Testy, sresty, pieprzenie. Weźcie się do roboty i zacznijcie zdjęcia robićCo za różnica czy Olek, czy Nikon, Pentax, Sony czy jeszcze inne Fuji? Każdym da się tak samo i spieprzyć zdjęcie i zrobić je dobrze.
Ble ;p
Szukaj
Testy, sresty, pieprzenie. Weźcie się do roboty i zacznijcie zdjęcia robićCo za różnica czy Olek, czy Nikon, Pentax, Sony czy jeszcze inne Fuji? Każdym da się tak samo i spieprzyć zdjęcie i zrobić je dobrze.
Ble ;p
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Wyłącznie bezmiar Twojej głupoty. Przypomnę Ci kilka Twoich złotych myśli. Jeśli już masz męczyć gruchę to rób to na OC bo tam chłopaki za każdym razem klaszczą jak napiszesz, że Oly górą.
Troszkę wrzutek dla poprawy humoru zaczerpnietych z forum.olympusclub.pl ...
Zamieszczone przez Marcin510
po czym wykonałeś test (nic zresztą nie robisz oprócz testów) i stwierdziłeśZamieszczone przez Marcin510
więc zapinamy tylko po to by nas nie wywaliło w kosmos po przeczytaniuZamieszczone przez Marcin510
Nie wiem co jest z Tobą nie tak, ale IMO jesteś mega świrem, który zamiast biczowania robi sobie testy.
...dwie stopki rozmiar 43...
Eeeeeeeeeeee tam Kamilu po co tak ostro. Kolega lubi sobie ważyć, mierzyć, sprawdzać. Niech sprawdza
Zawsze to warto wiedzieć coś nowego, np. że olympusy są najlepsze.
![]()
thebig, i po tym wszystkim co wkleiles czy znaczenie owego linka ktory tu wkleilem a na ktory sie oburzyles zmienilo sie?
spowodowalo ze te fotki nie sa wiarygodne?
to jest temat o olku jakbys nie zauwazyl
gdzie moja glupota sie objawia?
chcesz to ci wkleje skan z gazety w ktorej bylo porownanie d200 i 5d w niskich iso,
i zmierzony poziom szumow
bylo to w fotokurierze, tytul pojedynek dawida z goliatem, mam to w archiwum
i na pewno robili to ludzie ktorzy znaja sie duzo bardziej niz ja
a to ze rogi na 5d sa nieostre dokladnie ilustruje takze moj test, fotka z olka jest najostrzejsza bo ma najwiekszy crop i najdlusza glebie, chcesz to zaraz cie odesle do odpowiednich testow z 5d gdzie to bedzie widoczne jak na dloni
czym wiekszy krop tym lepsza ostrosc w calym kadrze przy nizszych f niz na plenej klatce
to tez glupota?
odnosnie szumow, to nadal podtrzymuje ze d300d nie szumi mniej od 510 do iso 800
mam znow ci wkleic porownanie? teraz na takumarze luib zeissie planarze zeby znow mi nie zarzucili ze robie to na kicie (jakby to mialo znaczenie przy szumach)
powiedz mi gdzie tu glupota?
bo jak na razie twoja opinia jest z sufitu, i powiedz gdzie to odniesienie do meritum sprawy?
test wklejam tylko dla informacji nie zeby kogokolwiek besztac lub dyskredytowac
uznalem ze bedzie ciekawy, nie dla takich ortodoksow jak ty ktorzy slepo wierza w najwyzsza jakosc sprzetu ktory posiadaja ale dla innych zwyklych ktorzy chca swiadomie podejmowac decyzje
powiedz mi na jakiej podstawie wybrales obiektywy ktory masz? bo zaufales jakiejs opini, ja widzisz wole sam sprawdzic co jest dobre i tego potem uzywac
a ty nie masz zadnych argumentow i na przyklady podane jak na tacy reagujesz bardzo nerwowo i nazywasz porownujacego swirem
tak tez nazwales tych ktorzy sugerowali ci wybranie takiego obiektyu a nie innego? tych ktorzy robili porownania i umiesczali testy na www?
bo przeciez jak widac tylko bardzo dokladne porownanie ukazuje roznice miedzy obiektywami w obrazie, wiec to pewnie byly swirusy musieli robic dokladne testy, albo wcisneli ci jakas obiegowa opinie ze obiektyw czy aparat jest dobry
skad wiesz co robie i czym sie zajmuje? i na co mam czas a na co nie mam czasu?
nie wiem tez czy zdajesz sobie sprawe ale piszac o mojej glupocie i nazywajac mnie mega swirem na forum publicznym mozesz byc zmuszony sprzedac swoje zabawki i obiektywy aby sprostac wymaganiom moim i mojego prawnika
Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 21-02-2008 o 23:32
racja! ale gdyby kazdy myslal wlasnie tak, to wszyscy zadowolili by sie jakims nikonem d40bo robi fotki
a skoro sa inne drogie obiektywy, drogie body to dobrze wiedziec co to daje i czy ma to sens
nie mam ochoty nikogo do niczego przekonywac, czy ktos ma 1ds czy d40 mam to gleboko gdzies
ale uwazam ze moge sie podzielic spostrzezeniami bo niektorzy z przyjemnosca zobacza to porownanie
nic mnie to nie kosztuje, ani czasu ani pieniedzy
od razu wiedzialem ze znajda sie tacy ktorzy mnie zaatakuja, ale nie argumentami tylko calkowicie czyms innym
pierwszym razem zarzucili mi smiesznosc ze zrobilem test na 18-55 VRgdy napisalem o takich samych szumach na olku i d300 w nizszych iso
Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 21-02-2008 o 23:36
Alez Panowie, spokojnieJa juz przestalem dyskutowac, bo to nie ma sensu. Mam i Olki, i Nikona. Obecnie chodze tylko z dziadkiem E1, a szumy? Na pewno nie wieksze niz w D70, w ciemnych miejscach podbijam do 800 i jest git, w D70 rzadko bardzo podbijalem powyzej 400, a wynika to z tego, ze Ninja w Bibble o niebo lepiej redukuje szum z E1 niz z D70, dlaczego? nie wiem.
pozdrawiam
C5DII
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nikt nie twierdzi, że Olki są złe natomiast tych fotek nie nazywaj testem, bo to po prostu kilka fot zrobionych różnymi słoikami, z których nic ale to zupełnie nic nie wynika. A przepraszam.. renifer bardzo miły - mam takiego samego
.
Co do tego całkowita racja. Natomiast nie wiem czy wiesz ale tym co napisałeś powyżej tego zdania jeszcze bardziej się pogrążasz![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2008 o 00:22
Pozdrawiam
Marcin
Panowie dajcie spokój. Olympusem też da się robic dobre zdjęcia. Widziałem kilka takich![]()
A o, Wacek na przyklad, coby nie byc goloslownym: http://www.waclawwantuch.comWiększość to Olek E-1.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
I o czym z Tobą rozmiawiać?
Lubisz testy. Produkujesz je masowo. Niestety, ale równie często piszesz o INNYCH nie tyle o sobie. O tym jaką wiedzę posiadają i co decyduje o ich wyborach. Przytoczyć kolejne Twoje posty, w których tym razem wypowiadasz się w sposób mało stosowny o ludziach wybierających sprzęt innej marki niż Olympusa?
Za dużo amerykańskich filmów. Jeśli jednak to bardzo proszę. Stawię się by udowodnić, że się nie mylę. Starannie dobieram słowa... zwykle. Proponuję zapoznać się z naukową definicją głupoty. Może Ci się to przydać w przyszłości, gdy ktoś Ci ją zarzuci. Będzie Ci łatwiej podjąć polemikę i obalić czyjeś przeświadczenie. Jestem w stanie udowodnić Ci wszystko co wynika z poniższej definicji
głupota - niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia.
Podtrzymuję co stwierdziłem. Dyskusji jednak z Tobą prowadzić nie zamierzam. Wystrzegam się jazdy tandemem z ludźmi, którzy siadają do kierownicy tyłem.
Wszystkie te głupoty wynikają z "nieumiejętności rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia".
Nikt nie twierdzi inaczej. Tylko już mdłości biorą od udowadniania, że tak właśnie jest. Czytanie postów w których autor stwierdza, że ktoś kto kupuje E-3 wie za co płaci, a Ci co kupują Nikony to nieświadomi ignoranci jest żenujące i głupie. Niestety kolega Marcin nie tylko wygłasza takie stwierdzenia, ale robi też wszystko by udowadnić swoje tezy.
Pozdrawiam...
Ostatnio edytowane przez th3big ; 22-02-2008 o 18:09
...dwie stopki rozmiar 43...
Skontaktuj się z nami