Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    No ja już miałem jedno podejście. Nawet obłaskawiłem swoją małżonkę która - o dziwo - przystała na mój pomysł. W tym bezmiarze uciechy jakoś kompletnie umknął mi fakt, że do tego nietaniego przecież body będę musiał wydać drugie tyle na dwa podstawowe obiektywy. Zapał dziwnie minął... Czekam na lepsze czasy
    Zależy jakie szkła chcesz kupić. Jak Leici czy Zeissy to wiadomo, ale niektóre Voigtlandery są naprawdę świetne, szczególnie biorąc pod uwagę cenę. Teraz np. wychodzi Ultron-M 28/2 - testował go Tom Abrahamsson, wypowiadając się na jego temat dość ekstatycznie (a i poprzedni 28/1.9 jest niezły). Do tego np. Nokton 50/1.5 albo Heliar 75/2.5 (klasa ~Summarita) i masz zestaw 'szeroki standard'+portret. Żyć, nie umierać.
    Moim problemem jest fakt, że chciałbym zatrzymać dSLR, a do tego dołożyć cyfrowy dalmierz. Za dużo trochę.
    Ale o czym my tu gadamy?... Najwyżej trzeba założyć wątek terapeutyczny pt. "dlaczego nie kupiłem jeszcze M8?"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez whatsilenceknows Zobacz posta
    Ale o czym my tu gadamy?...
    Wiesz, wszystkie drogi prowadzą do firmy na L. Nawet ta o Micro 4/3 Wątek terapeutyczny może i by się przydał - łatwiej by się było pogodzić z losem.
    Myślałem o Summicron 35mm f 2 i coś około 70/75 - 90mm. Ewentualnie o Tri-Elmaricie, nad którym rozpływali się redaktorzy Black and White Photography chyba w listopadowym wydaniu ubiegłego roku.

Szanowni moderatorzy wybaczcie OT.

Domyślnie

Moim zdaniem Olek/Panasonic zapoczątkował coś co jest przyszłością. Wspomnicie moje słowa.

Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Ale póki co to "renderingi"

Domyślnie

Duże prawdopodobieństwo że za miesiąc pokażą takie wydmuszki.

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7821
    oraz tutaj
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7820
    Lustrzanka wielkości kompaktu... doskonałe dla kogoś kto dużo jeździ

Domyślnie

Nie tego się po tym micro spodziewałem, ten aparat jest po prostu za duży - na fotkach wygląda jak lustro tylko bez jego zalet. Jestem zwolennikiem takich systemów ale w takim wydaniu to IMO porażka niestety - ich największą zaletą ma być rozmiar i jeszczwe raz rozmiar + tańsze i jaśniejsze szkła. Jednego jak i drugiego narazie nie dostaliśmy.

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barjab Zobacz posta
    Nie tego się po tym micro spodziewałem, ten aparat jest po prostu za duży - na fotkach wygląda jak lustro tylko bez jego zalet. Jestem zwolennikiem takich systemów ale w takim wydaniu to IMO porażka niestety - ich największą zaletą ma być rozmiar i jeszczwe raz rozmiar + tańsze i jaśniejsze szkła. Jednego jak i drugiego narazie nie dostaliśmy.

Pozdrawiam
    Spokojna głowa - aparat jest bardzo mały, zoomy trochę wystają, ale już np. 20/1.7 - niespecjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Spokojna głowa - aparat jest bardzo mały, zoomy trochę wystają, ale już np. 20/1.7 - niespecjalnie
    Ciekawe jak by wyglądało 18/1.4, 14/2, 12/2.8 czy 10/2.8. Albo 6/4.5.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów