Close

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 220

Wątek: Nowy soft do D3

Domyślnie Odp: Nowy soft do D3

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Przestancie mi juz to Q przypominac! :[
    No tak ale w Listopadzie 2007 D3 kosztowało 15 000PLN. W lipcu 2008 niech nawet kosztuje 12 500. Czyli różnica jest 2 500PLN. Nie mówcie mi proszę, że przez 7 miesięcy pracując na profesjonalnym body nie zarobiliście już kwoty X + 2 500PLN na amortyzację.
    Chyba jak ktoś kupuje taki sprzęt to:
    1. nim zarabia (choć częściowo) więc ... nie ma o czym mówić bo po 7 miesiącach powinna nastąpić co najmniej amortyzacja utraty wartości (co bardziej operatywny to już pewnie jest na plusie).
    2. kupił taki sprzęt hobbystycznie ale ... skoro go stać na nowość to powinien być świadomy utraty wartości ... ponownie więc nie ma co płakać i trzeba czekać na D3x

Pozdrawiam
    Remek

Ale ja podwojnie! ;(
    Ale s... to pies. Jeden zestaw juz na siebie zarobil.
    Wiem, wiem... Nie ma juz co ryczec nad rozlanym mlekiem. Lepiej, ze juz pol roku pracuja, niz bym mial przez ten caly czas tylko o nich rozmyslac.
    Stig,
    A co będzie jak wyjdzie D3x????? Trzeba będzie puścić gdzieś D3 i wtedy .... już za 12 500 nikt nie kupi ... trzeba będzie zejść niżej

OK. OK. To tylko joke

Pozdrawiam
    Remek

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    No tak ale w Listopadzie 2007 D3 kosztowało 15 000PLN. W lipcu 2008 niech nawet kosztuje 12 500. Czyli różnica jest 2 500PLN. Nie mówcie mi proszę, że przez 7 miesięcy pracując na profesjonalnym body nie zarobiliście już kwoty X + 2 500PLN na amortyzację.
    Policz x2, bo mam dwie D3jki. W tym przypadku to juz cena jednego z nowych szkiel, ktore tez kupilem. Nie denerwuje mnie sam fakt, ze stanialo, ile ze w zasadzie cena sprdla 1/6 w ciagu pol roku! To naprawde sporo jak na topowy model -- przypomnij sobie jak dlugo staly ceny D2X.
    A o amortyzacje sie nie martwie -- jak wspomnialem wczesniej -- caly jeden zestaw (D3 + 14-24 (czy 24-70)), juz mi sie zwrocil. Nigdy bym nie przypuszczal, ze topowa puszka w tak dobrej cenie, tak szybko zacznie taniec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Ale ja podwojnie! ;(
    Ale s... to pies. Jeden zestaw juz na siebie zarobil.
    Wiem, wiem... Nie ma juz co ryczec nad rozlanym mlekiem. Lepiej, ze juz pol roku pracuja, niz bym mial przez ten caly czas tylko o nich rozmyslac.
    Stigu, ja w ciągu dwóch miesięcy "straciłem" 1500 ale nie żałuje, pare fajnych sesji się zrobiło, radość z pracy z tym aparatem jest bezcenna . A i jeszcze nowy soft z linka od JK się przetestuje .

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Stig,
    A co będzie jak wyjdzie D3x????? Trzeba będzie puścić gdzieś D3 i wtedy
    Zapomnij. D3jki dokonaja swojego zywota w moich rekach. D3X moze kiedys sie kupi (jesli bedzie taka potrzeba), ale ja wiecej zarabiam na reporterce niz na wielkich zdjeciach ze studio, wiec dla mnie liczy sie szybkosc i niski poziom szumow. A D3x w tych kwestiach bedzie IMO kiepski, w porownaniu do D3.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

stig - pociesze Cie ze sprzet komputerowy tanieje jeszcze szybciej - tyle tylko ze na siebie zarabia - czesto jedno dobre zlecenie pokrywa zakup a potem to juz czysty zysk.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Stigu, ja w ciągu dwóch miesięcy "straciłem" 1500 ale nie żałuje, pare fajnych sesji się zrobiło, radość z pracy z tym aparatem jest bezcenna
    No ja tez jestem osikany po kazdej robocie tymi puszkami... Dlatego, mimo ze cierpie, to jednak i tak sie ciesze, ze juz tyle czasu moge tym sprzetem pracowac.

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    A i jeszcze nowy soft z linka od JK się przetestuje .
    Ja juz wrzucilem. I juz sie zdarzylem wpienic.
    Pod funkcyjny mialem podlozony pomiar punktowy, a w przypadku ruszenia kolkami -- zmiane kadrow. I wygladalo to tak, ze jesli tylko nacisnalem przycisk funkcyjny, to w wizjerze wszystko wyswietlalo sie normalnie, jak podczas pracy -- czyli paramtery, drabinka, zmiana ikonki na punktowy, wyswietlal sie zmierzony czas, itd. A teraz, jak tylko wcisne funkcyjny, to mam durne liczby 36 - 24 -- zwiazane z proporcjami kadrow, ktore moge zmieniac, i wszystko inne znika. :[ Na cholere mi te durne liczby, skoro jeszcze nie zaczalem krecic kolkiem?!
    Ostatnio edytowane przez stig ; 01-07-2008 o 14:19
    www.SALDAT.pl

Stig,
    A co będzie jak wyjdzie D3x????? Trzeba będzie puścić gdzieś D3 i wtedy .... już za 12 500 nikt nie kupi ... trzeba będzie zejść niżej

OK. OK. To tylko joke
    wcale nie joke. Tak będzie. Pewnie cena w sklepach będzie koło 11 tys, a pojawią się używki przesiadkowiczów na D3X po 10 tys albo i mniej.
    D2X teraz chodzi po 4 tys.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

A D3x w tych kwestiach bedzie IMO kiepski, w porownaniu do D3.
    Stig, mam taką nadzieję. Zresztą niby napalam się na D3x ale za każdym razem jak sobie popatrzę na jakość zdjęć generowanych za pomocą D3 odchodzi mi chęć Na razie zachowuję stoicki spokój ale zobaczymy czy wytrzymam. Z drugiej strony jak widzę polityke Nikona - całkiem przemyślaną, to mam wrażenie, że nie będziemy (posiadacze D3) płakać w dniu wprowadzenia D3x - mam takie nieodparte wrażenie.

pozdrawiam
    Remek

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    wcale nie joke. Tak będzie. Pewnie cena w sklepach będzie koło 11 tys, a pojawią się używki przesiadkowiczów na D3X po 10 tys albo i mniej.
    D2X teraz chodzi po 4 tys.
    Raczej tak - wszystko jednak zależy od tego czym będzie D3x. Nie wydaje mi się, by nowe lustro kanibalizowało rynek D3. Nakład na R&D jest zbyt wielki by teraz wyrzucić pieniądze w kosz. Moim zdaniem użytkownicy D3 będą myśleli o przeskoku dopiero w momencie pojawienia się D4, ale ... mogę się mylić.

Cóż, poczekam, zobaczymy co nam Nikon zafunduje. Niewątpliwie w najbliższym czasie doczekamy się D3x a wtedy .... nam użytkownikom D3 będzie łatwiej zdecydować w którą stronę pójść (nie chciałbym być w dniu dzisiejszym użytkownikiem nowiusieńkiego D300).

Pozdrawiam
    Remek

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów