Close

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 185

Domyślnie

Testy, sresty, pieprzenie. Weźcie się do roboty i zacznijcie zdjęcia robić Co za różnica czy Olek, czy Nikon, Pentax, Sony czy jeszcze inne Fuji? Każdym da się tak samo i spieprzyć zdjęcie i zrobić je dobrze.

Ble ;p
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinPoland Zobacz posta
    cos kole w oczy?
    Wyłącznie bezmiar Twojej głupoty. Przypomnę Ci kilka Twoich złotych myśli. Jeśli już masz męczyć gruchę to rób to na OC bo tam chłopaki za każdym razem klaszczą jak napiszesz, że Oly górą.

Troszkę wrzutek dla poprawy humoru zaczerpnietych z forum.olympusclub.pl ...

Cytat Zamieszczone przez Marcin510
    czy ktos zapoznal sie z dokladnymi testami nikona d200 i 5d?

zobaczyl by ze d200 ma mniejsze szymy, wieksza rozpietosc tonalna od 5d
    a pelna klatka to wady, nieostre boki nawet w najepszych obiektywach
    wieksza aberacja, bardzo waska glebia przy mniejszych f
    posiadacze np 5d pokazuja wyzszosc tego apartu w wysokich iso nad innymi, mowia o tym jako o super zalecie, ale niech pokaza swoje prace w iso wikszym jak 800 zaloze sie ze nie beda mogli takich znalezc, lub beda mieli duze problemy

nie po to profesjonalisci kupuja obiektywy o jasnosciach 2.8 czy jasniejszych aby uzywac wysokich iso
    d300 ma mase hiper super czujnikow do focusa, balansu, to i lepiej sam ustawia, ale jak ktos foci w raw, to bez roznicy
    ale nie twierdze ze 510 foci lepiej od d300, z tym ze roznica cenowa jest znaczna
    na pewno w iso 1600 d300 przy slabym swietle poradzi sobie lepiej
    po czym wykonałeś test (nic zresztą nie robisz oprócz testów) i stwierdziłeś
    ...ja nie widzialem jeszcze testu d300vs510 wiec jakis juz jest, i pokazuje dobitnie ze d300 nie szumi mniej niz to co prezentuje nawet e410
    jak na razie denerwuje mnie jedno, syfy, czytalem ze nikony sa w tym "najlepsze"
    te matryce strasznie przyciagaja kurz
    mam 2 aparaty olka z kitem

oraz nikona d300 z sigma 10-20 - d300 to aparat 2.5 razy drozszy od olka 510...

no i zrobilem dzis maly test, zapnijcie pasy
    więc zapinamy tylko po to by nas nie wywaliło w kosmos po przeczytaniu
    dowartosciowalem sie ze olki to swietne aparaty za super kase
    a odnosnie syfow... nie smiejcie sie , wyssalem je odkurzaczem trzymajac aparat do dolu, haha

Nie wiem co jest z Tobą nie tak, ale IMO jesteś mega świrem, który zamiast biczowania robi sobie testy.
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Eeeeeeeeeeee tam Kamilu po co tak ostro . Kolega lubi sobie ważyć, mierzyć, sprawdzać. Niech sprawdza Zawsze to warto wiedzieć coś nowego, np. że olympusy są najlepsze.

Domyślnie

thebig, i po tym wszystkim co wkleiles czy znaczenie owego linka ktory tu wkleilem a na ktory sie oburzyles zmienilo sie?

spowodowalo ze te fotki nie sa wiarygodne?
    to jest temat o olku jakbys nie zauwazyl

gdzie moja glupota sie objawia?
    chcesz to ci wkleje skan z gazety w ktorej bylo porownanie d200 i 5d w niskich iso,
    i zmierzony poziom szumow
    bylo to w fotokurierze, tytul pojedynek dawida z goliatem, mam to w archiwum
    i na pewno robili to ludzie ktorzy znaja sie duzo bardziej niz ja

a to ze rogi na 5d sa nieostre dokladnie ilustruje takze moj test, fotka z olka jest najostrzejsza bo ma najwiekszy crop i najdlusza glebie, chcesz to zaraz cie odesle do odpowiednich testow z 5d gdzie to bedzie widoczne jak na dloni

czym wiekszy krop tym lepsza ostrosc w calym kadrze przy nizszych f niz na plenej klatce
    to tez glupota?

odnosnie szumow, to nadal podtrzymuje ze d300d nie szumi mniej od 510 do iso 800

mam znow ci wkleic porownanie? teraz na takumarze luib zeissie planarze zeby znow mi nie zarzucili ze robie to na kicie (jakby to mialo znaczenie przy szumach)

powiedz mi gdzie tu glupota?

bo jak na razie twoja opinia jest z sufitu, i powiedz gdzie to odniesienie do meritum sprawy?

test wklejam tylko dla informacji nie zeby kogokolwiek besztac lub dyskredytowac
    uznalem ze bedzie ciekawy, nie dla takich ortodoksow jak ty ktorzy slepo wierza w najwyzsza jakosc sprzetu ktory posiadaja ale dla innych zwyklych ktorzy chca swiadomie podejmowac decyzje

powiedz mi na jakiej podstawie wybrales obiektywy ktory masz? bo zaufales jakiejs opini, ja widzisz wole sam sprawdzic co jest dobre i tego potem uzywac
    a ty nie masz zadnych argumentow i na przyklady podane jak na tacy reagujesz bardzo nerwowo i nazywasz porownujacego swirem

tak tez nazwales tych ktorzy sugerowali ci wybranie takiego obiektyu a nie innego? tych ktorzy robili porownania i umiesczali testy na www?
    bo przeciez jak widac tylko bardzo dokladne porownanie ukazuje roznice miedzy obiektywami w obrazie, wiec to pewnie byly swirusy musieli robic dokladne testy, albo wcisneli ci jakas obiegowa opinie ze obiektyw czy aparat jest dobry

skad wiesz co robie i czym sie zajmuje? i na co mam czas a na co nie mam czasu?

nie wiem tez czy zdajesz sobie sprawe ale piszac o mojej glupocie i nazywajac mnie mega swirem na forum publicznym mozesz byc zmuszony sprzedac swoje zabawki i obiektywy aby sprostac wymaganiom moim i mojego prawnika
    Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 21-02-2008 o 23:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Testy, sresty, pieprzenie. Weźcie się do roboty i zacznijcie zdjęcia robić Co za różnica czy Olek, czy Nikon, Pentax, Sony czy jeszcze inne Fuji? Każdym da się tak samo i spieprzyć zdjęcie i zrobić je dobrze.

Ble ;p
    racja! ale gdyby kazdy myslal wlasnie tak, to wszyscy zadowolili by sie jakims nikonem d40 bo robi fotki
    a skoro sa inne drogie obiektywy, drogie body to dobrze wiedziec co to daje i czy ma to sens

nie mam ochoty nikogo do niczego przekonywac, czy ktos ma 1ds czy d40 mam to gleboko gdzies
    ale uwazam ze moge sie podzielic spostrzezeniami bo niektorzy z przyjemnosca zobacza to porownanie
    nic mnie to nie kosztuje, ani czasu ani pieniedzy

od razu wiedzialem ze znajda sie tacy ktorzy mnie zaatakuja, ale nie argumentami tylko calkowicie czyms innym
    pierwszym razem zarzucili mi smiesznosc ze zrobilem test na 18-55 VR gdy napisalem o takich samych szumach na olku i d300 w nizszych iso
    Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 21-02-2008 o 23:36

Domyślnie

Alez Panowie, spokojnie Ja juz przestalem dyskutowac, bo to nie ma sensu. Mam i Olki, i Nikona. Obecnie chodze tylko z dziadkiem E1, a szumy? Na pewno nie wieksze niz w D70, w ciemnych miejscach podbijam do 800 i jest git, w D70 rzadko bardzo podbijalem powyzej 400, a wynika to z tego, ze Ninja w Bibble o niebo lepiej redukuje szum z E1 niz z D70, dlaczego? nie wiem.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

olki nie sa zle
    nie wszyscy potrzebuja malo szumiacych iso 800 czy 1600

510 kit vs d300 z 3 roznymi obiektywami
    w makro w realnym tescie

http://www.marcinpoland.com/50mm/
    Nikt nie twierdzi, że Olki są złe natomiast tych fotek nie nazywaj testem, bo to po prostu kilka fot zrobionych różnymi słoikami, z których nic ale to zupełnie nic nie wynika . A przepraszam.. renifer bardzo miły - mam takiego samego .

(....)

nie wiem tez czy zdajesz sobie sprawe ale piszac o mojej glupocie i nazywajac mnie mega swirem na forum publicznym mozesz byc zmuszony sprzedac swoje zabawki i obiektywy aby sprostac wymaganiom moim i mojego prawnika
    Co do tego całkowita racja. Natomiast nie wiem czy wiesz ale tym co napisałeś powyżej tego zdania jeszcze bardziej się pogrążasz
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2008 o 00:22
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Panowie dajcie spokój. Olympusem też da się robic dobre zdjęcia. Widziałem kilka takich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Panowie dajcie spokój. Olympusem też da się robic dobre zdjęcia. Widziałem kilka takich
    A o, Wacek na przyklad, coby nie byc goloslownym: http://www.waclawwantuch.com Większość to Olek E-1.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

gdzie moja glupota sie objawia?
    chcesz to ci wkleje skan z gazety w ktorej bylo porownanie d200 i 5d w niskich iso,
    i zmierzony poziom szumow
    bylo to w fotokurierze, tytul pojedynek dawida z goliatem, mam to w archiwum
    i na pewno robili to ludzie ktorzy znaja sie duzo bardziej niz ja
    I o czym z Tobą rozmiawiać?

test wklejam tylko dla informacji nie zeby kogokolwiek besztac lub dyskredytowac
    Lubisz testy. Produkujesz je masowo. Niestety, ale równie często piszesz o INNYCH nie tyle o sobie. O tym jaką wiedzę posiadają i co decyduje o ich wyborach. Przytoczyć kolejne Twoje posty, w których tym razem wypowiadasz się w sposób mało stosowny o ludziach wybierających sprzęt innej marki niż Olympusa?

Za dużo amerykańskich filmów. Jeśli jednak to bardzo proszę. Stawię się by udowodnić, że się nie mylę. Starannie dobieram słowa... zwykle. Proponuję zapoznać się z naukową definicją głupoty. Może Ci się to przydać w przyszłości, gdy ktoś Ci ją zarzuci. Będzie Ci łatwiej podjąć polemikę i obalić czyjeś przeświadczenie. Jestem w stanie udowodnić Ci wszystko co wynika z poniższej definicji

głupota - niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia.

Podtrzymuję co stwierdziłem. Dyskusji jednak z Tobą prowadzić nie zamierzam. Wystrzegam się jazdy tandemem z ludźmi, którzy siadają do kierownicy tyłem.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Natomiast nie wiem czy wiesz ale tym co napisałeś powyżej tego zdania jeszcze bardziej się pogrążasz
    Wszystkie te głupoty wynikają z "nieumiejętności rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia".

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Nikt nie twierdzi inaczej. Tylko już mdłości biorą od udowadniania, że tak właśnie jest. Czytanie postów w których autor stwierdza, że ktoś kto kupuje E-3 wie za co płaci, a Ci co kupują Nikony to nieświadomi ignoranci jest żenujące i głupie. Niestety kolega Marcin nie tylko wygłasza takie stwierdzenia, ale robi też wszystko by udowadnić swoje tezy.

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 22-02-2008 o 18:09
    ...dwie stopki rozmiar 43...

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów