego, bo lepiej sie
    trzyma gorskich drog zwirowych. fajnie, tylko ja potrzebuje auto sportowe do jazdy po plaskim, gdzie
    g... mnie obchodzi czy "jakos" sie trzyma, bo kluczowa jest predkosc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    opisalem warunki wykonania testu, ktory mnie interesuje, bo dalby mi poglada na to co taka puszka
    reprezentuje z mojego punktu widzenia.

ale ja temu nie zaprzeczam, tylko tak sie sklada, ze mnie takie zmydlenie szczegolow nie interesuje,
    bo jest nieakceptowalne. koniec i kropka.

dla mnie to jest troche jak przekonywanie, ze jedno auto sportowe jest lepsze od drugiego, bo lepiej sie
    trzyma gorskich drog zwirowych. fajnie, tylko ja potrzebuje auto sportowe do jazdy po plaskim, gdzie
    g... mnie obchodzi czy "jakos" sie trzyma, bo kluczowa jest predkosc

święta racja. ale jeszcze świętsza, że są ludzie, których g.. obchodzą Twoje racje, bo mają własne i iso 100 ze statywiku to dla nich laboratoryjne smęty. zdaje się, ze w swoim poprzednim poście nie chciałeś tego zauważyć/uszanować

Domyślnie

D700 i jego 6400 jest REWELACJA....szczegóły i brak kolorowej papki to duży +.
    Sample z D700 na forum na wysokich ISO bardzo mi sie nie podobaly, tak same jak te teraz z 5D.

Jak nie ma wyjscia, to mozna/trzeba w absolutnej ostatecznosci uzyc, ale nic ponadto.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    zdaje się, ze w swoim poprzednim poście nie chciałeś tego zauważyć/uszanować
    nope. chyba, ze w tym watku obowiazuje jedyna sluszna linia, ze cokolwiek z 5MKII ma
    swiety obowiazek sie zaje... podobac. bo jesli nie, to to powyzej to byla po prostu moja opinia.

Domyślnie

Myślę Panowie ze mnie,Adamowi i wielu innym wysokie ISO z 5D MKII będzie się podobać tak samo jak tym samym osobą podoba się wysokie ISO z D3 bądz D700. Jeśli się nie podoba,pozostaje robić zdjęcia z lampką lub ze statywu z mniejszym ISO.Jestem pewien po obejrzeniu tych kilku RAWów (link do nich zamieszczony kilkanaście postów wyżej) wynika ze niskie ISO i 21mpx będzie wymiatać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    święta racja. ale jeszcze świętsza, że są ludzie, których g.. obchodzą Twoje racje, bo mają własne i iso 100 ze statywiku to dla nich laboratoryjne smęty. zdaje się, ze w swoim poprzednim poście nie chciałeś tego zauważyć/uszanować
    Adamie racz pohamować się odrobinę... Akustyka napisał co potrzebuje i ma dokładnie takie samo prawo mieć swoje oczekiwania względem aparatu jak i Ty. Ty chcesz mieć określoną jakość przy wysoim ISO, on przy niskim podobnie jak inni co robią np. zdjęcia produktów czy też zdjęcia studyjne jak Jacek_Z.

Przy czym on przynajmniej nie obraża osób, które mają inne zdanie.

Myślę Panowie ze mnie,Adamowi i wielu innym wysokie ISO z 5D MKII będzie się podobać tak samo jak tym samym osobą podoba się wysokie ISO z D3 bądz D700. Jeśli się nie podoba,pozostaje robić zdjęcia z lampką lub ze statywu z mniejszym ISO.Jestem pewien po obejrzeniu tych kilku RAWów (link do nich zamieszczony kilkanaście postów wyżej) wynika ze niskie ISO i 21mpx będzie wymiatać.
    niekoniecznie dobre wysokie ISO oznacza, że w niskim aparat będzie wymiatać, o czym przekonaliśmy się w D3 i D700, gdzie jest dobrze, ale wcale niekoniecznie tak dobrze jak było za czasów CCD, które moim zdaniem miały LEPSZE niskie ISO niż CMOSy
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Adamie racz pohamować się odrobinę... Akustyka napisał co potrzebuje i ma dokładnie takie samo prawo mieć swoje oczekiwania względem aparatu jak i Ty. Ty chcesz mieć określoną jakość przy wysoim ISO, on przy niskim podobnie jak inni co robią np. zdjęcia produktów czy też zdjęcia studyjne jak Jacek_Z.

Przecież Akustyk męczył temat wysokiego ISO które wg niego jest kiepskie. Oczywiście ma takie prawo i tego nie neguję....każdy ma inny poziom akceptacji tego co otrzymuje.Zapewniam ze niskie ISO z 5D MKII będzie powalające pod względem szumu jak i szczegółów. Jak już wcześniej napisałem RAWy z linku który był załączony wcześniej pokazują ze niskie ISO (tam było akurat najniższe 160) daje gładki i szczegółowy obraz. Tak wiec o co chodzi Panowie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta

niekoniecznie dobre wysokie ISO oznacza, że w niskim aparat będzie wymiatać, o czym przekonaliśmy się w D3 i D700, gdzie jest dobrze, ale wcale niekoniecznie tak dobrze jak było za czasów CCD, które moim zdaniem miały LEPSZE niskie ISO niż CMOSy

hm, a ty może po prostu dajże żyć i nie napominaj mnie po co drugim poście, bo to nudne. akustyk ma prawo mieć swoje oczekiwania, ja mam prawo miec swoje. kto pierwszy lekceważąco napisał, że oczekiwania "drugiego" go mało obchodzą - zdaje sie jest jasne. tyle, że trzeba by się wysilić i poczytać.

Strona 93 z 95 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów