Close

Strona 47 z 371 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 3702

Domyślnie

Ja rozumiem, że ta cena w dużej mierze wynika z jakości - markowy blaszak też swoje kosztuje. Problem dla mnie tkwi w tym, że nie znam OS X-a i nie poznam go nawet spędzając tydzień w iSpocie. Poznam go tylko wtedy kiedy będę mógł na nim przez powiedzmy 60dni popracować (czy pobawić się) w domu. I wtedy będę mógł świadomie powiedzieć - "Tak to system dla mnie" - i kupić MACa lub "Nie, nie pasuje mi" i skasować go z dysku. Apple niestety na taką próbę nie pozwala i sądzę, że w ten sposób zamyka sobie sporą część rynku - wszakże niewielu z nas lubi kupować coś w ciemno, zwłaszcza kiedy kosztuje to niemałe pieniądze.
    Żurek

Domyślnie

Ja sie Macami ekscytowalem do czasu kiedy mialem sposobnosc pouzywac ich przez jakis czas. Uzywalem MBP oraz iMaca (nawet kupilem, ale z powodu wad musialem go zwrocic). Apple ma fajne pomysly i niezly system, ale gorzej z wcielaniem tych pomyslow w zycie. MBP ma aluminiowa obudowe co powoduje, ze grzeje sie niemilosiernie, co wiecej sprzedawca w iSpocie radzil mi zebym nie kladl MBP na miekkich podlozach (typu kanapa czy lozko) bo komputer moze sie zagotowac - swietna rada, szczegolnie biorac pod uwage, ze caly pomysl wymiany ciepla przez klawiature i braku otworow wentylacyjnych na spodzie ma sluzyc wlasnie temu by nie troszczyc sie o to gdzie uzywamy komputera. Kupiont przeze mnie iMac po kliku dniach wrocil do sklepu z powodu nierownomiernie podswietlanej matrycy (prawa strona byla sporo ciemniejsza od lewej), taka sama wade mialy tez dwa inne egzemplarze, ktore ogladalem w Ispocie. Z drobniejszych problemow moge wspomniec wbudowany w iMac'a Airport, ktory notorycznie gubil sygnal. Mialem tez stycznosc z Apple cinema display 30", ktory to rowniez mial problemy z podswietleniem. Kolega ma Macbooka, ktory z bialego zmienil kolor na zolty i dodatkowo popekal z jdnej strony. Moze i kiedys Apple slynelo z wysokiej jakosci, ale teraz pozostaly glownie wysokie ceny a jakosc zaczyna dramatycznie spadac.

Domyślnie

A ja jestem na nie jeśli chodzi o Mac. Po co komplikować sobie życie. 90% wszelkich programów jest pisana na PC. Potrzebuję jakiś głupi programik do zmiany nazw plików, znajduję w googlu, potrzebuję odpowiednie sterowniki i mam w googlu, potrzebuję program pocztowy i znajduję, potrzebuję cokolwiek to szukam i znajduję... Ale to wszystko jest na PC !!!

Gdybym miał Maca to znajdowanie oprogramowania byłoby koszmarem.

A wydajność i stabilność? No mi się komp nie zwiesił od miesięcy, a często go trzymam bez restartu (stan wstrzymania) przez tydzień lub więcej. Za tę samą cenę kupi się PCta bardziej wydajnego niż Mac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    A ja jestem na nie jeśli chodzi o Mac. Po co komplikować sobie życie. 90% wszelkich programów jest pisana na PC. Potrzebuję jakiś głupi programik do zmiany nazw plików, znajduję w googlu, potrzebuję odpowiednie sterowniki i mam w googlu, potrzebuję program pocztowy i znajduję, potrzebuję cokolwiek to szukam i znajduję... Ale to wszystko jest na PC !!!

A wydajność i stabilność? No mi się komp nie zwiesił od miesięcy, a często go trzymam bez restartu (stan wstrzymania) przez tydzień lub więcej. Za tę samą cenę kupi się PCta bardziej wydajnego niż Mac
    Posłuchaj... jest absolutnie tak, że komp oparty o windę czy linuxa może być świetny. Także mak.
    Komp po prostu będzie tak dobry jak jego użytkownik.
    Tak to widzę i rozumiem.
    Natomiast kompletnie nie rozumiem po co wypisujesz te bzdury? Kolejna wojenka Ci się marzy?
    Dlaczego starasz się tworzyć argumenty ze swojej niewiedzy?

Domyślnie

W pracy Mac w domu Mac i PC
    I szczerze mówiąc następny planowan zakup to Mac.
    Niestety co do wydajności nie wypowiem się ale 8 Core na MAC PRO w pracy podczas renderowania robi wrażenie.
    Ale jesli nawet można porównywać wydajności Mac i PC to Win do OSX juz chyba nie zostawia złudeń...

I oczywiscie co ważne: zgadzam się z przedmowcą w sprawie, że to zależy od użytkownika - komp to tylko narzędzie...
    Ostatnio edytowane przez maciej_j ; 16-09-2008 o 00:26
    Canon 1D MARKII, 24-70 f/2.8 L, NIKON D700, sigma 8 f/3.5, wkrótce N 14-24, N 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta

ale słuchaj - maki znane są z tego między innymi właśnie, że duużo trudniej jest takiego zwiesić niż PC z Wingrozą - OsX słynie właśnie ze stabilności - Windows do pięt mu w tym nie dorasta. Mam MB od kilku miesięcy - jeszcze nie udało mi się go choć na momencik zawiesić, przyciąć - nic go nie rusza. Pracowałam trochę na Mac Pro - podobne odczucia - następny stacjonarny będzie makiem.

Sterowniki - nie potrzebujesz ich - kupując maka masz w nim wszystko czego komputer do zadziałania potrzebuje - od systemu począwszy na pierdołowatych dodatkach kończąc. Wyjmujesz komputer z pudełka, podączasz kabelki i wsio - działa!
    Szukanie programów dla makówek nie jest większym koszmarem od szukania programów dla Win - są dostępne także na polskich stronach. Daleko nie szukając: http://www.idg.pl/ftp/
    Poważne programy takie jak PS mają swoje wersje dla Mac - nie ma problemu.

Dla tych, którzy boją się opanowania systemu - jest taka teoria, że maki stworzono z myślą o przeciętnym Amerykaninie - którego mało obchodzi "druga strona lustra" -kulisy systemu - jakieś tam grzebanie Bog wie gdzie i po co, sterowniki takze go nie interesują-kmputer ma po prostu działać, a nie zajmować dodatkowo swoją "osobą" czas usera. . Mac jest tak zrobiony aby każdy przeciętny obywatel JuEsEj mógł używać go zaraz po wyjęciu z pudełka po przyniesieniu ze sklepu. Spróbuj takich cudów z PC...
    Podstawy osługi Mac OSX opanujesz w kilka godzin - za tydzień będziesz mistrzem.

Polecam i ja maczki - naprawdę nie gryzą - i są warte swojej ceny. Oczywiście - mają i wady - ale co ich nie ma?
    Odradzam tym, dla których cala przyjemność obcowania z komputerem opiera się na częstym bluzganiu go za zawieszanie się, na szukaniu coraz to "lepszejszych" sterowników, grzebaniu w rejestrze... a! i tym co ich cieszy obecność i działalność wirusów.
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

michal jedrak

nieczesto pisze wprost ale takiej bzdury nie slyszalem dawno
    po pierwsze mac ma mozliwosc zainstalowania windy i pracy na kilku systemach czego pc nie ma bo osx nie zainstalujesz. w zwiazku z tym napisz mi prosze jakich to programow nie mozesz zainstalowac na macu? bo na pc nie mozesz wielu stworzonych dla apple wylacznie!

prosba wiec: nastepnym razem zanim cos napiszesz to najpierw sie dowiedz. w przeciwnym razie nabijasz posty piszac totalne glupoty. sa ludzie ktorzy czytaja jakis temat od dawna bo ich to interesuje. jednakze moj czas jest cenny i wolalbym by wypowiedzi z obu stron " barykady" mialy przynajmniej minimum merytoryczne bym nie tracil mojego czasu na czytanie bezsensownego belkotu jak twoj.

przyznam tez ze w tym watku nikt jeszcze nie popisal sie tak bezmyslnym pisaniem bzdur - pewnie gdzies zaslyszanych.

nie do pominiecia jest fakt ze forum sluzy rowniez informowaniu niedoinformowanych. informowac jednak powinni ci ktorzy cos wiedza - ty nie wiesz wiec nie informuj bo wprowadzasz w blad a to nieladnie

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    michal jedrak
    nieczesto pisze wprost ale takiej bzdury nie slyszalem dawno
    po pierwsze mac ma mozliwosc zainstalowania windy i pracy na kilku systemach czego pc nie ma bo osx nie zainstalujesz.
    Bardzo ciekawe pare osób pewnie teraz duma jak ich komputery to zrobiły ze mają PC z OSX

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    michal jedrak
    prosba wiec: nastepnym razem zanim cos napiszesz to najpierw sie dowiedz.
    zgadzam się w zupełności - Ciebie też to powinno się tyczyć
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

ayem
    oczywiscie ze maja zainstalowany
    sam napisalem ze sie da kilka wpisow wczesniej, wiec jesli chcesz mi dowalic to najpierw sie zapoznaj z caloscia.

problem w tym ze jest to :
    a - nielegalne
    b - okupione brakiem dzialania na przyklad kamery, dzwieku itd

skutecznie uniemozliwia to dzialanie takiego na przyklad softu jak garage band czy final cut i wielu innych. wiec fakt pozostaje faktem ze problem softu istnieje ale w strone pc nie mac.

tak wiec moj drogi czytaj kilka wpisow wczesniej zanim cos napiszesz bos falstart popelnil

dla pewnosci edytujac zebys wiecej sie tak cieniutko nie popisywal cytat z samego siebie z wczoraj:

"po drugie primo
    instalacja na core2 duo pc bez najmniejszego problemu - nie dzialaja zwykle : dzwiek, kamery i takie tam duperele. ale przetestowac mozna. pisze bo kolega se instalowal na jakims ibmie think pad czy cos takiego i dzialalo. chcial zobaczyc aperture i zobaczyl"

olo
    Ostatnio edytowane przez rabijki ; 16-09-2008 o 10:20
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayem Zobacz posta
    Bardzo ciekawe pare osób pewnie teraz duma jak ich komputery to zrobiły ze mają PC z OSX
    Bardzo prosto. Dokonały samowolki. Czyli złamały prawo - znaczy dokonały przestępstwa.
    O funkcjonalności w związku z tym nie będę się wypowiadał

Strona 47 z 371 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów