Close

Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 224

Domyślnie

ok dzikeki, wiesz mam instrukcje ale nie jetem wytrawnym fotografem i to co dla ciebei oczywiste mnie czasem zastanawia, wiele mi sie wyjanilo za co serdecznie dziekuje.... i pozdrawiam Adam
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Domyślnie

Spytałem, bo w akurat to podmenu nikon nie najlogiczniej rozwiązał. Gdybys nie miał, to musiał bym wziąść lampę w rękę, albo odszukac swoją instrukcję. A jak masz to sobie poradzisz z odszukaniem tego.
    W każdym razie pamiętaj też w body wyłącz sterowanie zdalną lampą, bo będą przedbłyski.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Przytrzymujesz przez ok 2s centralny przycisk MENU
    wyskoczy menu sb-800
    Pierwsze menu ->
    - normalne odpalanie na sankach
    - ustawienie REMOTE - CLS jako lampa zdalna (odpala sie za pomoca wbudowanej lampy, innej sb-800, i SU-800)
    - REMOTE REPEAT -> no przyznaje nie bawiłem się tym więc nie wiem jak to działa ale jest to coś ze stroboskopem jak funkcja RTP
    - SU-4 - fotocela - może używać jako modelujące światlo albo główne (up2U) tyle że w ten sposób mawet małpka strzela Twoją Sabinką

UWAGA!!! Tryb REMOTE i SU-4 bardzo ważne jest to aby sensor szczególnie w jasnych mijescach byl skierowany na źródło które ma wyzwolić lampe - walczyłem z tym ostatnio w kościele i wielokrotnie zdalna lampa nie odpalała nawet gdy blysk był odbity od sufitu a źródło światła sterującego było 3-5m od.... no i tu bardziej polecałbym sterowanie radiowe - ale tu jest minus że wtedy nie możesz kontrolować mocy wyzwalanej lampy w przeciwieństwie do CLSa
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    - SU-4 - fotocela - może używać jako modelujące światlo albo główne (up2U) tyle że w ten sposób mawet małpka strzela Twoją Sabinką
    no i o to chyba mu chodzi. A TTL nie jest potrzebny skoro miesza błyski kilku lamp - w tym studyjnych.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ohmar Zobacz posta
    ok dzikeki, wiesz mam instrukcje ale nie jetem wytrawnym fotografem i to co dla ciebei oczywiste mnie czasem zastanawia, wiele mi sie wyjanilo za co serdecznie dziekuje.... i pozdrawiam Adam

To co w Twojej stopce robi ta masa sprzętu???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta

To co w Twojej stopce robi ta masa sprzętu???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    gadżeciarz?
    dobry sprzęt do nauki... chciałbym taki bym go sprzedał, bo 50% z tego byłoby mi nie potrzebne, do tego co lubię fotografować

żart, Ohmar nie obraź się
    Ostatnio edytowane przez ozzy ; 04-09-2007 o 21:25
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

wiesz nosze go w torbie i urywam sobie ramie... masz cos przeciw temu?
    Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
    www.ohmar.internetdsl.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ohmar Zobacz posta
    wiesz nosze go w torbie i urywam sobie ramie... masz cos przeciw temu?
    a ja już pisałem
    Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    żart, Ohmar nie obraź się
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Spokojnie panowie - ostatni egzmin mam w niedzielę i później już i zdjęcia będą. Nie rozumiem tylko po co one komu? Takie jakieś pstryknięte przypadkiem mam:

Więcej o lokalu i oświetleniu powie już Andy_O - testował je ostatnio

Jakie wymiary ma to pomieszczenie?
    Buduje domek właśnie i zastanawiam się ile miejsca muszę na to wygospodarować
    5DII+15mm+24L+35L+851.8+135L+580II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

W pierwszym poście jest napisane
    Wynająłem lokal 35m2 który chciałem w miarę tanio wyposażyć we wszystko co może uchodzić za niezbędne w studio.
    PS. Właśnie jedną taką lampkę mam już w domku i tak się zastanawiam: To ma tak być, że jak zmieniam sobie moc pokrętłem na większą to lampa mi błyska sama ??? Na mój rozum to ona się wtedy rozładowuje żeby naładować się ponownie do tej większej mocy ale się nie znam więc pytam
    Ostatnio edytowane przez Laku ; 05-01-2008 o 14:48
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów