Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Lightroom

Domyślnie

ja przepraszam ze sie wtrace z wlasnym pytniem. ale RAWy tylko jak narazie w lightroomie wywolywalem i wywoluje.
    Po imporcie do lightrooma plikow, sa hmm. No nie odzwierciedlaja tego co widzialem na LCD aparatu.
    czy to normalne?
    (na lcd ladnie nasycone kolory kontrast itp itd kompozycja, a w roomie jakby wszystko bylo ustawione na normal itp itd, ciemno i wogole ;ok,mozna to wszystko pozniej poustawiac ale czy to normalne?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    ja przepraszam ze sie wtrace z wlasnym pytniem. ale RAWy tylko jak narazie w lightroomie wywolywalem i wywoluje.
    Po imporcie do lightrooma plikow, sa hmm. No nie odzwierciedlaja tego co widzialem na LCD aparatu.
    czy to normalne?
    (na lcd ladnie nasycone kolory kontrast itp itd kompozycja, a w roomie jakby wszystko bylo ustawione na normal itp itd, ciemno i wogole ;ok,mozna to wszystko pozniej poustawiac ale czy to normalne?)
    Jest to całkowicie normalne i prawidłowe (aczkolwiek niepożądane przez uzytkowników) - aby mieć na starcie takie kolory jak w aparacie musisz skorzystać z Capture NX , bowiem tylko narzędzia Nikonowskie potrafią na start wczytac ustawienia z puszki Nikona. Reszta programów wczytuje NEFa i... albo ustawia wszystko na normal, albo próbuje jakiegoś automatycznego dopasowania do zawartości pliku (z różnym skutkiem dla wyglądu).
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artful Zobacz posta
    sobie robicie jaja
    Nie, napisałem już, że (wyjątkowo ) nie robię sobie jaj.

Erie ma rację. Na takim poziomie trzeba się zagłębić w bardziej "techniczne" aspekty obróbki obrazu.

Ja natomiast nie rozumiem jednej rzeczy (ale ja amator jestem) - Co mi daje podgląd zdjęcia, na którym piksele są wielkości znaczków pocztowych?
    Czy najważniejszy nie jest efekt wizualny zdjęcia - jego wygląd na papierze czy na stronie internetowej?
    Fiat Lux

Domyślnie

przepraszam, że trochę zmienię temat, ale możecie mi podpowiedzieć jak najtaniej wejść w posiadanie legalnej wersji lightrooma? Czytałem w paru miejscach, że podobno ma kosztować 299USD, natomiast nigdzie nie znalazłem w sieci takiej oferty.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexkoz Zobacz posta
    przepraszam, że trochę zmienię temat, ale możecie mi podpowiedzieć jak najtaniej wejść w posiadanie legalnej wersji lightrooma? Czytałem w paru miejscach, że podobno ma kosztować 299USD, natomiast nigdzie nie znalazłem w sieci takiej oferty.
    Google Ci sie zawiesily, czy jak? http://www.cortland.pl/Lightroom_idc=5_27_790.html
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

ofertę cortlandu to znam od dawna, znalazłem conajmniej 3 firmy które oferują cenę lepszą o ok 100pln, ale to mi i tak za cholerę nie daje 299 dolców!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexkoz Zobacz posta
    ofertę cortlandu to znam od dawna, znalazłem conajmniej 3 firmy które oferują cenę lepszą o ok 100pln, ale to mi i tak za cholerę nie daje 299 dolców!
    A co Ty taki naiwny jestes, ze sobie przeliczasz 299$ razy jego kurs w Polsce? Poza tym wez jeszcze pod uwage, ze to mogla byc cena netto.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Do 299 $ dodaj jeszcze podatki i zysk każdego, kto chociaż przez 5 minut trzymał pudełko z programem w rękach - wtedy wyjdzie Ci polska cena

Gdy kupowałam Photoshopa w moje ręce wpadł artykuł zamieszczony w Computer Arts. Wypowiadał się w nim przedstawiciel Adobe na Wielką Brytanię. Na pytanie dlaczego programy Adobe na rynku europejskim są tak drogie odpowiedział, że firma ustalając ceny bierze pod uwagę średnie zarobki w danym kraju. Policzyłam i wyszło mi, że w Polsce nastąpił chyba jakiś boom gospodarczy, o którym nikt nic nie wie - wszakże polskie ceny PSa były najwyższe w Europie.
    Ostatnio edytowane przez abre ; 25-03-2008 o 12:08
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Lightroom'a możesz zakupic za 301,29 $ tutaj.

https://store2.adobe.com/cfusion/sto...thod=FULL&nr=0

Co prawda nie jest to 299$ ale też całkiem niedrogo
    Nikon D80, AF-S Nikkor 18-200mm VR, AF Nikkor 50 mm f/1.8 D, SB-600, Hoya UV

Domyślnie

no i rzeczywiście z 300dolarów zrobiło się 300Euro
    https://store2.adobe.com/cfusion/sto...thod=FULL&nr=0

widzę że nie jestem pierwszy który przeklina pod nosem politykę adobe:
    http://zawsze-kwadrat.blogspot.com/2...po-polsku.html

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów