Close

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 185

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    prawde gadasz, mam to cudenko i moge potwierdzic, a jego pancernosc to juz legenda, sam zaskoczony bylem ilu fotografow wojennych czy National Geografic uzywa go, a jednym z argumentow jest pancernosc - deszcz, pyl, nie ma problemu na youtub jest kilka dobrych filmikow z E1

pozdrawiam
    Ło matko i córko jak mawia jeden upadły polski polityk... a ja to cudo sprzedałem bez żalu Legenda hihihihi

O nie Smurfie, tak pisac to niegrzecznie jest a na powaznie polecam strony systemu 4/3 tam jest ich calkiem calkiem, z tych najbardziej znanych polecam:

http://www.jaydickman.net/bio/index.html to chodzaca legenda juz

http://web.mac.com/mortenhvaal/morte...Blog/Blog.html kolejna gwiazda

http://photo.box.sk/about.php3?id=150 to gwiazda Azji

http://www.kanjotake.de/
    Teraz pytanie za 100 punktów na które sam już odpowiedziałeś, ale jak to zrobisz jeszcze raz to może "coś" do Ciebie dotrze... ilu spośród wymienionych przez Ciebie fotografów należy do teamu Olympusa? Zapewne bezinteresownie

jak bedziesz chcial tego duuuzo wiecej, to poprzesylam Ci stosy, ale teraz naprawde nie chce mi sie grzebac, bo mam balagan w ulubionych.
    Ja poproszę o te stosy nazwisk i linków do galerii. Nie śpiesz się poczekam. Tylko proszę nie podawaj mi nazwisk Panów, którzy reklamują Olympusa

Wyluzuj E-1 to dziadek. Niestety, ale AF w dziadku oraz ISO od 400 w górę to dramat. Widziałem foty Morten Hvaal'a. Chłop nieźle musi kombinować. Robi najczęściej 14-54 (lepszego obiektywu o tym zakresie w e-systemie na razie nie ma) często na nie powalających czasach 1/15, 1/30, 1/60 i to na już podbitym ISO do 800. Przy czym nie może wyjść poza f/5,6, a przecież nie tylko rzęsy fotografuje Ciekawe dlaczego nie podbija do ISO1600? Jakby miał ISO3200 jak w 40D czy też D300 pewnie posiusiałby się jak dziecko, ale skoro płacą to sam rozumiesz...

Wymienieni przez Ciebie Panowie pewnie bez żalu zmienili E-1 na E-3. Tylko czy plastikowa klapka od gniazd pamięci czy też badziewny, plastikowy ekranik wpływają na poczucie pancerności E-3? Śmiem wątpić...
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 30-01-2008 o 16:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    Ło matko i córko jak mawia jeden upadły polski polityk... a ja to cudo sprzedałem bez żalu Legenda hihihihi

Teraz pytanie za 100 punktów na które sam już odpowiedziałeś, ale jak to zrobisz jeszcze raz to może "coś" do Ciebie dotrze... ilu spośród wymienionych przez Ciebie fotografów należy do teamu Olympusa? Zapewne bezinteresownie

Ja poproszę o te stosy nazwisk i linków do galerii. Nie śpiesz się poczekam. Tylko proszę nie podawaj mi nazwisk Panów, którzy reklamują Olympusa

Wyluzuj E-1 to dziadek. Niestety, ale AF w dziadku oraz ISO od 400 w górę to dramat. Widziałem foty Morten Hvaal'a. Chłop nieźle musi kombinować. Robi najczęściej 14-54 (lepszego obiektywu o tym zakresie w e-systemie na razie nie ma) często na nie powalających czasach 1/15, 1/30, 1/60 i to na już podbitym ISO do 800. Przy czym nie może wyjść poza f/5,6, a przecież nie tylko rzęsy fotografuje Ciekawe dlaczego nie podbija do ISO1600? Jakby miał ISO3200 jak w 40D czy też D300 pewnie posiusiałby się jak dziecko, ale skoro płacą to sam rozumiesz...

Wymienieni przez Ciebie Panowie pewnie bez żalu zmienili E-1 na E-3. Tylko czy plastikowa klapka od gniazd pamięci czy też badziewny, plastikowy ekranik wpływają na poczucie pancerności E-3? Śmiem wątpić...
    Ale masz racje Ja nie przecze, E1 to dziadek, ja go mam jestem bardzo zadowolony, ale uwazam, ze ISO400 to absolutny max, podobnie jak w moim D70. Ja temu nie zaprzeczam i rowniez uwazam, ze E3 jest o niebo lepszy i rowniez uwazam, ze D3 jest od nich dwoch razem lepszy To nie zmienia faktu, ze sprzet ten jest uzywany profesjonalnie. 14-54 moim zdaniem jest swietny ale bez przesady, nie jest to jakis szczyt mozliwosci 12-60 to juz ED, jak rysuje, nie wiem - nie mam jeszcze.

Mozesz watpic i masz do tego prawo czy klapka lub ekranik wplywaja na pancernosc E3, a wielu fotografow wezmie go pewnie do lapy i pojedzie do Iraku i w inne miejsca.

Z tym ISO 3200 w D300 to juz nie przesadzaj, szumy sa mniejsze, ale nie jest to jakies aj waj. Bardzo malymi szumami to moze pochwalic sie D3, ale nie D300, poza tym szumofob nigdy nie powinien uzywac nic ponad ISO 200 a innym lekki szum wcale nie musi przeszkadzac, bo od jakiegos czasu odnosze wrazenie, ze najwazniejsze w fotografi to jest szumienie, a raczej jego brak, tak jakby inne walory artystyczne czy turystyczne byly nieistotne. Faktem jest, ze szumy w Olkach przeszkadzaja najbardziej uzytkownikom innych systemow - i po jakiego pytam?

A juz zupelnie nie pojmuje dlaczego odrzucasz przyklady tych fotografow, to juz niestety nie jest ok. Sa profesjonalni czy nie? A jakby pracowali sprzetem Nikona to byloby ok? Olympus ma specjalne programy dla zawodowych fotografow, ktorzy przystepuja do programu Pro. Sa tam oddzielne serwisy wsparcia www, calodobowa miedzynarodowa pomoc techniczna, gwarancje przedluzone i cale mnostwo innych, wiec jesli ktos nalezy do programu Pro to nie moge podawac jego linkow wg Ciebie? Absurd. Podalem Ci przyklad Hvaala i Dickmana bo to juz autorytety wielokrotnie nagradzane ale dla Ciebie to nie autorytety tylko gwiazdy reklamy, wiec sorry nie mam argumentow, a w sumie to podam Ci przyklad moj. Artur Herda - sprzedaje zdjecia w istockphoto robie je E1 i E500zawsze szklem 35mm Macro Moze byc jak na razie nie mam profitow z Olympusa i za wszystko kurcze musze placic

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

ruqasz
    Gość

Domyślnie

Masz rację, wynika to po części, ze jednak świadomośc ludzi jest bardzo spolaryzowana. Większość Canon lub Nikon. Dla większości (co jest uzasadnione tym co widza na ulicach) to reporterski to jest Canon, a wystarczy kawałek na zachod sie zmyc i tam wiekszosc robi na Nikonie (czemu w polsce Canon - większość wie), to tylko taki przykład...

A co z firmami takimi jak Leica (co z M Pentax (hej hej sa jeszcze ludzie ludzi ktorzy łoją reporterke analogiem i do tego 6x7) i tak samo e1. Sa ludzie ktorzy beda go uzywać bo jest dobry... a to że ich firma sponsoruje, tego chyba jescze nikt nie zabronił. Czy ktoś naprawdę wierzy, ze Wańtuchowi ktory w prywatnych rozmowach ma zwyczaj podkreslania zalet e1 płacą za promocje, ze od sztuki tak... To dobry aparat, fajny wytrzymały; wielu ludzi patrzących na fotografię bardziej jako na zawód, sztukę, czyli obiektywnie dosyć; go szanuje...

Polecam serię Genius of Photography ew. porzucenie nawyku ogladania dpreview...

I nie mam najmniejszego zamiaru szukać fotografików, fotoreporterow pracujących jakimkolwiek z wymienionych przezemnie aparatów, szukać ludzi ktorzy robią canonem porównywać zestawiać... bo to bez sensu. maiłem d60 sprzedałem, eos 1 i 5 tez znikneły, było d80, był mz, był om, teraz 30d ale to dalej tylko młotki... bardziej skomplikowane troche...

Domyślnie

...
    Arturze to Twoje napompowanie legendą E-1 oraz markietingową papką Olympusa jest dla mnie zrozumiałe. Miałem e-system ponad trzy lata. Pisałem dużo i dobrze o Olympusie (do pewnego czasu). Śpieszyłem w udowadnianiu jaki to dobry sprzęt. Pozwolę się zapytać... jak długo masz E-1 z 14-54? Pytam bo wiem, że to podniecenie minie tylko trzeba na to czasu.

A juz zupelnie nie pojmuje dlaczego odrzucasz przyklady tych fotografow, to juz niestety nie jest ok. Sa profesjonalni czy nie? A jakby pracowali sprzetem Nikona to byloby ok?
    Widzisz ja nie latam po stronach oficjalnych Nikona w celu poszukiwania nazwisk znanych fotografów by móc się podniecać faktem, że fotografują tym co ja. Panowie, do których galerii podałeś LINKi są częścią markietingu Olympusa. Jest taka znana polska Pani fotograf która reklamuje Panasonica DMC-L1. Wiesz czym robiła zdjęcia w Afryce? No tak... nieuszczelnionym pozbawionym systemu czyszczenia matrycy Canonem 5D. Nikt nie podważa faktu, że Ci Panowie robią dobre zdjęcia. Tylko dla mnie w momencie, gdy szukam sprzętu jest to bez znaczenia. Podałem Ci przykład Hvaala. Facet robi dziadkiem z 14-54 na ISO800 mając czasy często gęsto rzędu 1/15, 1/30, 1/60. Wspomniałeś o jakości ISO3200 z D300. Nikt nie pisał, że jest super duper. Tylko powiedz... czy ISO3200 z D300 czy też 40D jest gorsze czy też lepsze od ISO800 z E-1? Może porównywalne? Jeśli facet mógłby go użyć to by to zrobił by osiągnąć korzystniejsze czasy niż 1/30 przy fotografowanie szybko poruszającego się konwoju w Iraqu. Może się mylę i facet lubi jak jest trudniej. Może czasami rezygnuje z pewnych kadrów lub sprytnie ich unika. Nie mój to problem. Z mojego punktu widzenia nie ma znaczenia, że Hvaal biorąc pieniądze od Olympusa dzierga starociem zdjęcia. Ja go zmieniłem na D300 i by sporu nie toczyć możemy przyjąć, że wyłącznie z powodu kaprysu.

Podalem Ci przyklad Hvaala i Dickmana bo to juz autorytety wielokrotnie nagradzane ale dla Ciebie to nie autorytety...
    Autorytety, które zostały za swoją zgodą i pewnie niezłym wynagrodzeniem wykorzystane w machinie marketingowej Olympusa. Wiesz... Michael Szumacher swego czasu reklamował Fiata. Co ważne Fiata Seicento Sporting Różnica między nimi, a Michaelem może polegać na tym, że oni faktycznie używają tego co reklamują

...w sumie to podam Ci przyklad moj. Artur Herda - sprzedaje zdjecia w istockphoto robie je E1 i E500zawsze szklem 35mm Macro Moze byc jak na razie nie mam profitow z Olympusa i za wszystko kurcze musze placic
    Nie chcę być niegrzeczny, ale co chciałeś tym udowodnić? Czy fakt, że Ty masz E-1 i robisz nim fotki na stock ma mnie przekonać, że legendarny E-1 jest super i droga do zbawienia wiedzie przez e-system? Proszę Cię...

Arturze mamy odmienne spojrzenie na e-system. Mnie cieszy, że nie władowałem pieniędzy w ZUIKO Top PRO. Na sprzęcie Olympusa traci się makabrycznie dużo przy ewentualnej odsprzedaży ponieważ Ci co mogą sobie pozwolić na lepszy sprzęt nie siedzą w e-systemie. Przynajmniej nie w Polsce Przerobiłem to szukając kupców na swoje klamoty.

Cytat Zamieszczone przez ruqasz Zobacz posta
    Czy ktoś naprawdę wierzy, ze Wańtuchowi ktory w prywatnych rozmowach ma zwyczaj podkreslania zalet e1 płacą za promocje, ze od sztuki tak...
    Toczyła się o tym swego czasu dyskusja na forum.olympusclub.pl Nie wiem czy wiesz, ale zapewne nie, że Olympus wsparł wydanie (wówczas) ostatniego albumu Pana Wacława. Myslisz, że to z powodu jego uroku osobistego ? Mam w pamięci artykuł Pana Wacława Wantucha jaki znalazł się sporo czasu temu w jednym z polskich magazynów poświęconych tematyce fotografii. Artykuł był poświęcony lustrzance E-1. Pisał o E-1 w samych superlatywach wady oczywiście bagatelizując. Na brzegu strony maczkiem było napisane "Tekst sponsorski".

Z mojej strony EOT.

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 31-01-2008 o 13:16

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

... Jest taka znana polska Pani fotograf która reklamuje Panasonica DMC-L1. Wiesz czym robiła zdjęcia w Afryce? No tak... nieuszczelnionym pozbawionym systemu czyszczenia matrycy Canonem 5D......
    Wspominasz o Beatce ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Wspominasz o Beatce ?
    Trafiony zatopiony Robercie Powinienem chyba zaznaczyć, że fotografia to tylko jedno z wielu zajęć jakimi się zajmuje. Jest znanym podróżnikiem, dziennikarzem, pisarzem i tłumaczem Lubię kobietę. Ma pomysł na siebie.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 31-01-2008 o 13:22

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Ale fotki robi koszmarne, normalnie gorsze od moich D3 by jej nawet nie pomógł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ale fotki robi koszmarne, normalnie gorsze od moich D3 by jej nawet nie pomógł
    Robercie. To podróżniczka. Pewnie robi na użytek różnej maści felietonów, książek i własny. Nie mi oceniać jej twówrczość. Fakt, że Panasonic ją "zatrudnił" do reklamowania swojej lustrzanki o czymś świadczy.

PS. Nie każdy reportaż musi być artystycznie doskonały

Pozdrawiam...

Domyślnie

Arturze to Twoje napompowanie legendą E-1...

Nie cytuje calego posta bo i po co zainteresowani moga zerknac, i tak na predko...

Przygode z fotografia rozpoczalem w 4 klasie podstawowki, wtedy ojciec podarowal mi Smiene i uczyl na czym polega ciemnia. Wywolywalismy w lazience na powiekszalniku Krokus chyba, fotografuje wiec od ponad 20 lat. Po Smience byl jakis dziwny Druh, potem Zenity z czasem przyszla kolej na jakiegos prostego Olympusa, nie pamietam na jakiego. Potem byly rozne Zenity znow. W nowszych juz czasach w dlonie bralem Minolty z seri XG, potem przyszla kolej na AF 5000 i inne proste 500, 505, 600, 60, itd. Pierwszym Nikonem byl F50 wymieniony szybko na F70, w tym samym czasie zakupilem zonie dziwadlo Olka IS1000. Dziwadlo okropne, ale jak zobaczylem jak to dziwadlo naswietla, jak dopala blyskiem i ze jest w stanie pokazac przed wyslaniem blysku czy ekspozycja bedzie poprawna (sic!) to podszedlem z wiekszym szacunkiem do produktow Olympusa. Pierwsza cyfrowa lustrzanka byl D70, ktorego mam caly czas oraz pozniej zakupiony nowka E500. Oferty na E1 byly atrakcyjne wiec ponad rok temu kupilem w sklepie przez siec w Polsce to body. Obecnie mam wszystkie trzy. Najubozszy funkcyjnie jest zdecydowanie dziadek E1. Najgorszy autofokus ma E1, najubozsze menu ma E1, czerwona lampka wspomagajaca jest za blisko i z wiekszymi obiektywami nie dziala juz. Prosze, nie pisz mi wiec, ze wychwalam E1 i nie widze wad. Tak nie jest. Ja tylko odpisalem na czyjegos posta, a ktos inny zaatakowal mnie, wiec podalem kilka linkow, ktore okazaly sie nic nie warte w oczach dyskutantow.
    Kolejna sprawa jesli chodzi o 14-54 zobacz co ja o nim napisalem i prosze nie pisz, ze slepo zapatrzony jestem w E system, bo po prostu nie umiesz rozumiec tego co czytasz, jesli tak piszesz, Jesli Ty byles zapatrzony, wcale nie znaczy, ze ktos inny jest. Ja dostrzegam i wady i zalety. Dla mnie glowna zaleta E1 jest pancernosc i swietny pomiar swiatla, jak i oddanie naturalnych barw. E500 robi duzo lepsze zdjecia od E1, ale mocniej nasyca kolor, a D70 swietnie mierzy blysk.
    Jesli chodzi o straty na sprzecie Olympusa przy probie sprzedazy, to zerknij na brytyjskiego ebaya i zobacz ile osob licytuje uzywane szkla Olka i jakie ceny osiagaja 14-54 czy 11-22 (sic!!!) a licytuje nawet ponad 30 osob jedno szklo!!! Wiec straty poniesc trudno. A do Nikon system? Bardzo prosze... Rok temu kupilem 17-50 2.8 za £260, sprzedalem niedawno za £160 i to ledwo poszedl. Tutaj dopiero masz strate chlopie! Wiec nie pisz takich farmazonow, bo jak w Polsce nie mozesz sprzedac, to zaloguj sie na ebay.pl i puscisz gdzie chcesz na swiat.
    A na temat reklamy itd naprawde nie mam zamiaru dyskutowac, bo nijak wydaje mi sie to zasadne, gdy argumanty nie sa logiczne, a raczej wynikaja z postawy opozycyjnej. Podaje nazwiska slawnych ludzi, ktorzy uzywaja E1 - ale to nie argument bo oni reklamuja Olympusa.

A do Szumachera to ja tu analogii nijak nie widze! Oni pracuja tym co reklamuja, on nie i Ty naprawde uwazasz, ze to zadna roznica? Tak mozna wywnioskowac z tego co piszesz. Think man!

Nie jestem w stanie krytykowac zadnego systemu, choc w kazdym sa wady i zalety, ale niektorzy zawsze wiedza co jest be a co cacy - ot taka nasza polska mentalnosc.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

... gdy argumanty nie sa logiczne, a raczej wynikaja z postawy opozycyjnej. Podaje nazwiska slawnych ludzi, ktorzy uzywaja E1 - ale to nie argument bo oni reklamuja Olympusa.....
    Oj kolega jeszcze nie zna prawdziwej postawy opozycyjnej jaką można mieć do Olympusa
    A tak w sumie to 3 sztuki innych body na utrzymaniu. Pewnie taka hodowla drogo wychodzi nawet w bogatej zagranicy.
    Ma to sens i przełożenie praktyczne na zdjęcia ?
    A nie praktycznie by było koledze te 3 body sprzedać i zakupić choćby używany D300 łączący funkcjonalności i jakość fotek wszystkich tych trzech lustrzanek ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-02-2008 o 17:49

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów