Close

Strona 12 z 95 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 950

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Coś słabo czytam chyba, bo na razie sporów dotyczących N / C w sprawie ISO25600 nie zauważyłem.
    Chodzi ogólnie o zacięte spory i porównywanie, który szumi mniej na wysokich czułościach, i porównywanie fotek z c i n. ISO 25600 jest tu przykładem.
    A spory o to jeszcze będą, uwierz mi, oj będą

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Trafiles w sedno. Rzesze ludzi zmienily napis na Canon w ostatnich latach z tego powodu.

W druga strone to praktycznie nie dzialalo.
    Przyznam się, że sam miałem takie myśli, żeby zmienić system, właśnie na rzecz 5D... Ale w momencie, gdy nikon wreszcie pokazał D700 nie mam już pokusy Muszę tylko kupić skarbonkę
    Ostatnio edytowane przez gryson ; 17-09-2008 o 14:11
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Wybacz pn ale chyba jestes tak slepo zapatrzony w tego canona. W ostatnich latach duzo ludzi poszlo do canona ale w ostatnim roku duzo ludzi z canona powedrowalo do nikona. Pozatym matryce od wejscia D3/D700/D300 sa porownywalne do canonowskich i juz nie ma az tak duzej przepasci pomiedzy nimi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    Wybacz pn ale chyba jestes tak slepo zapatrzony w tego canona. W ostatnich latach duzo ludzi poszlo do canona ale w ostatnim roku duzo ludzi z canona powedrowalo do nikona. Pozatym matryce od wejscia D3/D700/D300 sa porownywalne do canonowskich i juz nie ma az tak duzej przepasci pomiedzy nimi.
    No wlasnie potwiedziles w 100% to co pisze o waznosci matrycy!!!
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Przesadzasz. Matryca to nie wszystko.
    i tu juz nie jestem taki pewien.

ustalmy fakty: 3 lata po premierze 5D Canon wypuszcza jego nastepce,
    ktory jest, pominawszy mase ******* przeklejonych z "mlodszych" modeli,
    tym samym korpusem z lepsza matryca. te 0.9fps-a pomine milczeniem,
    bo zbyt wiele z tego nie wynika.

i teraz za ten aparat Canon spiewa 2500 EUR na starcie. 1000 EUR ponad
    cene sklepowa starego 5D i 1500 EUR ponad cene uzywek.

jedynym wyjasnieniem tego, ze Canon pozwala sobie na takie odgrzewanie
    kotletow, niestety, musi byc zaje... matryca. bo jak to bedzie na kiepskim
    poziomie, to ten korpus nie ma szans przyciagnac kasy od dzisiejszych
    posiadaczy 5D. a to duze grono odbiorcow tego aparatu

Domyślnie

Nie wszystko, ale najwazniejsza czesc i jej swietna jakosc pozwala przebolec drobne minusy tu czy tam. Natomiast minusy matrycy trudno przebolec, nawet przy kosmicznej puszce.
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Jedną robotę robiłem piątką i szlag mnie trafił jak straciłem świetną akcję z powodu af-a. Drugą puszką (D70s) ustrzeliłem tą samą akcję bez problemu, z tym, że o jakieś 2s za późno...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

5D II bedzie sie sprzedawal spiewajaco, tak jak 5D I. Wlasnie dzieki rewelacyjnej matrycy.

- swietny, niemalze bezkonkurencyjny w tej klasie cenowej obraz,
    - duzo mpx. z mozliwoscia sRAW,
    - ISO 100 natywne,
    - ISO 50.

To cos, co znowu da sukces. To cos, czego konkurencja znowu nie ma.

PS. A ja wkrotce planuje zakup D300...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jedynym wyjasnieniem tego, ze Canon pozwala sobie na takie odgrzewanie
    kotletow, niestety, musi byc zaje... matryca. bo jak to bedzie na kiepskim
    poziomie, to ten korpus nie ma szans przyciagnac kasy od dzisiejszych
    posiadaczy 5D. a to duze grono odbiorcow tego aparatu
    A czy ja napisałem, że ta matryca jest do dupy? NIE, co więcej - uważam, że matryca z piątki jest świetna. Chciałbym tylko zauważyć, że to jednak nie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    A czy ja napisałem, że ta matryca jest do dupy? NIE, co więcej - uważam, że matryca z piątki jest świetna. Chciałbym tylko zauważyć, że to jednak nie wszystko
    Wszystko, wszystko. 5D I byl kiepski, puszka, a sprzedawal sie jak szalony i byl obiektem westchnien. Przez bardzo dlugi czas. 3 lata. Ba, nadal jest. Czemu? MATRYCA / OBRAZ.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Wszystko, wszystko. 5D I byl kiepski, puszka, a sprzedawal sie jak szalony i byl obiektem westchnien. Przez bardzo dlugi czas. 3 lata. Ba, nadal jest. Czemu? MATRYCA / OBRAZ.
    Nie wszystko, nie dla wszystkich. Rozumiem, że dla Ciebie tak, ale to nie oznacza automantycznie, że tak jest. Wyobraź sobie, że nie tylko 5tki się sprzedawały na rynku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diZaster Zobacz posta
    hehe, pomyslalem to samo co Adam
    wiadomo juz o iso, o wb, o predkosci AF.

wogole to 1o minut po premierze, po zdjeciach korpusu juz wszystko o nim wiadomo.

bardzo lubie tych ludzi (mania sprzetowa), bardzo, poprawiaja humor, wpisuja wszystko w stopke i walcza jak swieta inkwizycja w watkach o nowosciach.
    dokładnie. Nie ma zdjęć, dobrych zdjęć zrobionych w tych samych warunkach, a juz wiadomo czy lepszy, czy gorszy itp.

Cytat Zamieszczone przez stempien Zobacz posta
    gdyby ktoś nie mógł się dostać na serwery canona
    oj ludzie się nakręcili. Ale chyba nie tego się spodziewano. Rewolucji obiecanej przez Corwina zupełnie nie widać. Aparat z bardzo dobrą matrycą został zastąpiony przez aparat z prawdopodobnie jeszcze lepszą matrycą. To body do studia i niech się reporterzy od niego odczepią, a nie krytykuja 3,9 fps

Cytat Zamieszczone przez amra Zobacz posta
    Właśnie oglądałem zdjęcia zrobionych na ISO 6400, 12800, 25600 i wg mnie prezentują się podobnie do fotek z Nikona D3/D700.
    Ale by to dokładniej ocenić trzeba będzie poczekać na porównania identycznych kadrów.
    tak.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mnie natomiast mniej śmieszy fakt, że Nikon dalej nie pokazał wysokorozdzielczej puchy studyjnej i trzeba na nią będzie poczekać do wiosny
    no niestety. W dodatku o ile taka matryca będzie ubrana w korpus D3 - z zintegrowanym gripem, to nie będzie cenowo konkurencyjna do 5D Mk2. A kiedy wyjdzie D800? Dużo czekania przede mną. A potem dostane coś z natywnym ISO 200 i się wk...
    Może dlatego ceny D3 i D700 idą w dół - by zrobic mkiejsce na D3x w cenie wysokiej, ale nie koszmarnej.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ps. co by nie mówić, 5dmk2 pobił właśnie rekord największego zakresu iso - 50-25600
    i ma dobre auto iso, na co u canona bardzo narzekano do tej pory
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 12 z 95 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów