Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46
    Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Nie sądzę byś coś dobrego - 'w miarę' - znalazł w tej cenie, szczególnie z głowicą.
    Hmm powiem szczerze , że też tak myślałem , ale intuicja skierowała mnie w rejony nimieckich flohmarktów i spotkałem kilku fotografów, wynikim spotkania był

http://www.imaginginfo.com/images/ar...n-3150-002.jpg

za bagatela 8 euro

czasami opłaca sie wybrac na targ
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Jako ciekawostka ...

Dumając co tu sobie kupić w tej chwili korzystam dokładnie z czegoś takiego ...

http://cgi.ebay.com/Linhof-Professio...ayphotohosting

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Hmm powiem szczerze , że też tak myślałem , ale intuicja skierowała mnie w rejony nimieckich flohmarktów i spotkałem kilku fotografów, wynikim spotkania był

http://www.imaginginfo.com/images/ar...n-3150-002.jpg

za bagatela 8 euro

czasami opłaca sie wybrac na targ
    Pytanie dotyczyło D300 + 80-200. Niestety ( może się mylę ), ale myślę że ten statyw od niemieckich fotografów takiego obciążenia nie wytrzyma w czasie robienia zdjęć.

Domyślnie

Mimo wszystko nabyłem VELBONa, zdaje sie że więcej jest o nim pozytywów niż negatywów a Benro A-250EX bądź 500 mimo bardzo dobrej i na pierwszy rzut oka solidnej konstrukcji z poziomnicami a także z kompasem ( brak jednoznacznych niezależnych opinii a także naklejka made in china rzutowała na mój wybór) Wydaje mi sie jednak że głowica kulowa z takim obciążenie jak na wstępie mogła by nie dać rady za kilka tygodni miesięcy użytkowania , 3D jest tu zdecydowanie pewniejsze ( w moim odczuciu tematu) .

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych statywami

Domyślnie

To ja sie podepnę...
    Zamarzył mi sie statyw manfrotto (mój velbon giboli sie we wszystkie strony ).
    Przeglądam oferty na allegro i nie wiem jak to jest - trzeba oddzielnie zakupić statyw, a oddzielnie głowicę, tak ? - czy coś jeszcze wchodzi do kompletnego zestawu ?

Możecie polecić mi jakiś komplecik (niezbyt ciężki) ? Ceny nie podaję, bo przemyślę każdą propozycję, ale oczywiście bez szaleństw proszę .

Dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Zamarzył mi sie statyw manfrotto (mój velbon giboli sie we wszystkie strony ).
    O jakim Velbonie mówisz i o jakim Manfrotto? Są statywy Velbona, które spokojnie dadzą rade D3+500 f4 a są też Frotki (np. seria NG) które nie poradzą przeciętnemu zestawowi
    Przeglądam oferty na allegro i nie wiem jak to jest - trzeba oddzielnie zakupić statyw, a oddzielnie głowicę, tak ? - czy coś jeszcze wchodzi do kompletnego zestawu ?
    Większość firm w modelach z wyższej półki sprzedaje same nogi (tak jak aparaty jednocyfrowe raczej nie występują w kitach). Pytanie czego szukasz? Slik np. do serii Pro DX (AMD stop aluminium+magnez+tytan) dodaje podstawową głowicę 3D. Podobnie Velbon do aluminiowych też daje głowice.
    Możecie polecić mi jakiś komplecik (niezbyt ciężki) ?
    To pytanie niestety kłóci się ze stwierdzeniem z pierwszego zdania. Lekki będzie się gibał przy większych obciążeniach. Pewnym rozwiązaniem jest zakup statywu z włókien węglowych. Pytanie, czy takiego koniecznie potrzebujesz? Ile waży twój sprzęt i z jakich ogniskowych korzystasz?
    Ceny nie podaję, bo przemyślę każdą propozycję, ale oczywiście bez szaleństw proszę .
    Odpowiedz sobie na powyższe pytania, przejrzyj oferty a sama będziesz wiedziała co kupić.
    Pozdrawiam
    Michał
    Ostatnio edytowane przez lazaruss ; 23-07-2008 o 23:19
    D200/T12-24 f4/N50 f1.8/S100-300 f4/SB800

Domyślnie

Ja nie napisałam, że ma być lekki, ja napisałam, że ma być niezbyt ciężki .
    A niezbyt ciężki mam na myśli - nie jakiś super hiper profesjonalny.

Zatem czy możecie mi polecić statyw manfrotto do aparatu ważącego z obiektywem ok. 3 kg ?

Domyślnie

Trzy kilogramy to kawał sprzętu. Zakładając, że to sam aparat z obiektywem to albo Dx z czymś 0k 200mm, albo lżejszy aparat z większą lufą. Napisz poprostu czym focisz i co ( przy okazji ile masz wzrostu ) - wbrew pozorom to ważne przy wyborze trójnoga - a coś może się poleci. Na samym statywie zestawu nie położysz.
    D200/T12-24 f4/N50 f1.8/S100-300 f4/SB800

Domyślnie

Nie polecam nóg Goldphoto - miałem i niestety pękło połączenie przy przegubie, przy używaniu zimą, w tak fatalnym miejscu, że nic się nie dało zrobić. Na szczęście miałem gwarancje - dopłaciłem i mam Manfrotto. Głowica Goldphoto działa za to nadal i jest wszystko ok (3 lata).

Domyślnie

Mam jakieś 165 cm wzrostu (chyba ),
    a mój aparat to... 40D i Canon 24-70 F2.8L, lampa .
    No wiem, że zmieniłam system, ale Forum nie zmienię, bo Was lubię .

W grę wchodzi wyłącznie manfrotto.
    Acha, statyw ma służyć do landszaftów, ale myślę też o jakimś swoim mini-studio...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów