Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Domyślnie

z tego co słyszałem, to Velbon 600 przy 70-300 się chwieje..
    no ale za tą cene chyba najlepszy wybor.
    jesli Ci sie nie spieszy, to poczekaj, uzbieraj.. statyw to przewaznie zakup na cale zycie, wiec kup cos, co pozniej wytrzyma Twoje wieksze szkla.

pozdr.

Daga zobacz w dziale testy, pisalem o manfrotto..
    D80, Tamron 17-50 f.2.8, SB-800, Hoya HMC UV-0, Marumi DHG, M 055XPROB + 804RC2, SanDisk Extreeme III, Zenit TTL, Tamrac System 6

Domyślnie

Też kiedys miałem problem z zakupem statywu, chciałem jakieś badziewie za 300zł do ponad 4kg sprzętu. Tutaj wybito mi to z głowy, poświęciłem prawie 1kzł i dziś niezmiernie się ciesze, ze nie kupiłem badziewia bo kupowałbym dwa razy.

Domyślnie

Dagmara zastanów się nad 055 PROB ponieważ to już "żuraw" jest prawie. Do twojego wzrostu może być za wysoki. Powiem, że trochę się męczę z nim gdyż mam tylko 170 w kapeluszu a z głowicą 808RC to cholerstwo wymaga aby jedna sekcja nie była do końca rozłożona w moim wypadku
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    Dagmara zastanów się nad 055 PROB ponieważ to już "żuraw" jest prawie. Do twojego wzrostu może być za wysoki. Powiem, że trochę się męczę z nim gdyż mam tylko 170 w kapeluszu a z głowicą 808RC to cholerstwo wymaga aby jedna sekcja nie była do końca rozłożona w moim wypadku
    Otóż to. Regulowanie wysokości statywu na sekcjach jest upierdliwe i czasochłonne. Przy robieniu fotek, lekkie pochylenie jest dużo wygodniejsze niż stanie na palcach. 190-ka jest ponadto dużo lżejsza, co nie jest bez znaczenia kiedy statyw trzeba nosić.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

mialem statyw podobny do tego z pierwszego linku, ale wczoraj mi sie polamaly czesci w nim czasami jak chce sie cos fajnego przyfocic to niestety trzeba wejsc ze statywem do slonej morskiej wody no i mi srubki pordzewialy i przy probie rozlozenia popekalo statyw mialem 5 lat, bywal w roznych warunkach testowany, Tatry zima, Atlantyk, Morze Polnocne. D300 + grip + Sigma 50-500 i bez zadnych problemow no moze tylko przy delikatnym wietrze (ok 25km/h) delikatnie mi szklem bujalo
    teraz zamowilem sobie 190 XBPRO maly ten statyw, bede sie garbil (2m wzrostu) jak trzeba bedzie korzystac z max wysokosci, ale ja zazwyczaj klade sie na ziemi wiec maly, lekki i nisko nad ziemia statyw byl mi potrzebny
    a jak sie bedzie sprawdzal z D300/D700/D3 + S50-500? to sie okaze

Domyślnie

Dzięki Marku. Przemyślę, może to i racja, że 190-tka mi wystarczy...
    Kupię w najbliższym czasie któryś, mam nadzieję, że do końca sierpnia sie wyrobię, bo w pierwszej kolejności będzie nowe szkiełko (przymajmniej tą jedną decyzję mam za sobą ) ).

Pozdrawiam !

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów