Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Pebees, co Ty dziś taki pobudzony jesteś?
    Nie wiem, co bierze, ale chcę to samo
    Ostatnio edytowane przez fIlek ; 23-09-2008 o 23:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    do zdjęć - tak sobie
    A możesz napisać, co takiego złego zaobserwowałeś w skalowanych zdjęciach?
    Chętnie bym się dowiedział.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    A możesz napisać, co takiego złego zaobserwowałeś w skalowanych zdjęciach?
    Chętnie bym się dowiedział.
    Złego? Nic. Moim zdaniem nie sprawuje się lepiej niż gf czy nawet gimp po odpowiednim podejściu do powiększania zdjęcia. Oczywiście mówię to na podstawie przedstawionych tu przez Ciebie próbek.
    Reasumując - nie jest zły, ale nie jest lepszy (a na pewno miażdżąco lepszy) niż to, co jest w tej chwili na rynku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    I dlatego bardzo chętnie kupiłbym ten program z zaimplementowanym algorytmem już teraz, bo dzisiaj dostałem pierwszą partię logosów w rozdzielczości na znaczek pocztowy, a potrzebuję z tego fullscreen na galę boksu
    To po cholerę ludzie się napalają na 20 megapixeli jak można pracować na 1 megapixelu albo mniej
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Złego? Nic. Moim zdaniem nie sprawuje się lepiej niż gf czy nawet gimp po odpowiednim podejściu do powiększania zdjęcia. Oczywiście mówię to na podstawie przedstawionych tu przez Ciebie próbek.
    Reasumując - nie jest zły, ale nie jest lepszy (a na pewno miażdżąco lepszy) niż to, co jest w tej chwili na rynku.
    Ale co masz na myśli pisząc "nie sprawuje się lepiej"?
    Czy w GIMP-ie uzyskasz tak dużą ostrość i czystość powiększenia?

Nie pisze tego złośliwie, chciałbym się tylko dowiedzieć, co konkretnie uważasz w tych powiększeniach za przeciętne, bo może udałoby się to poprawić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    To po cholerę ludzie się napalają na 20 megapixeli jak można pracować na 1 megapixelu albo mniej
    Ano gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

pebees
    Gość

Domyślnie

Ale co masz na myśli pisząc "nie sprawuje się lepiej"?
    Czy w GIMP-ie uzyskasz tak dużą ostrość i czystość powiększenia?
    Nie wiem, jak określasz 'wielkość ostrości i czystości powiększenia'. Mówiąc prostym językiem - zdjęcia pokazane tutaj powiększone Twoim algorytmem i np. gimpem, nie różnią się na tyle, bym miał sobie zaprzątać głowę Twoim algorytmem (zakładając, że znam gimpa).

Nie pisze tego złośliwie, chciałbym się tylko dowiedzieć, co konkretnie uważasz w tych powiększeniach za przeciętne, bo może udałoby się to poprawić.
    Możesz nawet złośliwie pisać Odpowiedziałem wyżej

Domyślnie

Nie wiem, jak określasz 'wielkość ostrości i czystości powiększenia'. Mówiąc prostym językiem - zdjęcia pokazane tutaj powiększone Twoim algorytmem i np. gimpem, nie różnią się na tyle, bym miał sobie zaprzątać głowę Twoim algorytmem (zakładając, że znam gimpa).

Możesz nawet złośliwie pisać Odpowiedziałem wyżej
    Cóż, każdy ma inny próg tolerancji.
    Z pewnością mój próg tolerancji, stanowczo różni się od Twojego.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cóż, każdy ma inny próg tolerancji.
    Z pewnością mój próg tolerancji, stanowczo różni się od Twojego.
    Odnosi się to do 'ostrości i czystości powiększenia' czy złośliwości? Bo jeśli tego drugiego, to jest to OT, filozoficzne, i w ogóle ntg, a jeśli pierwszego, to ... trudno, skoro 95% gdańszczanek nie widzi różnicy..

Domyślnie

Odnosi się to do 'ostrości i czystości powiększenia' czy złośliwości? Bo jeśli tego drugiego, to jest to OT, filozoficzne, i w ogóle ntg, a jeśli pierwszego, to ... trudno, skoro 95% gdańszczanek nie widzi różnicy..
    Odnosi się to do 'ostrości i czystości powiększenia'.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów