Szukaj
Ostatnio edytowane przez szkiełko ; 22-02-2008 o 10:54
To co tu powiedziałeś odzwierciedla, że Apple i Ty tworzycie zgraną parę, bo wasze filozofie w tym temacie są zbieżne.
Apple produkuje komputery, które maja służyć jako sprzęt codziennego użytku np. gospodyniom domowym, którym nawet nie przychodzi do głowy refleksja, o tym co tam jest w środku i jak działa.
I tak jak pisałem, obsługa tego komputera ogranicza się tylko do wtykania wtyczek w odpowiednie dziurki i wymiany płyt w napędzie, no i do ścierania z niego kurzu.
Jak komuś odpowiada taka filozofia współpracy ze sprzętem to trudno, mnie na pewno NIE.
... i dlatego mam PC-ty.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Trochę to spłaszczyłeś i wyszlo z tego, że Maka obsługują tylko blondynki. Aż pobiegłem do lustra, żeby obejrzeć czy nie zmienił mi się kolor włosówStwierdziłem, że jednak nie.
A co do blądynek pracujących na Makach, to nawet ładne są, a jakie rzeczy na tych grilownicach potrafią zrobić?
I wyobraź sobie, że nawet nie wiedzą co tam w środku siedzi
I tutaj się z Tobą zgadzam, że nie ma to jak usiaść do kompa z kluczem francuzkim i kombinerkami + oscyloskop lub inny wibrator
Zawsze to więcej satysfakcji...
NIKON
A ja twierdze, że ten wątek to świetna okazja do bicia piany.
Już dawno zostało powiedziane, że zarówno Apple jak i PC to świetne komputery. I można na obu wykonać wszystko, podstawą jest WIEDZA !! Tak samo jak Canon i Nikon. Oba robią świetne zdjęcia - pod warunkiem, że osoba używająca wie jak. A który wybrać ? Nie da się odpowiedzieć.
Osobiście używam iMaca 24' od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Podoba mi się ergonomia, minimalizm, system i wiele innych. Niemniej jednak z PC nie miałem kompletnie żadnych problemów.
Pozdrawiam zarówno zwolenników PC jak i Apple![]()
TAK, to jest bicie piany, ale porównanie do wojny NIKON - CANON, jest nietrafione.
Zarówno bowiem NIKON-em, jak CANON-em, można zrobić piękne zdjęcia, ale i te aparaty są równie dobre, a zastosowane w nich rozwiązania bardzo podobne, nawet ośmielę się powiedzieć, że jest tam niemal identyczna elektronika, a w omawianych tu komputerach inna jest z założenia filozofia.
Apple, to komputer, który ma z założenia spełniać swoje podstawowe zadania, bezobsługowo, natomiast PC, wymaga świadomej obsługi i znajomości podstaw budowy komputera i znajomości systemu operacyjnego, który z tych komputerów jest więc bardziej edukacyjny i przyczyniający się do rozwoju użytkownika.
Na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź, PC.
NIKON
Mialem nic nie pisac ale jednak napisze
Ja nie potrzebuje sie edukowac i rozwijac przy pomocy komputera, od tego mam inne rzeczy
Ja potrzebuje uzywac komputera jako narzedzia a nie spedzac cale godziny na poszukiwaniu w internecie porad jak rozwiazac jakis tam problem, zamiast np. obrabiac zdjecia czy poczytac ksiazke.
PS Zeby nie bylo pracuje w tej chwili na PC, a niedlugo bede pracowal (taka mam nadzieje) rowniez na maku, z ktorym tez mam stycznosc
Skontaktuj się z nami