Close

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 143
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    no man`s land

Domyślnie ...

to ja tez z pytaniem bo ciezko sie czegos dowiedziec od NP, dzwonilem dwa razy i za kazdy razem cos innego mi powiedziano...i jeszcze delikatnie mowac olano za drugim razem...a bylem taki mily ))...chodzi mi o sprzet z usa...
    wiec tak...cyfra z usa nie da rady...nie uwzgledniaja gwarancji...
    analog...tak uwzgledniaja....a co w koncu ze szklem...akurat mam okazje zaopatrzyc sie w 70-300 ed i sie zastanawiam jak to jest....poza tym dochodzi jeszcze kwestia tego, ze w usa mozna nabyc sprzet z dwoch powiedzmy zrodel...czyli od autoryzowanego importera i z tzw. gray market...niech ktos w koncu z chodami w NP [tu lekki usmiech w strone admina...] odpowie jasno i wprost...co nie a co tak i na jakiej zasadzie bo ta zabawa w kotka i myszke, tudziez pojawiajce sie szczatkowe informacje zaczyna mnie meczyc...
    z gory dziekuje za wyrozumialosc...

Domyślnie

Tu nie ma zadnych tajemnic. Nikon Polska uznaje gwrancje miedzynarodowa, w tym swiatowa, na podstawie egzemplarza (bodaj C) zoltej karty gwarancyjnej i rachunku zakupu. Niestety wariant ten nie dotyczy aparatow cyfrowych. Na szkla i analogowe korpusy masz pelne wsparcie. Jesli zas chodzi o gwarancje sklepowe, nie mam pojecia bo nie zaopatruje sie za wielka woda. Z tego co pamietam z innego watku, niektore sklepy daja gwarancje w opcji naprawy jedynie u nich. Pewnie taka jest roznica miedzy worldwide warranty a gray market, ale to IMO

Domyślnie

Ktoś tu wspomniał o Canonie. Miałem kompakt Canona z polską kartą gwarancyjną podbitą przez "biuro handlowe" w Warszawie, nie było dowodu zakupu. Serwis Canona mam niedaleko, poszedłem i zapytałem czy to przyjmą do naprawy. powiedzieli, że tak.
    Canon Eos 33 28-80 M42: 58,135,200mm

FiQs
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich! chce sobie kupić nikona d70, ale chodząc po necie znalazłem wiele ofert i zauważyłem że niektóre sklepy mają 12 m-cy gwarancji a niektóre 24 miesiące !!!!!!!!!! jak to jest ??

Pozdrawiam FiQs

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

zobacz kilka postów wyżej co napisał c2h5oh
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Panowie, wedlug nowego ustawodawstwa, nie ma juz instytucji rekojmi...
    Jak to nie ma? Zarówno AB jak i ABC jak i ACTION - te wszystki hurtownie dokładnie podają na swych stronach właśnie takie podejście do klienta...

Jeśli chodzi o gwarancję to od 1 stycznia 2004 roku mimo iż karta gwarancyjna zakłada inaczej każdemu na towar przysługuje 24 miesiące gwarancji. Związane jest to z prawem unijnym i Polskie prawo tego nie przeskoczy. Ostatnio oglądałem wywiad w TV z jakimś kolesiem który dokładnie tę sprawę wyjaśnił.

NIKON w Europie daje 2 lata gwarancji !

Domyślnie

Własnie wróciłem od Powiatowego Rzecznika Konsumentów.
    W innych wątkach (jak się okazało niepotrzebnie ) przytoczyłem tą ustawę Dz. U. 2002 Nr 141 poz. 1176.
    Jak się okazuje to mało osób wie że przysługuje im prawo żłożenia reklamacji na podstawie tej właśnie ustawy. I nie chodzi tu tylko o naprawę gwarancyjną.
    Według tej ustawy kliena wali czy gwarancji jest rok czy dwa. Klient ma prawo do złożenia reklamacji u SPRZEDAWCY ( nazywa się to niezgodność z umową). Jeżeli minął okres gwarancji (1 rok) to klienta nie interesuje że ona się skończyła, może w sklepie złożyć reklamację do 24 miesięcy od daty zakupu. I niech się sprzedawca wypowie w ciągu 14 dni na temat. Jeżeli tego nie uczyni to możemy odstąpić od umowy sprzedaży i żądać zwrotu kosztów.
    POZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH!!!

Domyślnie

Oki, tylko ze to ma byc niezgodnosc towaru z umowa, umowa mowi ze D70 towar to D70 wiec jaka bedzie niezgodnosc?

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kacperek
    Oki, tylko ze to ma byc niezgodnosc towaru z umowa, umowa mowi ze D70 towar to D70 wiec jaka bedzie niezgodnosc?
    Zwykle niezgodnosc bedzie polegala na tym, ze sprzet nie jest sprawny.

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów