Mysle, ze Mosad mial na mysli raczej jakosc obrazowania, niz wielkosc klatki...
Szukaj
Mysle, ze Mosad mial na mysli raczej jakosc obrazowania, niz wielkosc klatki...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Hmmm... wgrywasz profile z d2xs i masz d2xs
Nie jesteś przekonany czy D300 jest lepszy od d2x czyli nie jesteś również pewny czy d2x jest lepszy od D300, ale mimo wszystko proponujesz koleżance zainteresowanie się używanym d2x, który de facto used jest droższy od D300. Nie kum kum, ale pewnie jestem zmęczony
Hura optymistyczne stwierdzenie. Nie spodziewałbym się za 12 miesięcy D3 w cenie 9k. Wiara czyni cuda, ale pozostanę sceptycznie nastawiony do tej prognozy![]()
...dwie stopki rozmiar 43...
mosad
wgranie profili do d300 zalatwia sprawe. matryca w d300 zecydowanie lepsza od d2xs, migawka 150tys, do tego sporo nowosci i wysokie iso lepsze.
napisz wprost czego co daje mi d2x nie mozna zrobic albo zrobi sie gorzej lub trudniej d300?
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie widziałem zdjęć z D300 o tej jakości co z D2X po prostu jeszcze. Jeśli mówicie, że nie ma problemu, by takowe uzyskać, to nie ma się co zastanawiać i wybór jest prosty.
jjj
trza bylo tak od razu![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
1. Matryca 12 MP, ale z interpolacją. Rzeczywista rozdzielczość to 6 MP, chociaż jakość obrazu podobna do matrycy 8 MP.
2. Kolory super, także realistyczne.
3. Staniało mocno, ale poniżej 4000 zł tylko w jednym sklepie. Zwykle w granicach 5 K.
4. Fuji podobno szykuje pełnoklatkowca z 2 x 12 MP.
5. D3 w cenie 10 K?! Nie myślę, że tak szybko. Stareńki (jak na cyfrę) D2H tyle kosztuje, a cena już nie produkowanego D2Xs (wycofany ze strony Nikon USA) nadal trzyma się w rejonach 12-17K.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami