Close

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 224

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laku Zobacz posta
    W pierwszym poście jest napisane
    Chodziło o dokładne wymiary. Bo np 2x17,5 to też będzie 35m2
    5DII+15mm+24L+35L+851.8+135L+580II

Domyślnie

Post 20 i 21.

Około 5 x 7m.

sailor
    Gość

Domyślnie

To ma tak być, że jak zmieniam sobie moc pokrętłem na większą to lampa mi błyska sama ??? Na mój rozum to ona się wtedy rozładowuje żeby naładować się ponownie do tej większej mocy ale się nie znam więc pytam
    stanowczo nie ma tak byc. niektore lampy tak mialy gdy zmniejszalo sie moc. przy zwiekszaniu nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

Kurcze sailor przestraszyłeś mnie ale potestowałem lampkę trochę dokładniej i jest tak jak mówisz. Przy zwiększaniu mocy nic się nie dzieje (poza tym że żarówka mocniej świeci). Przy zmniejszaniu gaśnie na chwilę lampka READY potem następuje błysk i znów się zapala READY. To OK czy nie OK?
    Jeszcze jedna sprawa zaprząta mi spokój. Żarówka modelująca dość mocno się nagrzewa. Po 3 minutach świecenia trzeba czekać aż ostygnie żeby ją odkręcić. Na razie jeszcze jej nie używałem w warunkach bojowych ale trochę się boję że po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach pracy poprostu zrobi mi wielkie bum! Wasze też tak mają?
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

Przy zmniejszaniu mocy kondensatory muszą się rozładować. Tak jak pisał Sailor - w niektórych lampach dzieje się to poprzez błysk po prostu.

Co do pilotów - mam Markoflasha i piloty tez grzeją się jak cholera. I nic się złego nie dzieje.

Domyślnie

Żarówka modelująca dość mocno się nagrzewa. Po 3 minutach świecenia trzeba czekać aż ostygnie żeby ją odkręcić. Na razie jeszcze jej nie używałem w warunkach bojowych ale trochę się boję że po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach pracy poprostu zrobi mi wielkie bum! Wasze też tak mają?
    tam jest żarówka halogenowa 150W więc nie ma się co dziwić, że się nagrzewa, ale nawet po paru godzinach nic nie wybucha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Używał ktoś tego w terenie, na plenerze. Czym wtedy zasilć- Agregat prądotworczy na kółkach ? Czy może akumulator plus porządna przetwornica ? Jakieś doświadcznia w tym temacie ?
    Ten temat był już przerabiany. Poszperaj.
    pozdrawiam Krzysiaczek

sailor
    Gość

Domyślnie

Chyba sobie zakupimy na początek 2 lampeczki po 600 W.
    jesli do lamp masz tkei podejsice jak do body i obeiktywow to obawiam sie ze nawet profoto limited edition moze byc za kiepskie jakosciowo

sailor
    Gość

Domyślnie

Przy zmniejszaniu gaśnie na chwilę lampka READY potem następuje błysk i znów się zapala READY. To OK czy nie OK?
    te lepsiejsze sie rozladowuja same to mniej lepsiejsze blyskaja
    boję że po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach pracy poprostu zrobi mi wielkie bum! Wasze też tak mają?
    nie bedzie bum .. to normalne,w koncu to zwykla zarowka/zarowka halogenowa

Domyślnie

o mocy 600 WAT.
    Watosekund

sorki za czepialstwo

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów