Być może moje informacje są błędne, ale kontaktowałam się z osobami zajmującymi się między innym prawem - z rozmów tych wynikało, że używanie oprogramowania zakupionego za granicami Polski bez opłacenia podatku jest nielegalne i podlega pod skarbówkę.
Sprawdzając różne możliwości zakupu PSa samodzielnie zorientowałam się, że niemożliwością stało się zakupienie oprogramowania nie posiadając stałego adresu zameldowania w USA, Niemczech, Wielkiej Brytanii itd. oraz nie posiadając karty kredytowej banku, który ma siedzibę w danym kraju. Również zarejestrowanie się w sklepie internetowym za pomocą adresu mailowego zakończonego na nasze radosne .pl było nie do przejścia ;]
Tym samym zmuszona okolicznościami kupiłam go w Polsce - otworzyłam pudełko z płytkami instalacyjnymi i ze zgrozą zobaczyłam jak wypadają z niego 2 porysowane płyty. Wyłamały się plastikowe zaczepy które utworzyły na krążkach piękne abstrakcyjne wzory.
Jak dla mnie nie tylko polityka finansowa Adobe jest lekko nietrafiona, szwankuje nawet dobór opakowań.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami