Close

Strona 44 z 95 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Z drugiej strony, potęgi 21mpix to ja tui nie widzę a z trzeciej strony, bardzo mi się podoba tonalność tych obrazków - i przejścia i DR naprawdę fajne
    ja widzę i potęge mpix - można to kroić niemiłosiernie, można resajzować. widzę świetną DR. i przede wszystkim widzę wspaniałe kolory skory

Domyślnie

Adamie, daj spokój kury będziesz fotogtafował.

A tak na poważnie. Jakiej skóry? Skóry jakiej rasy? Skóry opalonej, czy bladej? A może skóry po żółtaczce? W jakim oświetleniu? Po jakich kosmetykach? Co Wam z tą skórą odbiło? Dla mnie liczy się wszystko, a skóra (różne skóry: na twarzy, na damskiej torebce, na butach, na drogim neseserze prezesa wielkiego koncernu, na siedzeniu Ferrari) to tylko jakiś niewielki element całości, na dodatek dość trudny do jednoznacznego zdefiniowanania.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    ja widzę i potęge mpix - można to kroić niemiłosiernie, można resajzować. widzę świetną DR. i przede wszystkim widzę wspaniałe kolory skory
    Adamie domyślam się że Ty widzisz więcej niż ja na obrazkach z 5dmk2 emocje wyostrzają zmysły
    Wraz ze wzrostem ilości sampli dostępnych wydaje mi się że matryca nowej piątki sią broni - jak najbardziej. Ci co tak krytycnzi na nią patrzą (np. ja) to Ci którzy szukają w niej killera dla d3/d700 - sam wiesz że 5D miał pozamiatać wszystko na rynku tymczasem raczej daleko mu do tego. Nawet najlepszy element tego aparatu - matryca jeśli dla niektórych będzie lepsza niż w d3/d700 to nie będzie to przepaść. A całą reszta ? tak jak się spodziewałem - canon chce zarabiać, a nie zabić wszystkie swoje produkty jednym aparatem.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie ...

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    patrzac na iso 3200 na dprev stwiedzam ze kanony tez szumia. ciekawe ile osob smiejacych sie z filmow w dslr teraz bedzie pialo z zachwytu.
    Śmiałem się z filmów w D90, tak samo mocno czuję niesmak z tej funkcji w 5D II. Nie zmieniłem zdania ... Chyba jestem ortodoksyjny Nie pieję z zachwytu nad tą funkcją. Patrzę sobie na moją "starą" już 5-tkę i zmiany nie planuję. Po co ? Nic wartościowego nie zyskam ...

Domyślnie

Zauważam Adamie pewne przetasowania w pozycjonowaniu zalet wielo megapikselowych matryc. Nie tylko u Ciebie

Dwie główne i najważniejsze zalety...
    1. Cropowanie.
    2. Resize.

Bardzo jestem ciekawy profesjonalnie zrobionych porównań SONY A900 z 5D MkII. Trzeba poczekać, aż Canon znajdzie się na rynku. Może być ciekawie
    cze.c4mel.project

Domyślnie

ja widzę i potęge mpix -... i przede wszystkim widzę wspaniałe kolory skory
    a w jaki to niby sposób kolor można powiązać z ilością MPX ?
    Jedno nie jest zalezne od drugiego.

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    A tak na poważnie. Jakiej skóry? Skóry jakiej rasy? Skóry opalonej, czy bladej? A może skóry po żółtaczce? W jakim oświetleniu? Po jakich kosmetykach? Co Wam z tą skórą odbiło? Dla mnie liczy się wszystko, a skóra (różne skóry: na twarzy, na damskiej torebce, na butach, na drogim neseserze prezesa wielkiego koncernu, na siedzeniu Ferrari) to tylko jakiś niewielki element całości, na dodatek dość trudny do jednoznacznego zdefiniowanania.
    dla portrecisty to nie niewielki element całości, tylko prawie cały kadr. Skóra jest dośc ciężka do oddania. O dziwo, mimo, że nie wiemy jaką skórę naprawdę ma np japończyk, to wiemy czy kolor jaki mamy jest sztuczny czy naturalny. Body ma oddać dobrze skórę każdej rasy. Każdą inaczej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie widzę nigdzie, żeby Adam powiązał te parametry..

Ze swojej strony dodam, że bardzo mnie ciekawi ten szeroki spór o kolorystykę. Jakkolwiek jestem sceptyczny do tak mocnego krytycyzmu rozdawanego D3 i D700 w tej materii prawdą jest, że już wielokrotnie słyszałem o fotografach ślubnych i studyjnych bardzo psioczących na wierność oddania barw generowana przez Nikona. Nawet osobnicy zachwalający ogólnie Nikona za dopracowane aparaty przyznają otwarcie, że praca z kolorami w tych dwóch modelach jest co najmniej bardzo uciążliwa, jeśli nie niezadowalająca. Jak już wspominałem rozważam zakup D700 i jestem bardzo bardzo ciekawy porównań ludzi znających się na rzeczy w tym zakresie. Nowa piątka ma jednak zupełnie nową matrycę i pewnych znakomitych efektów znanych ze starego 5D może nie udać się w pełni odtworzyć (?)
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    .. praca z kolorami w tych dwóch modelach jest co najmniej bardzo uciążliwa, jeśli nie niezadowalająca. ..
    obrabiałem zdjęcia z D3 i z D700 - było OK, ale z innego D700 (tego z testów fotopolis) miałem kłopot ze skórą. Adam też - to to samo body. Czyżby rozrzut jakości? Nie wiem jak inaczej to tłumaczyć.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    0100110

Domyślnie

nikt nie zauważył ze Dx na matrycy FF 21 to jakieś 8-9Mp.. co za tym idzie, będzie można podpinać "stare" obiektywy dx.. i tylko dla tego będę czekał na d700x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    nikt nie zauważył ze Dx na matrycy FF 21 to jakieś 8-9Mp.. co za tym idzie, będzie można podpinać "stare" obiektywy dx.. i tylko dla tego będę czekał na d700x
    dokładnie 9.3mix. Bardzo odkrewcze to nie jest, tymbardziej nie wiem co w tym takiego ekscytującego ? Ile jest tych starych dobrych obiektywow ? na diabła płacić za matrycę 21mpix jak się chce korzystać ze starych szkieł DXowych, w większości amatorskich ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 44 z 95 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów