Close

Strona 33 z 371 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    patrz ale numer... to tak samo jak z aparatami czy obiektywami...ale jaja
    Pewnie!
    Tylko to tak samo jak można mieć pomiar światła matrycowy czy punktowy w aparacie przez obiektyw, a można biegać z profesjonalnym światłomierzem w "łapie" i twierdzić, że to lepszy sposób pomiaru światła, bo dokładniejszy
    Ostatnio edytowane przez szkiełko ; 22-02-2008 o 10:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    Zresztą jak ktoś woli siedzieć i grzebać w komputerze zamiast na nim pracować, to jego sprawa.
    To co tu powiedziałeś odzwierciedla, że Apple i Ty tworzycie zgraną parę, bo wasze filozofie w tym temacie są zbieżne.
    Apple produkuje komputery, które maja służyć jako sprzęt codziennego użytku np. gospodyniom domowym, którym nawet nie przychodzi do głowy refleksja, o tym co tam jest w środku i jak działa.

I tak jak pisałem, obsługa tego komputera ogranicza się tylko do wtykania wtyczek w odpowiednie dziurki i wymiany płyt w napędzie, no i do ścierania z niego kurzu.

Jak komuś odpowiada taka filozofia współpracy ze sprzętem to trudno, mnie na pewno NIE.

... i dlatego mam PC-ty.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    To co tu powiedziałeś odzwierciedla, że Apple i Ty tworzycie zgraną parę, bo wasze filozofie w tym temacie są zbieżne.
    Apple produkuje komputery, które maja służyć jako sprzęt codziennego użytku np. gospodyniom domowym, którym nawet nie przychodzi do głowy refleksja, o tym co tam jest w środku i jak działa.

I tak jak pisałem, obsługa tego komputera ogranicza się tylko do wtykania wtyczek w odpowiednie dziurki i wymiany płyt w napędzie, no i do ścierania z niego kurzu.

Jak komuś odpowiada taka filozofia współpracy ze sprzętem to trudno, mnie na pewno NIE.

... i dlatego mam PC-ty.
    Trochę to spłaszczyłeś i wyszlo z tego, że Maka obsługują tylko blondynki. Aż pobiegłem do lustra, żeby obejrzeć czy nie zmienił mi się kolor włosów Stwierdziłem, że jednak nie.
    A co do blądynek pracujących na Makach, to nawet ładne są, a jakie rzeczy na tych grilownicach potrafią zrobić?
    I wyobraź sobie, że nawet nie wiedzą co tam w środku siedzi
    I tutaj się z Tobą zgadzam, że nie ma to jak usiaść do kompa z kluczem francuzkim i kombinerkami + oscyloskop lub inny wibrator
    Zawsze to więcej satysfakcji...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    Trochę to spłaszczyłeś i wyszlo z tego, że Maka obsługują tylko blondynki. Aż pobiegłem do lustra, żeby obejrzeć czy nie zmienił mi się kolor włosów Stwierdziłem, że jednak nie.
    A co do blądynek pracujących na Makach, to nawet ładne są, a jakie rzeczy na tych grilownicach potrafią zrobić?
    I wyobraź sobie, że nawet nie wiedzą co tam w środku siedzi
    I tutaj się z Tobą zgadzam, że nie ma to jak usiaść do kompa z kluczem francuzkim i kombinerkami + oscyloskop lub inny wibrator
    Zawsze to więcej satysfakcji...
    A, tak miło się nam rozmawia, że nie mogę sobie odmówić.

To może jeszcze jedno porównanie, samochód z manualną i automatyczną skrzynią biegów.

Niby ten z automatyczną, wygodnie się prowadzi, ale jeździ sie tak trochę "bez jaj".

Sorry za porównanie, ale tak mnie wzięło.
    NIKON

Domyślnie

A, tak miło się nam rozmawia, że nie mogę sobie odmówić.

To może jeszcze jedno porównanie, samochód z manualną i automatyczną skrzynią biegów.

Niby ten z automatyczną, wygodnie się prowadzi, ale jeździ sie tak trochę "bez jaj".

Sorry za porównanie, ale tak mnie wzięło.
    Ze względów estetycznych użytkowników tego forum, nie będę udowadniał, że w Twojej wypowiedzi jest zbyt duzo domysłów i fantazji niż rzeczywistości
    A co do odczuć osobistych, to o gustach nie wolno dyskutować, bo jeden lubi blądynki, drugi brunetki, a Czarek lubi Kazia

Domyślnie

A ja twierdze, że ten wątek to świetna okazja do bicia piany.
    Już dawno zostało powiedziane, że zarówno Apple jak i PC to świetne komputery. I można na obu wykonać wszystko, podstawą jest WIEDZA !! Tak samo jak Canon i Nikon. Oba robią świetne zdjęcia - pod warunkiem, że osoba używająca wie jak. A który wybrać ? Nie da się odpowiedzieć.

Osobiście używam iMaca 24' od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Podoba mi się ergonomia, minimalizm, system i wiele innych. Niemniej jednak z PC nie miałem kompletnie żadnych problemów.

Pozdrawiam zarówno zwolenników PC jak i Apple
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Burner Zobacz posta
    A ja twierdze, że ten wątek to świetna okazja do bicia piany.
    Już dawno zostało powiedziane, że zarówno Apple jak i PC to świetne komputery. I można na obu wykonać wszystko, podstawą jest WIEDZA !! Tak samo jak Canon i Nikon. Oba robią świetne zdjęcia - pod warunkiem, że osoba używająca wie jak. A który wybrać ? Nie da się odpowiedzieć.

Osobiście używam iMaca 24' od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Podoba mi się ergonomia, minimalizm, system i wiele innych. Niemniej jednak z PC nie miałem kompletnie żadnych problemów.

Pozdrawiam zarówno zwolenników PC jak i Apple
    TAK, to jest bicie piany, ale porównanie do wojny NIKON - CANON, jest nietrafione.
    Zarówno bowiem NIKON-em, jak CANON-em, można zrobić piękne zdjęcia, ale i te aparaty są równie dobre, a zastosowane w nich rozwiązania bardzo podobne, nawet ośmielę się powiedzieć, że jest tam niemal identyczna elektronika, a w omawianych tu komputerach inna jest z założenia filozofia.
    Apple, to komputer, który ma z założenia spełniać swoje podstawowe zadania, bezobsługowo, natomiast PC, wymaga świadomej obsługi i znajomości podstaw budowy komputera i znajomości systemu operacyjnego, który z tych komputerów jest więc bardziej edukacyjny i przyczyniający się do rozwoju użytkownika.

Na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź, PC.
    NIKON

Domyślnie

Mialem nic nie pisac ale jednak napisze
    Ja nie potrzebuje sie edukowac i rozwijac przy pomocy komputera, od tego mam inne rzeczy
    Ja potrzebuje uzywac komputera jako narzedzia a nie spedzac cale godziny na poszukiwaniu w internecie porad jak rozwiazac jakis tam problem, zamiast np. obrabiac zdjecia czy poczytac ksiazke.
    PS Zeby nie bylo pracuje w tej chwili na PC, a niedlugo bede pracowal (taka mam nadzieje) rowniez na maku, z ktorym tez mam stycznosc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Ja nie potrzebuje sie edukowac i rozwijac przy pomocy komputera, od tego mam inne rzeczy...
    Aaa, jak tak, to przepraszam, to zmienia diametralnie rzeczy postać.
    NIKON

Domyślnie

Aaa, jak tak, to przepraszam, to zmienia diametralnie rzeczy postać.
    Wybacz david ale ludzie potrzebują stosować komputer jako maszynę a nie siedzieć i uczyć się budowy wewnętrznej komputera. Nie każdy jest informatykiem i nie każdego musi fascynować komputer.

Strona 33 z 371 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów