Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 31 z 31

Wątek: Lightroom

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Być może moje informacje są błędne, ale kontaktowałam się z osobami zajmującymi się między innym prawem - z rozmów tych wynikało, że używanie oprogramowania zakupionego za granicami Polski bez opłacenia podatku jest nielegalne i podlega pod skarbówkę.
    Sprawdzając różne możliwości zakupu PSa samodzielnie zorientowałam się, że niemożliwością stało się zakupienie oprogramowania nie posiadając stałego adresu zameldowania w USA, Niemczech, Wielkiej Brytanii itd. oraz nie posiadając karty kredytowej banku, który ma siedzibę w danym kraju. Również zarejestrowanie się w sklepie internetowym za pomocą adresu mailowego zakończonego na nasze radosne .pl było nie do przejścia ;]

Tym samym zmuszona okolicznościami kupiłam go w Polsce - otworzyłam pudełko z płytkami instalacyjnymi i ze zgrozą zobaczyłam jak wypadają z niego 2 porysowane płyty. Wyłamały się plastikowe zaczepy które utworzyły na krążkach piękne abstrakcyjne wzory.

Jak dla mnie nie tylko polityka finansowa Adobe jest lekko nietrafiona, szwankuje nawet dobór opakowań.
    Ostatnio edytowane przez abre ; 25-03-2008 o 12:38
    Pola Gałczyńska

moje www

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów