Krótkie pytanie do posiadaczy okty/softboxow quantuum - są jakieś cyrki z temperatura barwowa przy ich używaniu? Gdzieś wyczytałem ze okta 180cm bardzo ochładza błysk - prawda to?
Szukaj
Krótkie pytanie do posiadaczy okty/softboxow quantuum - są jakieś cyrki z temperatura barwowa przy ich używaniu? Gdzieś wyczytałem ze okta 180cm bardzo ochładza błysk - prawda to?
Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.
Mam oktę i lampę quantuum i nie zauważyłem ochłodzenia .
Mam 3 lampy Quantuum 2 * 300 i 1*600 softboxy , radar ... po 3 miesięcznej eksploatacji -częstego używania, nie zauważyłem niczego niepokojącego , błyski sa jednakowej temperatury, bez względu na użyty softbox. Po prostu pracuje na nich i nie zastanawiam sie zbytnio nad nimi , bo pracują idealnie..![]()
D80 N85, N50,T17-50,70-300 VR,S 70-200 2,8 II, SB 800 & canon eos 500
No to tylko się cieszyć - jakość wykonania softów też chyba nie jest jakaś strasznie słaba, kusząca oferta. Okta bowensa kosztuje 450 gbp, okta quantuum też 450 ale złotych. Lekka przepaść, ciekawe czy tylko cenowo czy faktycznie warto zapłacić 5 razy więcej.
Tak btw - widziałem statywy sprzedawane przez bowensa w zestawach z lampami - były identyczne z tymi od quantuuma, jedyna różnica to nadruk. Jedna fabryka?![]()
Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.
Pewnie tak, w Chinach t norma, ze kilka konkutujacych ze soba firm korzysta z tych samych fabryk.
Witam
Używa ktoś może takiego beauty dish z Quantuum ? Jakieś przykłady ?
http://quantuum.pl/detal.php?id=1102&lang=pl&curr=PLN
Zastanawiam się nad zakupem całego zestawu Quantuum i takie coś mogłoby dawać chyba fajne światło.
pozdrawiam
Pablo
Po świętach mogę wysłać Ci trochę sampli bo nie mam dostepu do zdjec aktualnie.
Świeci dość ładnie i miękko - może nie tak ładnie jak firmowe z biała powłoka ale za ta cenę jest bardzo okej.
ok, bylbym wdzieczny. Dzieki z gory.
witam wszystkie moje zdjecia studyjne na www.ohmar.digart.pl sa zrobione przy uzyciu dwoch lamp o mocy 400 ws z dosc duzymi softboxami... w razie pytan zapraszam odpowiem w miare mozliwosci
Nikon D700, SB 900, N 28/2,8, N 24-70 2.8 N 50/1,4, N 60 micro AF 2,8, N 85/1,8, N 80-200/2,8 N 24-120 3,5-5,6 N 17-70 3,505,6
www.ohmar.internetdsl.pl
Ohmar - a czy używałeś tam przysłony 22? Modelki są wiele większe niż malutkie wyroby. Zobacz na zdjęciu kostki lodu na brzuchu nie masz GO na cały brzuch. Małe rzeczy fotografuje się z bliska, wtedy GO drastycznie spada. katalogówka a modelki to zupełnie inna sprawa. Do fotografowania dziewczyn w sposób jaki to robisz potrzeba mniej światła niż do packshotów.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami