Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Domyślnie

Pebal mnie zaintrygował tym, co można osiągnąć przy powiększaniu.
    Poszukałem w sieci i już sobie zakupiłem program działający na mojej makówce - PhotoZoom Pro.
    Efekt powiększania tego samego pliku, który powiększał Pebal (post wcześniej), z 12mpx do 53 mpx można zobaczyć TU.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Poszukałem w sieci i już sobie zakupiłem program działający na mojej makówce - PhotoZoom Pro.
    Program ten ma ciekawy algorytm, jednak nie radzi on sobie najlepiej z problemem aliasingu, oraz nie oferuje dużej ostrości dla elementów o małym kontraście.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Program ten ma ciekawy algorytm, jednak nie radzi on sobie najlepiej z problemem aliasingu, oraz nie oferuje dużej ostrości dla elementów o małym kontraście.
    Wszystko się zgadza. Twój jest najlepsiejszy z najlepsiejszych. Patentuj, sprzedawaj, bogać się!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Wszystko się zgadza. Twój jest najlepsiejszy z najlepsiejszych. Patentuj, sprzedawaj, bogać się!
    Peebes jesteś złośliwy, chłopak ma rację - algorytm z PhotoZoom Pro niezbyt dobrze radzi sobie z aliasingiem krawędzi, jego algorytm też ma jeszcze troszkę wad ale jest naprawdę dobry - a do grafik niemal doskonały
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    [...]a do grafik niemal doskonały
    I dlatego bardzo chętnie kupiłbym ten program z zaimplementowanym algorytmem już teraz, bo dzisiaj dostałem pierwszą partię logosów w rozdzielczości na znaczek pocztowy, a potrzebuję z tego fullscreen na galę boksu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    E tam, wcale nie uważam, że mój algorytm jest najlepszy. Wiem jakie ten algorytm ma wady i wiem też, że trzeba by jeszcze nad nim trochę popracować. Niestety, na chwilę obecną nie mam na to zbytnio czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    I dlatego bardzo chętnie kupiłbym ten program z zaimplementowanym algorytmem już teraz, bo dzisiaj dostałem pierwszą partię logosów w rozdzielczości na znaczek pocztowy, a potrzebuję z tego fullscreen na galę boksu
    spróbuj http://vectormagic.com/ jak to są loga - przerób na wektory i skaluj "do woli" albo poproś Pebala niech "przetestuje" swój algprytm na Twoich plikach (np. za drobną opłatą)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Peebes jesteś złośliwy, chłopak ma rację - algorytm z PhotoZoom Pro niezbyt dobrze radzi sobie z aliasingiem krawędzi, jego algorytm też ma jeszcze troszkę wad ale jest naprawdę dobry - a do grafik niemal doskonały
    Jestem złośliwy z natury czy teraz? Bo z natury, to i owszem, a teraz - niekonieczne.
    I jak napisałeś - jego algorytm jest dobry do grafik, do zdjęć - tak sobie; może z konkretną zawartością, prawie graficzną - takie zdjęcia będą tym algorytmem potraktowane dobrze.

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    E tam, wcale nie uważam, że mój algorytm jest najlepszy. Wiem jakie ten algorytm ma wady i wiem też, że trzeba by jeszcze nad nim trochę popracować.
    Widzisz, Erie? Pebal zna prawdę

Domyślnie

Pebees, co Ty dziś taki pobudzony jesteś?
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Pebees, co Ty dziś taki pobudzony jesteś?
    A, próbuję przebrnąć przez to, na co kilka dni nie patrzyłem..

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów