Szukaj
Ostatnio edytowane przez Laku ; 26-01-2008 o 00:39
+RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+
Ponoć czekają, bo celnicy strajkują, koło połowy przyszłego tygodnia coś ma drgnąć w dostawie.
ot pstrykam....
Czy już coś wiadomo więcej na temat nowej dostawy Quantuuma?
Na stronie narazie cicho... Żadnych nowych propozycji w ofercie...
De czy'sta + szkliwo
o! to dobrze trafiłem
od pewnego czasu nurtuje mnie pytanie, z jaką mocą lampy studyjnej, można by porównać światłosilność SB800?
Wiem, że to różne zastosowania (reporterka,studio), że zależy od odbłysnika w studyjnej, itp. Ale np. przepuszczając strumienie światła przez parasolkę, jednej i drugiej jakoś to mozna porównać ? Nie chodzi mi tu o laboratoryjną dokładność, tylko szacunkową.
Mógłbyś zrobić taki mały test ze swoją R600? Najpierw zrobić zdj. na max.energie z SB800, a póżniej R600 (czy to będzie jej połowa mocy, czy może mniej?)
byłbym wdzięczny, pzdr
a poczytaj kolego ten wątek - było już o tym. Kilka stron wcześniej.
Ciekawe co wy na to
http://groups.google.pl/group/pl.rec...cb34b42b30edde
UUUU...
Dawno mnie nie było a wątek nadal tętni. Nie mam pojęcia co ten gość wyprawia ze swoimi lampami i dlaczego mu padają. Jeśli robi z nich stroboskopy to może i tak się zachowują. W ten sposób można zajeździć i dziwkę spod latarni. Mija rok jak mam swoje, ponad 50 tys. zdjęć (kilkanaście sesji dość intensywnych) i wszystko błyska jak powinno więc...
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
A co z nowymi lampami R+, cały czas cisza, pisałem do firmy Quantuum o informacje o nowościach, odpisali, że w następnym tygodniu opisy pojawią się na stronie, ale to było dwa tygodnie temu. Na stronie są palniki do nowych lamp, nowe akcesoria, ale o lampach nic nowego. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje?
Skontaktuj się z nami