Hej Heej Szczęściarzu ...
moze byś i nam dopomógł tym numerkiem ? hihihi..bylibyśmy wdzięczni ( ja z pewnością, nie wiem jak inni ) ...
pozdrawiam
Szukaj
Hej Heej Szczęściarzu ...
moze byś i nam dopomógł tym numerkiem ? hihihi..bylibyśmy wdzięczni ( ja z pewnością, nie wiem jak inni ) ...
pozdrawiam
Pozdrawiam
Orfi
Przepraszam, że piszę o tym w kolejnym wątku ale nikt nie chce udzielic mi odpowiedzi: Czy do aparatów/ obiektywów Nikona można dokupić dodatkową gwarancję? Np. na 3 lub 5 lat tak jak w przypadku Sony?
a ja mam pytanie odnosnie niezgodnosci towaru z umowa
wg fragmentu ustawy wklejonej przez Alf`a funkcjonuje to tylko w przypadku zakupu towaru przez osobe fizyczna... a co z firma? jest jakis podobny przepis dotyczacy firm ?
bede baaardzo wdzieczny za pomoc
Niestety nie ma![]()
Ustawa o sprzedaży konsumenckiej dotyczy tylko przedmiotów nabywanych przez osoby fizyczne, nabywające te rzeczy w celu niezwiązanym z działalnością zawodową lub gospodarczą (towar konsumpcyjny). Niektórzy klienci jednakże podpinają się z tą ustawą z zakupami na firmę i o dziwo nawet czasem rzecznicy konsumanta przyznają im rację (błędnie wg wytycznych tejże ustawy), ale nie jest to regułą.
szkoda, że to już nie to samo forum...
Witam,
Dzis przezornie zadalem sklepowi internetowemu ponizsze pytanie (w ofercie sklep pisze o 12 miesiecznej gwarancji):
"Gwarancja - czy nie powinno byc 24 miesiace ? Czy aparat posiada tzw. Gwarancje Europejska -
- zolty odcinek C"
I uzyskalem ponizsza odpowiedz:
"Gwarancja wynosi 12 m-cy. Gwarancja Nikon Polska. Dystrybucja też Nikon Polska. Aparat posiada gwarancje Nikon PL i europejską."
Pytanie: Skoro "sklep" pisze, ze aparat posiada gwarancje europejska to czy nie powinna ona byc 24 m-ce?
I jak "sklepowi" wytlumaczyc, na co sie powolac, zeby zrozumial ze powinien udzielic 24-ro miesiecznej gwarancji.
Z gory dziekuje za pomoc.
pozdr
McE
To nie sklep udziela gwarancji tylko producent (na dodatek dobrowolnie). Przepisy określają jedynie odpowiedzialność sprzedawcy w przypadku niezgodności towaru z umową (2 lata osoby fizyczne).
I moze po prostu sklep nie wczytal sie w tresc gwarancji europejskiej i swoja wiedze opiera tylko na tej polskiej i zaklada to jest to samo.
Sklep w ktorym kupuje sprzet, a raczej do niesolidnych nie zalezy, tez informuje na swojej stronie o 12 miesiacach gw
NikPL.
nie, bo gwarancja udzielana przez Nikona wynosi 12 m-cy
a po co? przez 2 lata masz prawo reklamowac powolujac sie na niezgodnosc towaru z opisem. co sklep sobie o tym mysli i pisze jest drugorzedne.I jak "sklepowi" wytlumaczyc, na co sie powolac, zeby zrozumial ze powinien udzielic 24-ro miesiecznej gwarancji.
podpis nieczytelny
majcool, kichu1979, Valwit - dzieki za info !!!
Bede spal spokojnie
pozdro
McE
to i ja sie dołącze odałem mojego nikosia do naprawy 01-09-2008 bo mu wyświetlacz mrugał narazie niema żadnego odzewu jeśli powiedzmy do 20 września nie otrzymam sprawnego nikosia to moge uznać że aparat miał wade i było to niezgodne z umową a co za tym idzie zażądać zwrotu pieniędzy ( oczywiście wystosować oficjalnie pismo do sprzedawcy w tym wypadku FOTOJOKER) a sprzęt był wzięty na raty i jest dalej spłacany dopiero upłyneły 4 miesiące od zakupu
Skontaktuj się z nami