Close

Strona 22 z 96 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

nie wiem czy było http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7737

o karty do tych filmików HD nie ma sie wiec co martwić
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

cytat z prasowki:

The D90 is a mid class DX format DSLR and the first with a movie function which can be played back on camera with sound. The D90 inherits many of its features from the D300 such as its 12.3 MP sensor and Nikons Expeed image processing concept. It has a range of advanced features such as; Live View, Scene Recognition, Active D-Lighting, Picture Control and an ISO sensitivity range of 200-3200 (ISO 6400 equivalent on Hi1 and ISO 100 equivalent on Lo1). In the retouch menu there are options for distortion control to straighten verticals and a fisheye option that gives the effect of using a fisheye lens. There are a range of options for viewing and selecting the right shot, including 72-frame playback, calendar playback and histogram display for a magnified portion of the image.
    The eye level pentaprism offers 96% frame coverage or you can use the Live view mode with a 3” LCD on the back and 920k dot resolution. There are three live view contrast detect AF modes; Face Priority, Wide Area and Normal Area.
    The D90 has a long life battery that can capture approx. 850 images on a single charge and the camera has a fast start up time of 0.15 sec, 65 millisecond shutter release time and 4.5 fps make it very competitive.
    There is also an option for Geotags and instant uploading to my Picturetown and HDMI compatibility to view the images on HDTV.

Product Specifications
    • Effective pixels count 12.3 million, DX format
    • Dust-reduction system Image Sensor Cleaning
    • Picture Control System Standard, Neutral, Vivid, Mono, Port, Lands & 9 custom
    • Media SD memory cards, SDHC compliant
    • Viewfinder Eye-level pentaprism single-lens reflex viewfinder
    • Shutter Speed 1/4,000 to 30 s in steps of 1/3 or 1/2 EV, Bulb
    • Flash sync speed 1/200 s; synchronizes with shutter at 1/200s or slower
    • Frame advance rate Up to 4.5 fps, continuous low speed: 1-4 fps
    • Active D-Lighting Auto, Extra high, High, Normal, Low or off
    • Autofocus 11 focus points (including 1 cross-type sensor)
    • Flash GN ISO 200: Approx. 17/56 with manual flash
    • Flash modes Front, slow, rear, red-eye, red-eye reduction with slow
    • White balance Auto, 12 manual colour temp and preset manual
    • Live View AF modes 3 modes
    • Movie Image size (pixels) 1,280 x 720/24 fps, 640 x 424/24 fps, 320 x 216/24 fps
    • File format AVI (MJPEG)
    • LCD monitor 3-in., approx. 920k-dot (VGA) with 170° viewing angle
    • Audio video output NTSC and PAL
    • Dimensions (W x H x D) Approx. 132 x 103 x 77 mm/5.2 x 4.1 x 3.0 in.
    • Weight Approx. 620 g/1 lb. 6 oz.

PS: nie ma opcji USB Mass Storgae - ale to juz nie jest chyba zadna niespodzianka
    Ostatnio edytowane przez Valwit ; 27-08-2008 o 16:57
    podpis nieczytelny

gregoru
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darsis Zobacz posta
    Mały kubeł zimnej wody dla tych co liczyli na filmy z D90

-filmowanie tylko na w pełni otwartej przysłonie (czyli zawsze najmniejsza głębia :/ )
    Można filmować z innymi przysłonami niż maksymalna - dziś przez chwilę miałem w rękach zestaw D90 + 50 1.4 i po próbach na f/1.4 przeszedłem na f/8 i filmy się kręciły, z GO jak na f/8 przystało. Tyle, że zdecydować się trzeba przed nagrywaniem, w trakcie nie można było tego zmieniać.

pozdrawiam,
    MG

Domyślnie

"Można filmować z innymi przysłonami niż maksymalna"

Czyzby wzrost popytu na 18-200? (mial nastapic)
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Przemion
    Gość

Domyślnie

to bylo wspominane (film na YouTube), ale moze nie kazdy dotarl do jego strony:
    Chase Jarvis RAW: Advance Testing the Nikon D90

Ja powiem tak, bylem nastawiony na D300. Jednak, D90, konstrukcja oparta na sensorze z D300, jest tansza i robi filmy!

Wiem, wiem, większość z was myśli że to zło wcielone, ale teraz aparatem za powiedzmyy okolo 3300 PLN moge osiagac efekty ktore moglem tylko korzystajac z baaaardzo drogich kamer (i jak ktos slusznie zauwazyl, bedzie pozytek z gorszych szkiel :P). Do filmowania eksperymentalnego, to będzie niesamowite narzędzie. Sam czesto tworze krotkie filmy z sekwencji zdjec (ech, dzieki Nikonowi to jest proste), to teraz bede mogl robic o wiele wiecej (jestem Vj'em, wiec czesto tworze material dla siebie i jestem swiadom limitów tej opcji w tym aparacie).
    Oczywiscie puszka D300 to zupelnie inna bajka (ech ta ergonomia), ale jak tylo dorwe D90 w lapki i pobawie sie filmami to wtedy zdecyduje.
    Ostatnio edytowane przez Przemion ; 27-08-2008 o 19:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    a ile z nich dziala jako krzyzowe przy f 5.6? (...)
    Wszystkie .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Kurcze, tak sobie czytam te wszystkie testy, newsy itd. o D90 i trzeba przyznac, ze wiekszosc wypowiada sie o nowym korpusie w samych superlatywach...
    Jeszcze wczoraj czy nawet dzis pisalem, ze te filmiki wcale mnie nie interesuja, ale jak zobaczylem te sample to kurcze jestem pod wrazeniem... Ciekawe...

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Kurcze, tak sobie czytam te wszystkie testy, newsy itd. o D90 i trzeba przyznac, ze wiekszosc wypowiada sie o nowym korpusie w samych superlatywach...
    Jeszcze wczoraj czy nawet dzis pisalem, ze te filmiki wcale mnie nie interesuja, ale jak zobaczylem te sample to kurcze jestem pod wrazeniem... Ciekawe...
    Dokładnie
    ja sceptycznie podchodziłem do kamery w lustrzance.. a teraz jestem zachwycony.. jednym slowem wypas
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

Mówiło się że lepsze zdjęcia robi aparat, a lepsze filmy kamera... a teraz jedno i drugie świetnie robi D90. Zaczynam chcieć go mieć. Grip pasuje, karty pasują...

Domyślnie

jeszcze co do przysłony i filmów
    To na filmie z oficjalnej strony D90 jest pokazane jak filmują z f4 Nikkorem 14-24/2,8.

Strona 22 z 96 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów