Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Jaki plecak ?

Domyślnie

SlingShot wygląda na niewielki, owszem dołem sprzętu napcham ale góra malutka, co z tego ze plecak może wygodny i super wykonany jak na dalszy wypad niż do parku to chyba się nie nadaje, do parku z kolei torbę sobie można zabrać nie plecak

plecaka szukam po to żeby pochodzić z nim dzień lub kilka po górach, więc trzeba przynajmniej zmieścić poza sprzętem również kanapki, termos lub piwo i przeciwdeszczówkę

wydaje mi się bez sensu kupno plecaka tylko na sprzęt ponieważ jakiś dalszy wypad wiąże się z zabraniem drugiego plecaka ? hm ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    SlingShot wygląda na niewielki, owszem dołem sprzętu napcham ale góra malutka, co z tego ze plecak może wygodny i super wykonany jak na dalszy wypad niż do parku to chyba się nie nadaje, do parku z kolei torbę sobie można zabrać nie plecak

plecaka szukam po to żeby pochodzić z nim dzień lub kilka po górach, więc trzeba przynajmniej zmieścić poza sprzętem również kanapki, termos lub piwo i przeciwdeszczówkę

wydaje mi się bez sensu kupno plecaka tylko na sprzęt ponieważ jakiś dalszy wypad wiąże się z zabraniem drugiego plecaka ? hm ...

ale ty już wchodzisz w tym momencie w plecaki trekowe. Pojemne itd za to z utrudnionym dostępem do sprzętu foto. Jak ktoś nie chodzi w góry to coś takiego średnio mu jest potrzebne. A Kurtka jakieś kanapki i piwo bez problemu zmieszczą się w górną kieszeń fastpack'a 350 bo jest na prawdę spora
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

to ja proponuję zamiast wydawać 350 zł na lowepro następujące rozwiązanie:
    kupić porządny plecak trekingowy np: plecak North Face Plasma 30 - 280 zł - pojemność 30 l na pewno będzie wytrzymały i bardzo wygodny lub w opcji tańszej np. plecak Magnum V-LITE 28 też prawie 30 l za 130 zł, a do tego piankę akustyczną (taka pianka z piramidkami) za parę złotówek i wyłożyć nią wnętrze plecaka, jak komu pasuje pod dany sprzęt zabezpieczenie.
    zalety ? dużo taniej, śmiem twierdzić że nosić się będzie znacznie wygodniej, więcej gratów i piwa się zmieści, plecak można ewentualnie wykorzystać do innych celów, co myślicie ?

Domyślnie

Lowepro Fastpack 350 trafił już do mojej stopki naprawdę bardzo fajny plecak

Domyślnie

Pytanka...
    Sam poszukuje plecak do aparatu, ale...
    Czy w modelu ktory kupieles (Lowepro Fastpack 350) jest miejsce na laptopa? Czy po zaladowaniu go sprzetem foto, laptopem jest tam jeszcze dodatkowe miejsce (osobna kieszen) na jakies graty? Tak zeby zmiescial sie t-shirt, gacie, szczoteczka do zebow i recznik? Szukam czegos na weekendowe wypady. Musi byc na tyle "mobilne" zeby zmiescilo sie jeszcze powiedzmy wyposazenie "turystyczne"?
    Moze cos innego? Jakies doswiadczenia z tak zabieranym sprzetem?

Domyślnie

kup porządny plecak trekingowy zmieścisz do niego fotograficzne graty (zazwyczaj lampy, obiektywy, i inne mają swoje futerały i pokrowce) kanapki, ciuchy, browary, zamiast karimaty przypniesz statyw ... i do tego jakiegoś toploadera na aparat - wyciągniesz szybko w dowolnej chwili nie ściągając plecaka, a jak się zanosi na rozkładanie gratów to nie ma znaczenia z jakiego plecaka będą wydobywane

Domyślnie

NO widzisz... Jezdze od dawna i troche siedze w tematach okolo outdoorowych
    Nawet mialem chwile slabosci i pracowalem w tego typu sklepie, ale nie o to chodzi...
    Ja wlasnie szukame czegos w fotograficznego w zakresie do 25L. Malego porecznego z mozliwosciami ktore wymienilem.

Na lapka mam pokrowiec i owszem moge go wrzucic do plecaka turystycznego, ale nie tego szukam. To samo z aparatem. Poza tym taki plecak bedzie na moje wymagania - te napisane powyzej - za duzy...
    POtrzebuje czegos co czego wchodzi sprzet foto, lapek z zasilaczem i jest miejsce na drobiazgi do przebrania sie, umycia itp...
    Browary odpuszczam kupie na miejscu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Lowepro Fastpack 350 trafił już do mojej stopki naprawdę bardzo fajny plecak
    Czy mógłby ktoś podać dokładne wymiary komory na laptopa i/lub zna miejsce w Warszawie, gdzie plecak ten można na spokojnie oglądnąć?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Tia - trochę się dziś najeździłem żeby go znaleźć.
    Na ulicy Henryka Opieńskiego 3 (Ursus :/) mieści się firma Piksel - właściciel sklepu www.torbylowepro.pl - można obejrzeć sobie, ale warto zadzwonić wcześniej, bo Fatpacki ponoć rozchodzą się jak ciepłe bułeczki moze nie być aktualanie na stanie.
    350 (jak i 250) ma osobną komorę na lapka.
    Ja sobie sprawiłem wersję 200 bez lapka, bo jakoś mam wrażenie, ze ta komora i tak jest strasznie ciasna, a w większości przypadków nie będę zabierał kompa ze sobą (narty, etc).
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Macro, dzięki wielkie Jak na ironię wchodziłem na tę stronę często, a nigdy nie sprawdziłem gdzie ten sklep się mieści
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów