Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotereks Zobacz posta
    No coz nie kazdy jest profesjinalsta.
    Albo poprostu woli jpgi zeby bez jakich kolwiek obrobek/ bo najnormalniej nie chce mu sie siedziec przed ekranem/ zanies do fotolabu. Nefa wyjmiesz i zaniesiesz do wywolania?
    To po co wydałeś kilka tysięcy na sprzęt foto? Trzeba było kupić kompakta. Kompakty robią bardzo ładne JPEGi prosto z puszki, nawet ładniejsze niż to, co widzisz na żywo. I na dodatek zdjęcia obrobi za ciebie funkcja WSZYSTKO NA AUTO w typowym labie. Nie ma kłopotu, a kasa w kieszeni zostaje.
    Jacek

Domyślnie

No coz nie kazdy jest profesjinalsta.
    Albo poprostu woli jpgi zeby bez jakich kolwiek obrobek/ bo najnormalniej nie chce mu sie siedziec przed ekranem/ zanies do fotolabu. Nefa wyjmiesz i zaniesiesz do wywolania?

To jakie znaczenie ma tu wielkość kompresji? Zrzucasz foty z puchy na dysk DVD lub CD i fruuuu do labu.
    Chociaż nie, można zanieść kartę pamięci.

Domyślnie

Można nawet iść do labu z całą puszką. Sami wyjmą kartę, przekopiują co trzeba i wsadzą ją na właściwe miejsce. Jeszcze mniej roboty.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To po co wydałeś kilka tysięcy na sprzęt foto? Trzeba było kupić kompakta. Kompakty robią bardzo ładne JPEGi prosto z puszki, nawet ładniejsze niż to, co widzisz na żywo. I na dodatek zdjęcia obrobi za ciebie funkcja WSZYSTKO NA AUTO w typowym labie. Nie ma kłopotu, a kasa w kieszeni zostaje.
    no widzisz kurcze ze wczesniej mi tej rady nie podsunales.
    Takie tam starocie

Domyślnie

no i sie kolego nie irytuj . bo nie znam poczatkujacego co by od NEf zaczynal. Ty znasz?
    Takie tam starocie

Domyślnie

no i sie kolego nie irytuj . bo nie znam poczatkujacego co by od NEf zaczynal. Ty znasz?
    a sorki znam -stiga
    Takie tam starocie

Domyślnie

Ja się nie irytuję, tylko dziwi mnie, że ludzie wydają sporą kasę na sprzęt, a później nie potrafią go wykozrystać nawet w niewielkiej części i jeszcze robią z tej swojej nieumiejętności religię.
    Jacek

Domyślnie

Ja się nie irytuję, tylko dziwi mnie, że ludzie wydają sporą kasę na sprzęt, a później nie potrafią go wykozrystać nawet w niewielkiej części i jeszcze robią z tej swojej nieumiejętności religię.
    Nie potrafią to pół biedy, ale nie chcą to jest dziwne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanescou Zobacz posta
    Nie potrafią to pół biedy, ale nie chcą to jest dziwne
    Nauka nie każdemu "podchodzi", tak więc nawet rozumiem taką jotpegową postawę.

Nie ma co się czepiać.

Domyślnie

ok, prezkonaj mnie do uzywania RAF, przykaldami zdjec tego samego ujecia w RAf i jpg. moze sie wreszcie zabiore do poznania tajnikow RAf
    Takie tam starocie

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów