Szukaj
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Samochod zamarznie, rower ukradna, a autobus utknie w korku. Chodzenie pieszo niewatpliwie jest alternatywa na przyszlosc.
Nie ma to, jak odrobina humoru na dzien dobry.
Do kolegi Vadima.
Ja rozumie, ze mozna miec pewne przyzwyczajenia nabyte poprzez dziesiatki lat fotografowania, ale ja nie widzialem niczego trudego w zmienieniu tych nawykow. Ba! Uwazam, ze bez dodatkowego pierscienia jest zdecydowanie wygodniej. Lewa reka poprawiam ogniskowa/ostrosc, a prawa w tym czasie moge zmieniac nastawy. Z dwoma pokretlami w d70s jest naprawde szybko i wygodnie. Zdecydowanie lepiej niz z trzecim (czasem drugim) dodatkowym pierscieniem na obiektywie.
Na dzien dzisiejszy pierscien przydaje mi sie tylko do mieszka.
Chyba nie łapiesz do końca o co chodzi z tą batalią przeciwko serii G.Ja rozumie, ze mozna miec pewne przyzwyczajenia nabyte poprzez dziesiatki lat fotografowania, ale ja nie widzialem niczego trudego w zmienieniu tych nawykow. Ba! Uwazam, ze bez dodatkowego pierscienia jest zdecydowanie wygodniej. Lewa reka poprawiam ogniskowa/ostrosc, a prawa w tym czasie moge zmieniac nastawy.Po prostu obiektywy bez pierścienia przysłon są nieużytecznie lub tylko połowicznie użyteczne ze starszymi Nikonami (tak, nawet tymi z AF). Także to nie jest kwestia kaprysu, tylko chęci używania szkła na ulubionych, nadal sprawnie działających puszkach. Ew. na Canonach...
Pozdrawiam.
No właśnie, ile więcej sztuk 14-24 by się sprzedało gdyby nie G. Sam bym kupił
Co do 50 Sigmy - pewnie będzie niezła i może jakiś ruch wymusi u innych producentów. Największa zaleta to HSM. Optycznie nie spodziewam się rewolucji, bo 50-ki z dawnych czasów bardzo wysoko podniosły poprzeczkę.
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
Jeżeli AF i QC w tej 50-tce będzie na poziomie 30-tki, to tylko czekać aż zacznie się lamentowanie ...
Skontaktuj się z nami