Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez whatsilenceknows Zobacz posta
    Ciekawe jak by wyglądało 18/1.4, 14/2, 12/2.8 czy 10/2.8. Albo 6/4.5.
    Na razie zapowiedziano 7-14/4, 20/1.7 i 14-140:

seth
    Gość

Domyślnie

nom czyli właściwie "demo" lustrzanki. ja tego jednak nie zrozumiem. Może olympus się wykarze i będzie to małe... a tu widzę mała lustrzankę tyle, że do lustra to temu będzie daleko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    nom czyli właściwie "demo" lustrzanki. ja tego jednak nie zrozumiem. Może olympus się wykarze i będzie to małe... a tu widzę mała lustrzankę tyle, że do lustra to temu będzie daleko.
    Nie zgodzę się. Na oko gabarytowo nie jest toto zbytnio większe od serii S_ IS Canona. Czyli pokroju ultrazoomów. Na ten system będzie na pewno rynek zbytu (osobiście preferuję tradycyjne rozwiązanie, ale taki aparacik to zapewne ciekawa propozycja dla streetowców lub osób często podróżujących pieszo), ciekawe tylko czy na tyle duży żeby opłaciło się utrzymanie produkcji micro 4/3.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Nie zgodzę się. Na oko gabarytowo nie jest toto zbytnio większe od serii S_ IS Canona. Czyli pokroju ultrazoomów. Na ten system będzie na pewno rynek zbytu (osobiście preferuję tradycyjne rozwiązanie, ale taki aparacik to zapewne ciekawa propozycja dla streetowców lub osób często podróżujących pieszo), ciekawe tylko czy na tyle duży żeby opłaciło się utrzymanie produkcji micro 4/3.
    za danymi z dpreview to jest to w 2 wymiarach większe od np d40/60 więc osobiście nie widzę tego plusa.. miało być małe tak? na każdy produkt będzie rynek zbytu, mniejszy lub większy ale będzie. Dalej nie mogę dojrzeć w tym nic ciekawego, ani to faktycznie mniejsze od dslr, ani ta funkcjonalność, ani ceną pewnie też nie powalczy z tanimi lustrami. Póki co nie widzę tego tak różowo jak producent.

Dla streetowców maly dlst tez dobry i niech zgadne.. szybszy? i tej samej wielkości bądź nawet odrobinę mniejszy. (nie licząc tych malych stałek, aczkolwiek to nie jest raczej problem aby inni producenci puścili takie szkieła, jeśli im się opłaci to stworzą )

edit: myśle, że mógł to być szał.. czemu nie. 3 lata temu w cenie między 1,5 a 2k.
    Ostatnio edytowane przez seth ; 14-09-2008 o 14:19

Domyślnie

Ech, szkoda, że nie zrobili czegoś podobnego do Contaxa G2.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Skoda, szkoda. Jak się pojawiły pierwsze zapowiedzi to liczyłem na dalmierzyk a tu wyszedł kompakcik.

[edit]
    Fenek co jak co ale napewno nie dla stretowców. Jaki to będzie miało AF? Taki jak Sigma DP1 i inne kompakty, niestety. Opóźnienie migawki może sięgać kilkudziesięci sekund. To rozwiązanie wyprze z rynku kompaktowe super zoomy. Zakładam że będą tańsze od obecnych lustrzanek Olka chociaż optyka do nich niekoniecznie.
    Ostatnio edytowane przez xMAREKx ; 14-09-2008 o 18:37
    D200 | FM3a | C645

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    za danymi z dpreview to jest to w 2 wymiarach większe od np d40/60 więc osobiście nie widzę tego plusa.. miało być małe tak? na każdy produkt będzie rynek zbytu, mniejszy lub większy ale będzie. Dalej nie mogę dojrzeć w tym nic ciekawego, ani to faktycznie mniejsze od dslr, ani ta funkcjonalność, ani ceną pewnie też nie powalczy z tanimi lustrami. Póki co nie widzę tego tak różowo jak producent.

Dla streetowców maly dlst tez dobry i niech zgadne.. szybszy? i tej samej wielkości bądź nawet odrobinę mniejszy. (nie licząc tych malych stałek, aczkolwiek to nie jest raczej problem aby inni producenci puścili takie szkieła, jeśli im się opłaci to stworzą )

edit: myśle, że mógł to być szał.. czemu nie. 3 lata temu w cenie między 1,5 a 2k.
    Biorąc wymiary z dpreview potwierdza się to co napisałem: G1 jest góra 2cm szerszy i 1cm wyższy niż Canon S2 IS, który ma naprawdę fajne wymiary (co najwyżej obiektyw może być długaśny). Więc dla mnie to jest małe. Po drugie należy pamiętać że ma się tutaj zagwarantowaną bezgłośność (migawka hałasu za bardzo nie robi). Więc wprawdzie grupa docelowa wydaje się być dość wąska, ale fajnie że cały czas ktoś cos kombinuje. Ciekawe jak z szybkością rekacji i AF i opóźnieniem wizjerka w tym Lumixie.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Liczyłem na coś w stylu Leica. Stworzyli obleśny aparacik udający lustro. Ale brzydal-obciach
    http://www.flickr.com/photos/audiobl...7607245255351/
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Ten Lumix jest za duży. Natomiast te rendery Olka to jest to o czym myślę. Wtedy i tylko wtedy ten system ma sens.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów