Close

Strona 25 z 96 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marinio Zobacz posta
    Czy ktoś wie ile krzyżowych ma D90 w AF?
    jeden, srodkowy, jak D80. tak wynika z informacji prasowej.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    W canonie crossy poza środkowym działają tylko do f2.8 (nie wiem jak w przypadku marków3 ?) a we wszystkich puszkach poza jednocyfrowymi, powyżej f5.6, AF przestaje działać
    W 40D i 50D "crossy" działają do f5.6.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Świetna sprawa ta możliwość kręcenia filmików. Za cenę nieco ponad 3000 ludzie dostaną porządny aparat, z możliwością kręcenia materiału zbliżonego jakościowo do kamer filmowych. Pod względem plastyki obrazu jest to o wiele lepsze niż jakakolwiek dostępna kamera video. Daje to kupę możliwości ludziom z reżyserskimi zapędami do tworzenia naprawdę fajnych filmów niskobudżetowych. A to że nie można zmieniać przesłony w trakcie filmowania to żaden problem. Przy produkcji filmowej i tak zazwyczaj dokonuje się pomiaru ekspozycji zewnętrzym światłomierzem. Brak stereofonicznego porządnego mikrofonu to też nie problem, bo w takim przypadku dźwięk i tak dogrywa się później Gdyby D90 miał opcję zwiększenia prędkości nagrywania np do 60fps nadawałby się wręcz wspaniale do kręcenia teledysków (ujęcia w zwolnionym tempie itd.) i promowania młodych zespołów. Moim zdaniam to jest strzał w dziesiątkę Nikona i mam nadzieję że ta technologia zacznie się rozwijać. Obawiam się tylko tego, że ładny obraz video nam szybko spowszednieje
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    o ile dobrze dziś wyczytałem to wszystkie są krzyżowe

cytoweane z fotolopis.pl : "Poza tym D90 korzysta z modułu autofokusa Nikon Multi CAM 1000 z detekcją fazową i 11 punktami pomiaru ostrości z czego wszystkie to punkty krzyżowe."
    Moduł autofokusa to Multi-CAM 1000 czyli 11 czujników w tym jeden krzyżowy.
    Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoru Zobacz posta
    Można filmować z innymi przysłonami niż maksymalna - dziś przez chwilę miałem w rękach zestaw D90 + 50 1.4 i po próbach na f/1.4 przeszedłem na f/8 i filmy się kręciły, z GO jak na f/8 przystało. Tyle, że zdecydować się trzeba przed nagrywaniem, w trakcie nie można było tego zmieniać.

pozdrawiam,
    MG
    Podawałem za Fotografuj.pl
    Widać albo oni nie doszli do tego jak zmienić tą przysłone albo egzemplarz którym dysponowali (inżynieryjny) tej opcji nie udostępniał jeszcze.

W każdym razie mam nadzieje że jest tak jak mowisz
    // De90 // S10-20 // N18-200VR // N50f1.8 // eSBe 800 //

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    ma podwójnej precyzji ale bardziej to chwyt marketingowy bo jak ludzie słyszą że mają coś dwa razy dokładniejsze albo dwa razy więcej za taką samą cenę to już się podniecają

AF z D200 to jeden z lepszych układów nie licząc serii jednocyfrowych, dużą bolączką canona był i czasami jest AF w związku z czym kombinują i "mataczą"

w nikonie sytuacja jest dosyć przejrzysta układy AF mają swoje nazwy w canonie raczej nie ma czegoś takiego tylko informacja ile punktów i ewentualnie jakiego typu ale już nie mówią czy po czymś odziedziczony czy zaprojektowany od nowa albo rozwijany na podstawie czegoś tam

tak więc reasumując nie podniecałbym się nomenklaturą stosowana przez Canona

nikon nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, po co dokładać piąte koło do samochodu?? bo konkurencja do trójkołowca dodała jedno?
    Ciekawa teoria . Rozumiem że używałeś 40D i piszesz to nie na podstawie "pierdów" z różnych for .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    W 40D i 50D "crossy" działają do f5.6.
    jako cross czy jako pionowy/poziomy? jesli faktycznie jako cross to przeskoczyli 1dmk3, co bylo by dobra wiadomoscia
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inspector Zobacz posta
    wszystko wygląda cudownie tylko zastanawiam się nad żywotnością matrycy kręcąc filmy...
    bo jeśli żywotność matrycy drastycznie się skroci to ja rezygnuję z tych filmów
    Ta matryca przeżyje Twoje następne 4 lustrzanki Nikona... o to nie ma się co zamartwiać.

Domyślnie

Tak zachwycamy się czymś co jest jeszcze wirtualną rzeczywistością w myśl nie wszystko złoto co się świeci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Tak zachwycamy się czymś co jest jeszcze wirtualną rzeczywistością w myśl nie wszystko złoto co się świeci
    kto sie zachwyca ten sie zachwyca ja czekam na D3x )
    podpis nieczytelny

Strona 25 z 96 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów