Close

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 224
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Teraz zamówiłem model Quantuum AIR 260.
    Mam właśnie ten statyw i do tego R300 + parasolki. Nie ma obaw co do stabilności tego zestawu

Chciałem dokupić sobie jakiegoś softboksa ale skoro mają być nowości jakieś to też na nie poczekam
    Długo to będzie ???
    Ostatnio edytowane przez Laku ; 26-01-2008 o 00:39
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

Ponoć czekają, bo celnicy strajkują, koło połowy przyszłego tygodnia coś ma drgnąć w dostawie.
    ot pstrykam....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    chyba firma foto-tip ma mojego maila w ignorowanych
    Mojego także Ale to akurat nie dotyczyło w/w lamp...

Domyślnie

Czy już coś wiadomo więcej na temat nowej dostawy Quantuuma?
    Na stronie narazie cicho... Żadnych nowych propozycji w ofercie...
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    No i zakupione na początek o mocy 600 WAT. Od razu rzuca się w oczka porządne wykonanie i kawał przemyślanej roboty. Wszystko ładnie spasowane i zajebongo błyskanie tylko nie potrafię tego opanować ale spoko trochę czasu trzeba. Statyw tylko jakoś chybotliwy ?
    Biorę w rękę jedną lampę R600 w drugą rękę SB800 i normalnie ze zdziwienia wyjsć nie mogę jak ten Nikon zdziera z nas za te małe błyskacze.
    o! to dobrze trafiłem
    od pewnego czasu nurtuje mnie pytanie, z jaką mocą lampy studyjnej, można by porównać światłosilność SB800?
    Wiem, że to różne zastosowania (reporterka,studio), że zależy od odbłysnika w studyjnej, itp. Ale np. przepuszczając strumienie światła przez parasolkę, jednej i drugiej jakoś to mozna porównać ? Nie chodzi mi tu o laboratoryjną dokładność, tylko szacunkową.
    Mógłbyś zrobić taki mały test ze swoją R600? Najpierw zrobić zdj. na max.energie z SB800, a póżniej R600 (czy to będzie jej połowa mocy, czy może mniej?)
    byłbym wdzięczny, pzdr

Domyślnie

Czy normalną rzeczą jest że przy skręcaniu mocy lampy (mam 4 x R600+) wyzwalają sie błyski?
    Najstarsze miasto w Polsce Kalisz w obiektywie. Zdjęcia różniaste

Domyślnie

a poczytaj kolego ten wątek - było już o tym. Kilka stron wcześniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szybszy26 Zobacz posta

UUUU...

Dawno mnie nie było a wątek nadal tętni. Nie mam pojęcia co ten gość wyprawia ze swoimi lampami i dlaczego mu padają. Jeśli robi z nich stroboskopy to może i tak się zachowują. W ten sposób można zajeździć i dziwkę spod latarni. Mija rok jak mam swoje, ponad 50 tys. zdjęć (kilkanaście sesji dość intensywnych) i wszystko błyska jak powinno więc...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

A co z nowymi lampami R+, cały czas cisza, pisałem do firmy Quantuum o informacje o nowościach, odpisali, że w następnym tygodniu opisy pojawią się na stronie, ale to było dwa tygodnie temu. Na stronie są palniki do nowych lamp, nowe akcesoria, ale o lampach nic nowego. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje?

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów