Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: D3 vs D300

Domyślnie

Mysle, ze Mosad mial na mysli raczej jakosc obrazowania, niz wielkosc klatki...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    D300 z kolei nie spodobał mi się jako ogniwo pośrednie. Już jakoś bardziej zdjęcia z D2X mi podchodzą ze względu na piękną tonalność skóry.

Hmmm... wgrywasz profile z d2xs i masz d2xs

Proponuję obejrzeć tego drugiego (D2X), zdjęcia jakie można nim uzyskać itp. Wcale nie jestem przekonany, że D300 jest lepszy.
    Nie jesteś przekonany czy D300 jest lepszy od d2x czyli nie jesteś również pewny czy d2x jest lepszy od D300, ale mimo wszystko proponujesz koleżance zainteresowanie się używanym d2x, który de facto used jest droższy od D300. Nie kum kum, ale pewnie jestem zmęczony

...za rok cena D3 już będzie o wiele (pewnie z 5 tys.) rozsądniejsza.
    Hura optymistyczne stwierdzenie. Nie spodziewałbym się za 12 miesięcy D3 w cenie 9k. Wiara czyni cuda, ale pozostanę sceptycznie nastawiony do tej prognozy
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Hura optymistyczne stwierdzenie. Nie spodziewałbym się za 12 miesięcy D3 w cenie 9k. Wiara czyni cuda, ale pozostanę sceptycznie nastawiony do tej prognozy
    Heh, to by oznaczało, że Nikon D3 puści swój flagowy okręt w cenie Canona 5D mk2!
    Ktoś tu mażi jak Donald

Domyślnie

mosad

wgranie profili do d300 zalatwia sprawe. matryca w d300 zecydowanie lepsza od d2xs, migawka 150tys, do tego sporo nowosci i wysokie iso lepsze.

napisz wprost czego co daje mi d2x nie mozna zrobic albo zrobi sie gorzej lub trudniej d300?

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    ...napisz wprost czego co daje mi d2x nie mozna zrobic albo zrobi sie gorzej lub trudniej d300?...
    ...nie nadaje się do wbijania gwoździ

Domyślnie

Nie widziałem zdjęć z D300 o tej jakości co z D2X po prostu jeszcze. Jeśli mówicie, że nie ma problemu, by takowe uzyskać, to nie ma się co zastanawiać i wybór jest prosty.

Domyślnie

jjj
    trza bylo tak od razu
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    Witam forumowiczów!
    mam 2 opcje:
    -->nikon D3 + 24-70mm f/2.8 (bo niestety moje 2 obiektywy nie beda sie nadawaly przy pelnej klatce do focenia ludzi/portretow i ten stary 17-55 bede zmuszona sprzedac) - ale niestety to wszystko na co moge sobie pozwolic
    -->nikon D300 + 85mm f/1.8 (+moje 2 stare obiektywy nadal zostaja i moge je uzywac) + reszte kasy przeznaczam na analoga - sredni format lub sprzet studyjny (obu rzeczy potrzebuje), lub dokupuje sobie jakies kolejne dobre szkielko...
    hmm moze 3 opcja Fuji S5pro + 85/1.4, podobno aparat ten jest bardzo dobry do fotografowania ludzi, choc niezbyt szybki.. jesli chodzi o wielkosc matrycy 12 MP, obudowa od D200, a cena nowego ponizej 4k

Pozdr

Domyślnie

1. Matryca 12 MP, ale z interpolacją. Rzeczywista rozdzielczość to 6 MP, chociaż jakość obrazu podobna do matrycy 8 MP.
    2. Kolory super, także realistyczne.
    3. Staniało mocno, ale poniżej 4000 zł tylko w jednym sklepie. Zwykle w granicach 5 K.
    4. Fuji podobno szykuje pełnoklatkowca z 2 x 12 MP.
    5. D3 w cenie 10 K?! Nie myślę, że tak szybko. Stareńki (jak na cyfrę) D2H tyle kosztuje, a cena już nie produkowanego D2Xs (wycofany ze strony Nikon USA) nadal trzyma się w rejonach 12-17K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    4. Fuji podobno szykuje pełnoklatkowca z 2 x 12 MP.
    to by była rewelacja. Zapewne by można pracować na mniejszej lub większej ilości MP, zalezy od wielkości wydruku. Byłby zysk na wielkości (małości ) plików na karcie, a w razie czego można by było lecieć na interpolacji w górę. A rozpiętośc tonalna powinna być cudna.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów