Close

Strona 23 z 96 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zurkow Zobacz posta
    jeszcze co do przysłony i filmów
    To na filmie z oficjalnej strony D90 jest pokazane jak filmują z f4 Nikkorem 14-24/2,8.
    Ja jestem ciekaw jak jest z ustawianiem ostrosci... Bo np. filmując z obiektywem 50mm 1.8 GO jest w sumie mała, ciekawe czy moge sobie manualnie krecic szkiełkiem i ustawiac ostrosc na czym chce podczas krecenia filmu ? Tak to działa?

gregoru
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja jestem ciekaw jak jest z ustawianiem ostrosci... Bo np. filmując z obiektywem 50mm 1.8 GO jest w sumie mała, ciekawe czy moge sobie manualnie krecic szkiełkiem i ustawiac ostrosc na czym chce podczas krecenia filmu ? Tak to działa?
    Dokładnie tak. Wygodnie się to odbywa gdy aparat jest na statywie, można sobie manualnie (i precyzyjnie) przeostrzać z planu na plan.

MG

sailor
    Gość

Domyślnie

rewelacja dla fotografow slubnych .. teraz bedzie mozna zrobic film i zdjecia w jednm .. nie potrzeba bedzie wynalazkow by nosic ze soba kamere i aparat ....wszyscy mlodzi beda zachwyceni ...
    wiem ze bede marudny ale nikon po raz kolejny nie pokazal porzadnej puszki na ktora wielu ludzi czeka jzu bardzo dlugo ..

Domyślnie D90

watek sie strasznie rozrosl, wszystko wskazuje na to ze to swietna puszka....

nie pozostaje nic inengo jak czekac na juz konkretne zdjecia z puszki i jakies konkretne testy w sieci..
    jestem ciekaw jak beidze wygladalo ISO 1600- ISO 3200?

to co pokazalo D700/D3 to zawsze bedize niedosyt lecz licze ze ISO 1600 bedzie bardzo gladkie a 3200 akceptowalne,

jako ze mam teraz D70s to D90 wyglada na lakomy kasek

no i jeszcze jedna sprawa: ile bedize kosztowal ten GPS? jezeli jakeis rozsadne pieniadze to fajna sprawa...

nic tylko czekac na photokine co pojawi sie nowego w szklarni NIkona.

Domyślnie

wszystko wygląda cudownie tylko zastanawiam się nad żywotnością matrycy kręcąc filmy...
    bo jeśli żywotność matrycy drastycznie się skroci to ja rezygnuję z tych filmów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja nie miałem w rękach D90, ale bynajmniej tak mi się wydaje, że ostrzenie odbywa się tak, jak piszesz.

Domyślnie

Czy ktoś wie ile krzyżowych ma D90 w AF?

Domyślnie

o ile dobrze dziś wyczytałem to wszystkie są krzyżowe

cytoweane z fotolopis.pl : "Poza tym D90 korzysta z modułu autofokusa Nikon Multi CAM 1000 z detekcją fazową i 11 punktami pomiaru ostrości z czego wszystkie to punkty krzyżowe."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    o ile dobrze dziś wyczytałem to wszystkie są krzyżowe
    C40D i C50D ma środkowy dodatkowo skośny. Szkoda, że Nikon tego nie zrobił

Domyślnie

juz pal licho fotografowo slubnych. to moze przyniesc zgube/pomoc fotoreporterom. ostatnio zauwazam, iz wazniejszy jest film z imprezy, zwlaszcza na strony internetowe. teraz kwestia jak to sie rozwinie, albo pomoze, albo dlbo dobije. nie zapomnijamy, ze to korpus amatorski i ciut za slaby na reportaze. trzeba czekac na d4
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Strona 23 z 96 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów