Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Wygląda to naprawdę dobrze.
    Generalnie pracujesz tu na małych fotkach. Zrobiłbyś taki eksperyment by przesłaną fotę z D3 powiększyć 250% ? Takie coś by mnie interesowało jak przykładowy krajobraz prezentuje się po takim właśnie Twoim powiększeniu. Wystawiłbym Ci jakąś fotę na ftp. Możliwe?
    i cztery dni liczenia , skoro na tych małych jest po kilkadziesiąt minut... niech teraz Pebal pobawi się nad optymalizacją, bo efekty są całkiem ok
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    i cztery dni liczenia , skoro na tych małych jest po kilkadziesiąt minut... niech teraz Pebal pobawi się nad optymalizacją, bo efekty są całkiem ok
    Owszem. Parę godzin liczenia. Komputery potrafią pracować także w nocy. Przynajmniej moje tak mają.
    Spytałem czy to możliwe. Jeśli nie będzie, to nie. I tylko tyle.
    Ale dziękuję za wkład w dyskusję.

Domyślnie

Zrobiłbyś taki eksperyment by przesłaną fotę z D3 powiększyć 250% ? Takie coś by mnie interesowało jak przykładowy krajobraz prezentuje się po takim właśnie Twoim powiększeniu. Wystawiłbym Ci jakąś fotę na ftp. Możliwe?
    Ok, możesz wystawić zdjęcie, ale powiększę je do 200%. Aby powiększyć zdjęcie do 250%, musiałbym najpierw powiększyć je do 400% a potem przeskalować je w dół.

Domyślnie

Bez przesady, tak długo to się to nie liczy.

Pisałem wcześniej, że interpolacja do rozdzielczości 96Mpix trwa około 20 minut. Przykładowe fotki skalują się dosyć szybko.

Szacuję, że przeskalowanie zdjęcia z D3 do 200%, zajmie około 10 minut.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ok, możesz wystawić zdjęcie, ale powiększę je do 200%. Aby powiększyć zdjęcie do 250%, musiałbym najpierw powiększyć je do 400% a potem przeskalować je w dół.
    Jasne - tak naprawdę 200% wystarczy. Właśnie tyle bardzo często skaluję. Bardzo jestem ciekaw porównania z tym co robię sam.
    Odezwę się wieczorem przez PM. Wtedy właśnie wybiorę jakąś fotę. Dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Bez przesady, tak długo to się to nie liczy.

Pisałem wcześniej, że interpolacja do rozdzielczości 96Mpix trwa około 20 minut. Przykładowe fotki skalują się dosyć szybko.

Szacuję, że przeskalowanie zdjęcia z D3 do 200%, zajmie około 10 minut.
    oj ludzie... co wy buźki nie widzicie (żart to był), efekty Pebal Twojego algorytmu są bardzo ok, ale trochę za długo trwa interpolacja i dlatego wspominałem żartobliwie o tej optymalizacji

Domyślnie

oj ludzie... co wy buźki nie widzicie (żart to był), efekty Pebal Twojego algorytmu są bardzo ok, ale trochę za długo trwa interpolacja i dlatego wspominałem żartobliwie o tej optymalizacji
    Jak uda mi się w końcu wygospodarować trochę więcej wolnego czasu, to zoptymalizuję wydajność tego algorytmu.

Domyślnie

Chciałem tu Pebalowi podziękować za poświęcony czas i wykonaną próbę.
    Co tu gadać - z foty z D3 wychodzi piękne B1.

Domyślnie

Chciałem tu Pebalowi podziękować za poświęcony czas i wykonaną próbę.
    Co tu gadać - z foty z D3 wychodzi piękne B1.
    pokażcie efekty

Domyślnie

pokażcie efekty
    Myślę, że Pebalowi to nie będzie przeszkadzało.
    Każdy plik ma po parę mega - ale nie będę tego ciął i wklejał tu fragmentów.

oryginał
    powiększenie 200%
    powiększenie 400% - fragment
    Ostatnio edytowane przez samek ; 20-09-2008 o 19:50

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów